Moja działka i róże-danutab cz5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Re: Moja działka i róże-danutab cz5

Post »

Właśnie wróciłam z działki jest bardzo zimno ale między słabymi deszczami posadziłam do gruntu 1 azalię i 2 trawki które przyszły razem z żurawkami oraz włożyłam wszystkie żurawki do doniczek oraz 3 tiarelle. Teraz te żurawki wyglądają znacznie lepiej ale 1 ma zaledwie 5cm od ziemi jest taka mini. Natomiast 3 są bardzo duże. No jakieś wyrównanie musi być. W sumie kupiłam 4 żuraweczki, 7 żurawek i 3 tiarelle. oraz 1 trawkę i 1 proso.

żuraweczka - Golden Zebra, Sweet Tea, Brass Lantern, Redstone Falls

żurawka - Rio, Fire Alarm, Autumn Leaves, Can Can, Merkury, Midas Touch, Kassandra

tiarella - Appalachian Trail, Sugar and Spice, Oregon Trail

Trawa włosowata różowa Muhlenbergia capillaris

Proso Rózgowate - Panicum Rotstrahlbusch

Kasiu ja dostałam oliwnika jako małą sadzonkę od koleżanki z pracy ale od razu zaznaczyła by posadzić go daleko od miejsca odpoczynku bo zapach powala. :;230 Azaliom i Rh sprzyja pogoda wilgotna dlatego tak pięknie kwitną.

Wandziu bardzo mnie cieszy że myślisz o moich żurawkach. Może i tak ale właśnie kupiłam Golden Zebra teraz i będę miała możliwość porównać. Niestety nie mam etykietek z tych 3 które pokazywałam a nie pamiętam. Wandziu sadzonki są zdrowe więc zamawiaj ale poproś jak Ania /Annes 77/ by posłali Ci w doniczkach.

Beatko dzisiaj kwitły kolejne powojniki zaraz wstawię zdjęcia, cjociaż z powodu tego zimna słabo sie otwierają mimo że pączków jest dużo. Jeśli chodzi o tą pierwszą NN żurawkę to Wandzia stwierdziła że to Marmalade i to by mi pasowało.

Grażynko to zimno nie służy żadnym powojnikom one lubią ciepło nawet jak nie ma za dużo słońca. Zresztą żadne kwiaty nie lubią zimna zresztą my też ;:108 Pewnie padało mocno bo jak szłam na działkę widziałam kałuże.

Aniu dla Ciebie wyżej spis zakupów, zauważyłam że niektóre mamy te same.

Co mnie zaskoczyło pozytywnie przy otwarciu paczki że było bardzo czysto zapakowane sami zobaczcie jak wyglądało po otwarciu.

Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek

to już po moim posadzeniu i opisaniu na łyżeczkach. całkiem to dobrze wygląda

Obrazek Obrazek Obrazek

i trawki

Obrazek

No i koniec zakupów, a teraz co dzisiaj kwitło

Obrazek powojnik Warszawska Nike

Obrazek powojnik Multi Blue

Obrazek powojnik The President

Obrazek
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No oczywiście nie wstawiłam 2 różyczek które skromnie się otwierają

Othello i Karl Heinz Hanisch tylko nie rozumiem czemu on jest różowy w pączku a może wcześniej tego nie zauważałam. ;:7

Obrazek

Obrazek
Moje linki
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Danusiu cóż można powiedzieć na takie piękne rośliny ,tylko to że piękne .Gdzie zrobiłaś zakupy ,dawno takich nie widziałam.Róże oczywiście najpiękniejsze ;:138
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Danusiu zakupy imponujące, też bym chciała wiedzieć gdzie kupilaś, bardzo ładne sadzonki. Ta druga rózyczka sliczna ww pąku, ciekawa jestem jak wyglada w pełni rozkwitu. Muszę sprawdzić co to za królewna. :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Danusiu no to zakupy ulokowane w doniczkach sadzonki nawet ładne .Masz już 1 róże w rozkwicie a moje dalej w pakach .Dzisiaj znów nocna burza nie dała spać.Na płatkach mojej azali są jeszcze kremowe kropeczki
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Danusiu bardzo ładne,dorodne sadzonki otrzymałaś ;:108 Czysto zapakowane... Ja żałuję,że nie zamówiłam tiarelek ;:131
Śliczne są ;:224
Othello jak malowany,teraz tylko trochę słoneczka i pokaże całe swoje piękno...
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Danusiu wciąż zachwycam się Twoimi powojnikami..... przepiękne..... a Nike jest zjawiskowa ;:oj Różyczki już ślicznie zaczynaj kwitnąć, u mnie jeszcze daleko, jedynie Alchymist niedługo otworzy pąki, a masa kwiatów będzie w tym roku..... już doczekać się nie mogę :roll: :lol:
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Zakupy świetne ;:108 a pomysł z łyżeczkami to chyba podkradnę ;:224
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

