W moim ogródku cz.2 - IWONA1311

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: W moim ogródku cz.2 - IWONA1311

Post »

Iwonko żurawki piękne :wink: moim zdaniem ta 2 to shanghai :?
ryski i piwonijki masz piękne ;:215
Awatar użytkownika
stefanek
500p
500p
Od: 14 maja 2012, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:172
Iwonko żurawkami nie zajmuję się, ale oglądając Twoje wspaniałe zdjęcia doszłwem do wniosku, że mają bardzo ciekawe i kolorowe liście.
Powodzenia
;:3
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agnieszko mi się podobają chyba wszystkie żurawki, choć faktycznie Marmolade jest bardzo zmienna i śliczna. Irysek może być Twój mam na zbyciu całą kępę tylko odbiór osobisty.
Agnieszko ja jeszcze rok temu miałam jedną zieloną - drżączkową ale dzięki forumkom mam ich więcej, a dziś dostałam od znajomej kolejną niestety znów nn.
Marysiu masz rację żurawki są piękne ja wiosną kupiłam 5 odmian i chyba na tym się nie skończy, a na zdjęciach nie ma jeszcze tych które czekają w doniczkach na swoje miejsce.
Aniu dziękuję za rozpoznanie żurawki całkiem możliwe że to ta o której piszesz muszę jeszcze dokładnie sprawdzić.
Stefanek żurawki są śliczne a do tego cały czas pięknie wyglądają.
to juz ostatnie iryski jakie mam
Obrazek
Obrazek
Obrazek
zapachniało goździkami
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
zakwitła siewka inkarwilli
Obrazek
obrazki włoskie zakwitną :heja
Obrazek
zawciąg
Obrazek
pierwsze kwiatki na funkii
Obrazek
lobularia nadmorska
Obrazek
i maleńkie kwiatuszki szczawika Deppego
Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Iwonko..... kto wie, kto wie...... może i kiedyś dojdzie do odwiedzin, a wtedy skubnę iryska 8-) :lol:
Kolejne iryski równie piękne.....a goździki marzenie, uwielbiam je.....czy ten bordowy to wieloletni???
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko mam nadzieję że mnie kiedyś odwiedzisz, zapraszam. Ten bordowy goździk kupiłam w ubiegłym roku, bardzo ładnie przezimował i teraz ma mnóstwo pąków.
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20

Post »

Iwonko musimy jakoś Agniesię zmobilizować na objazd ogródków bo ''podczytałam'' u Joli że być może będą i u nie odwiedziny więc my byłybyśmy po drodze :D
Jeśli deszcz ustąpi i dam radę wykosić i oplewić zaległe rabaty to myślę że się spotkamy. Niestety znowu zaczęło padać i rowach woda stoi.Ogórki zaczynają żółknąć chyba z zimna....no ale co ja tam będę marudziła jak u Ciebie tyle piękności kwitnie ;:224
Żurawki to najpiękniejsze uzupełnienie rabat a ta Twoja Midas Touche wspaniała-gdzieś nabyła?
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu jeśli Agnieszka wybiera się do Joli to jak najbardziej nas ma po drodze i nie może nas ominąć ;:185
Podobno już od środy ma być ciepło, ale dziś też było całkiem przyjemnie i nic u mnie już nie padało.
Żurawki są śliczne, w tym roku kupowałam u JolantaG, poczekaj jak tylko ciut podrośnie to zrobię dla Ciebie sadzoneczkę.
Awatar użytkownika
Norbitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2012, o 14:01

Post »

No kolekcję żurawek juz masz ładną. Ja mam na razie 5 :)
Czy Twój goździk bordowy pachnie? Mój niestety nie , ale wciąz pieknie kwitnie.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Witaj Iwonko!
Przecudnie kwitnie u Ciebie robinia ;:170
Nowy zakup azaliowy też piękny - to pontyjska? Bardzo podobają mi się takie żywe kolorki u różaneczników ;:173
Czytałam, ze wysiewasz z powodzeniem ostnicę Pony Tails...bardzo mi się podoba ta trawka, pochwalisz się kiedy i jak zabrać się do jej siewu?
Pozdrawiam z deszczowego Poznania :wit
K.
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Iwonko dawno nie pisałam, ale starałam się zaglądać do znajomych ogrodów.
Po powrocie uporałam się z zatopionym warzywniakiem.
Dobrze, że mam piaszczystą ziemię, to udało mi się wejść i wyrwać ogromne zielsko.
Jutro jadę rozprawić się z ozdobnym, jeśli deszcz nie wygoni.
Pięknie irysy Ci kwitną, moje poprzewracane od deszczu, nawet prawie zdjęć nie robiłam, no i masz wspaniałą kolekcję kokoryczy. ;:138
Gratuluję zakwitnięcia obrazków, gdyż u mnie zawsze same liście wyrastały.
Pozdrawiam Cię serdecznie. :)
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Iwonko wszystko sobie obejrzałam i wszystko piękne ,żuraweczki miodzio ,orliki oraz iryski też .Piekne kolorowe rabatki . :D
Awatar użytkownika
stefanek
500p
500p
Od: 14 maja 2012, o 20:50

