Britta powinna Ci się wybarwić na bardzo ciekawy, pomarańczowożółty kolor jeżeli to jest rzeczywiście ta odmiana.
Cały zeszły sezon polowałem na jakiegoś pomarańczowego, żółtego albo brązowego rojnika ale nie znalazłem. Może tym razem się uda.
Meteo powiedz mi jak nazywa się rozchodnik który u ciebie na zdjęciach widziałam .Na poprzedniej stronie na 4 zdjęciu i nazwę że ma kuleczki zamiast listków . Ten czerwony rojnik rośnie między nim .
Bardzo mała szansa przy małej donicy. Najlepiej jesienią razem z donicą zakopać na działce tak żeby rant donicy był równo z ziemią. Tak przechowuję wszystkie nadwyżki ze skalniaka których nie udało mi się rozdać w danym sezonie i zimują pięknie.
Aniu cudne masz rojniki . Powiedz mi czy coś robisz specjalnego żeby bordowe były bordowe ?
Mój maleńki skalniak na balkonie rozrasta się świetnie ale te właśnie ciemniejsze bledną .
Tak wygląda w całości
A ten był ciemniejszy jak go kupowałam teraz wygląda tak
Ostatnio dostałam od kolego bordowego jakiego masz u siebie i obawiam się że też straci ten cudny kolor .
Piękny skalniaczek, rewelacyjnie wygląda...nigdy bym nie pomyślała że może tak fajnie wyglądać na balkonie. Z tego co widzę kolor może się zmieniać bo rozetki mają lekki cień za większymi roślinami. Potrzebują pełnego nasłonecznienia przez cały dzień. Czerwony kolor na sto procent taki zostanie...wszystko zależy od odmiany. W zimie wszystkie rojniki tylko wyglądają podobnie...mają taki sam odcień...na wiosnę jak ruszy wegetacja każda odmiana wraca do swojego wybarwienia. Wysiane z nasion też na początku wszystkie są zielone, jak dorastają dopiero wtedy się wybarwiają. Konieczne rojniki rozetkowe, umieść tak aby miały jak najwięcej słonka, te płożące doskonale dadzą sobie radę w mniejszym nasłonecznieniu. Trzeba chyba prawą stronę przekręcić w to miejsce co jest figurka...zresztą niech ktoś jeszcze podpowie...mi tak się wydaje że ta roślina zacienia mniejsze. Proszę napisz jak zrobiony jest ten skalniak...czy w środku jest jakaś duża doniczka