Danusiu powojniki wyglądają zjawiskowo ;:oj ;:108 Na zdjęciach roślinki z przesyłki moim zdaniem, nie wyglądają źle.
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczoraj u nas nie było najgorzej wię po obiedzie poszłam na spacer na działkę. Wypiłam kawkę i jak tak być na działce i nic nie robić więc chociaż powiązałam pomidorki w szklarni. Zrobiłam kilka zdjęć dalej kwitnącym powojnikom odpisałam na Wasze posty wkleiłam zdjęcia i zamiast wysłać anulowałam. Nie miałam już ochoty ponownie to samo robić. Dzisiaj u nas pada i jest zimno więc przymusowe siedzenie w domu. Zatem pobuszuję na forum i ponownie odpiszę.

Ewuniu i Beatko zakupy zrobiłam u Mayla http://mayla.pl/index.php?option=com_co ... 1&Itemid=1

Jadziu jak włożyłam do doniczek i na zdjęciu wyglądają na dosyć duże, ale te siedem żurawek jest posadzonych w doniczkach 5x5cm. Ważne że są to zdrowe sadzonki więc mam nadzieję że szybko wezmą się za rośnięcie. Ja na mojej nie zauważyłam żadnych kropeczek.

Aniu czysto zapakowane owszem zdrowe też są ale z tą dorodnością to mają wiele do życzenia ale jak już pisałam są dopasowane do ceny. Ja tiarelle kupiłam pod płot by zadarniły teren po one się płożą rozłogami zewnętrznymi i się ukorzeniają.Othello nie pokaże swojego piękna może dopiero w drugim kwitnieniu bo ma tylko ten jeden kwiat resztę robale zżarły. Jest to róża na pniu i nie jest zbyt duża.

Agnieszko lubię bardzo powojniki a Nike rożnie na Blue Bird, bo ten kwitnie bardzo wcześnie a potem było by tam pusto. Nike kwitnie bardzo długo. Jeśli ta pogoda się nie poprawi to może być nie najlepiej z różami.

AniuDS dzięki ;:196 a pomysły podkradaj jeśli masz ochotę mnie to nie przeszkadza.

Gosiu przy tych deszczach chociaż mam radość z moich powojników. Bo inne roślinki dosyć marnie wyglądają w tym i róże. Za chwilę będą łapać choroby.

Obrazek powojnik Asao
Obrazek

Obrazek powojnik Moonlight
Obrazek

Obrazek powojnik Guernsey Cream Obrazek

Obrazek powojnik SerafinaObrazek
Moje linki
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Danusiu dobrze,że mamy powojniki,pomagają znieść oczekiwanie na róże ;:108
Oby tylko choroby ominęły nasze pięknotki ;:218
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Piękne powojniki, tylko ten drugi to chyba nie Moonlight? Wygląda całkiem inaczej, niż pierwszy.
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusi u Ciebie deszcze u mnie gorąc :( Wody mało. pada coś co udaje deszcz bo nawet ziemi dobrze nie zmoczy. Po wierzchu popryska i zadowolony.
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu na pogodę nic nie poradzimy ale powojniki to jedyne kwiaty które nas teraz pocieszają. Chociaż jak byłam na działce to jeszcze pięknie kwitną Rh bo te deszcze u nas nie były do tej pory gwałtowne a one lubią wilgotne powietrze i dużo wody. Niestety dzisiaj pada cały dzień więc trudno powiedzieć jak jutro będą wyglądały. Przy takich deszczach trudno będzie je uchronić przed chorobami.

Beatko to jest powojnik Moonlight i na jednym i na drugim zdjęciu ale muszę Ci powiedzieć że on od rozkwitu do przekwitnienia bardzo zmienia swoje płatki powiedziałabym że robią się luźniejsze.

Gosiu tak to już jest, gdy potrzebujemy deszczu to go nie ma a jak zaczyna padać to nie ma końca zanim nie dojdzie do powodzi. Oby nie doszło ;:202
Moje linki
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niestety Wy na południu macie gorzej z powodziami :(
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”