Post »

Witam
Iwonko jak zawsze wspaniałe zdjęcia, barzdo łanie prezętuje się rodzina goźdźków.
One są wieloletnie, czy co roku trzeba je nasadzać :?:
Powodzenia
;:3
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kolejny deszczowy dzień, od południa ciągle padało z małymi przerwami, była nawet burza, mocno przylało i strasznie wiało ale na szczęście nie ma żadnych strat w ogrodzie. Miałam dziś tyle badylska wyplewić i nawet zaczęłam, ale niestety z ogródka wygonił mnie deszcz, a chwasty niedługo zagłuszą inne roślinki, nie mówiąc już o warzywniaku, chyba nic w tym roku nie będę miała.
Dziś tez odkryłam że moje trzy hortensje ogrodowe, przestraszyły się szpadła i postanowiły zaszczycić nas w tym roku swoimi kwiatkami :tan

Beatko kilka już mi się udało żurawek uzbierać, ale to wciąż mało... tyle mi się jeszcze podoba. Dziś specjalnie sprawdzałam i mój bordowy goździk pachnie.
Witaj Kasiu
Robinia ślicznie kwitła dopóki nie przyszły opady deszczu teraz to wiszą takie mokre różowe kluchy i zaczyna już przekwitać. Moja azalia to wielkokwiatowa, ma śliczny kolorek niestety już przekwitła.
Ostnicę wysiałam chyba w marcu normalnie do pojemniczka z ziemia nie czyniąc przy tym żadnych specjalnych zabiegów, wschodziła nierówno ale dość szybko później tworzyły się małe kępki. Nasionka miałam zebrane z ubiegłorocznej i to tylko kilka tak na spróbowanie, bo u Igi wyczytałam że jej się wysiała w ogrodzie. Jak się potem okazało mi również ładnie się wysiała niestety siewki nie przetrwały zimy w gruncie jedynie dwie które zabrałam do domu, ale są mniejsze od tych wysiewanych. Do tego dziś jak plewiłam rabatę to zobaczyłam że w jednym miejscu nasionka musiały przetrwać gdzieś w gruncie i teraz zaczyna wyrastać. Jeśli będziesz chciała to jesienią mogę zebrać dla Ciebie trochę nasionek.
Tajeczko ja miałam zamiar dziś rozprawić się z chwastami w warzywniaku niestety deszcz mnie wygonił do domu a później po ulewie to nie dało się tam wejść ale jak jutro nie będzie padało to może coś uda mi się tam zrobić. po dzisiejszej ulewie część moich irysów również się powykładała.
Obrazki włoskie dziś rokwitły, raptem jest jeden kwiatek ale cieszy. Gdzieś czytałam że powinny one mieć cień i wilgoć to wtedy ładnie rosną, a żeby kwitły należy je podkarmić nawozem do pomidorów, ale jeszcze nie próbowałam, choć pewnie je podsypię troszkę.
Witaj Ewa bardzo dziękuję za te miłe słowa ;:196
Stefanek to jeszcze nie wszystkie goździki jakie mam, ale wszystkie u mnie są wieloletnie.
na początek oczywiście zdjęcie mojego obrazkowego kwiatka
Obrazek
zakwitł też pierwszy liliowiec
Obrazek
i zdjęcia mojego ogródka w czasie burzy
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

U mnie obrazki jakoś od kilku lat nie śpieszą się do kwitnięcia...
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przemku moje zakwitły jednym kwiatkiem i tylko jedna kępa, druga ma tylko liście, a mam je w sumie od kwietnia 2012. Czytąłam u kilku już opsób że jakoś nie chcą kwitnąć, więc tym bardziej się cieszę nawet z tego jednago kwiatuszka.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”