Ankaa, nigdy nie podlałam ich jeszcze, Platynko, nic sie nie dzieje, one tylko kwitną i puszczają młode liście, zaraz będą zdjęcia
kolega to pasjonat i hodowca od wielu lat... jest wykładowcą uczelnianym i hodowcą storczyków. ma ich całą serie, nie tylko phalaneopsisy.
Witam serdecznie wsród zapaleńców storczykowych Tez mam na razie tylko 3 storczyki i dopiero sie wdrażam w temat i bardzo jestem ciekawa tej Twojej metody, ze słów dużo nie rozumiem (ale nie szkodzi) czekam na zdjęcia.
ja kocham białe z dodatkami, a Ty kropkowate, łaciate, plamiate. każdy ma jakieś skrzywienia, a ten biały nutki - to taki dość dorodny... znalzłam tu natchnienie ;) Już zrzucam moje. Nutko, jak masz na imię?
Joanna ;)
Ile Twój biały ma kwiatów? ja mam białe (czyste) dwa, jeden otrzymany na parapetówkę od Rodziców Przyjaciółki. Do dziś jest najwiekszy,ma największe kwiaty i kiwtnie trzeci czy czwarty raz... Mam też białego "biedaka" z Tesco, który miał pąki, zrzucił je, a nagle wypuscił łodygę do przodu i...zapączkował, a teraz wygląda tak:
Miło mi,Joasiu, Cię poznać mój biały - jak go dostałam- miał 6 kwiatów, potem wypuścił jeszcze 10 pąków, z których także są już kwiaty
ten Twój jest piękny, podobnie jak reszta Twej przepięknej kolekcji