żuraweczka - Golden Zebra, Sweet Tea, Brass Lantern, Redstone Falls
żurawka - Rio, Fire Alarm, Autumn Leaves, Can Can, Merkury, Midas Touch, Kassandra
tiarella - Appalachian Trail, Sugar and Spice, Oregon Trail
Trawa włosowata różowa Muhlenbergia capillaris
Proso Rózgowate - Panicum Rotstrahlbusch
Kasiu ja dostałam oliwnika jako małą sadzonkę od koleżanki z pracy ale od razu zaznaczyła by posadzić go daleko od miejsca odpoczynku bo zapach powala.

Wandziu bardzo mnie cieszy że myślisz o moich żurawkach. Może i tak ale właśnie kupiłam Golden Zebra teraz i będę miała możliwość porównać. Niestety nie mam etykietek z tych 3 które pokazywałam a nie pamiętam. Wandziu sadzonki są zdrowe więc zamawiaj ale poproś jak Ania /Annes 77/ by posłali Ci w doniczkach.
Beatko dzisiaj kwitły kolejne powojniki zaraz wstawię zdjęcia, cjociaż z powodu tego zimna słabo sie otwierają mimo że pączków jest dużo. Jeśli chodzi o tą pierwszą NN żurawkę to Wandzia stwierdziła że to Marmalade i to by mi pasowało.
Grażynko to zimno nie służy żadnym powojnikom one lubią ciepło nawet jak nie ma za dużo słońca. Zresztą żadne kwiaty nie lubią zimna zresztą my też

Aniu dla Ciebie wyżej spis zakupów, zauważyłam że niektóre mamy te same.
Co mnie zaskoczyło pozytywnie przy otwarciu paczki że było bardzo czysto zapakowane sami zobaczcie jak wyglądało po otwarciu.

to już po moim posadzeniu i opisaniu na łyżeczkach. całkiem to dobrze wygląda

i trawki

No i koniec zakupów, a teraz co dzisiaj kwitło