Kropelka zaprasza
- zwkwiat
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kropelka zaprasza
Mariolu, bardzo podziwiam Twoje korony, jeszcze takich dorodnych to nie widziałam.
- patkaza
- Od: 22 cze 2010, o 23:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
nieco deszczu -dobrze ...ale u mnie dziś na przemian, deszcz z słoneczkiem i wysadziłam sobie jednoroczne...coś wymyślasz na dzień dziecka?
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Troszkę zaniedbałam wątek, zresztą nie tylko ten... Tak jakoś trudno pogodzić wszystko ze sobą, czasami mnie to przerasta. Jak jest deszcz to mam więcej czasu, ale i nic ogrodowego wtedy nie zrobię...
Obiecałam sobie troszkę dopieścić ogród pod względem spójnosci, ściezek, więcej wykorować- bo nie nadążam z plewieniem. Jednak plany swoją drogą, a życie swoją...
Moją uwagę w ostatnich tygodnich pochłaniały przygotowania komunijne- wystrój kościoła to dzieło moje i koleżanki, bukiet przed ołtarzem głównym to moje wykonanie

A teraz zaległe zdjęcia ogrodowe... bardzo zaległe

Obiecałam sobie troszkę dopieścić ogród pod względem spójnosci, ściezek, więcej wykorować- bo nie nadążam z plewieniem. Jednak plany swoją drogą, a życie swoją...
Moją uwagę w ostatnich tygodnich pochłaniały przygotowania komunijne- wystrój kościoła to dzieło moje i koleżanki, bukiet przed ołtarzem głównym to moje wykonanie

A teraz zaległe zdjęcia ogrodowe... bardzo zaległe

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Mariolko,prześledziłam twoje poczynania począwszy od starego sadu ,co to znaczy mieć marzenia i chcieć je zrealizować,chociaż czasami trwa to długo ,efekt jest piękny ,warto było ,mój ogród też powstał na 30 letnim ugorze z trawą ponad głowę dokupiłam tą działkę bo sąsiadowała z moją i tak się zaczęło,dziękuję za odwiedziny mojego ogrodu i zapraszam serdecznie na następne,pozdrawiam

-
- zwkwiat
Mariola !! ależ bogaty wystrój, dla Ciebie uznanie za wykonanie, jak profesjonalny florysta,
masz bajeczne floksiki, niektórych kolorów nie mam, bez czarny jak już wyrósł, ja mam rocznego młodzieniaszka
kielichowiec wonny pięknie pokazał kwiaty, mój jest bardzo gęsty i kwiaty się pochowały, w zeszłym sezonie przymarzły pod koniec maja nowe przyrosty i po przycięciu bardzo się zagęścił,
zapytam o krzew o liściach żółtawych, co to jest?
O rany, jaki piękny ten irys niebieściutki, zamawiam go u Ciebie, jeżeli będziesz dzieliła, poźniej przejrzę ofertę i jeszcze coś domówię, a może chcesz na wymianę, może jakiś liliowiec? Zorientuj się.
masz bajeczne floksiki, niektórych kolorów nie mam, bez czarny jak już wyrósł, ja mam rocznego młodzieniaszka

kielichowiec wonny pięknie pokazał kwiaty, mój jest bardzo gęsty i kwiaty się pochowały, w zeszłym sezonie przymarzły pod koniec maja nowe przyrosty i po przycięciu bardzo się zagęścił,
zapytam o krzew o liściach żółtawych, co to jest?
O rany, jaki piękny ten irys niebieściutki, zamawiam go u Ciebie, jeżeli będziesz dzieliła, poźniej przejrzę ofertę i jeszcze coś domówię, a może chcesz na wymianę, może jakiś liliowiec? Zorientuj się.
-
Zosieńko, ja zawsze wiem, który kwiat który dopóki kwitnie
A potem mam problem. Muszę jakieś wstażeczki do łodyg powiazać czy coś... Generalnie powinnam podzielić irysy, są juz dosć mocno zagęszczone. Ale sezon za sezonem mija a ja nie ogarniam wszystkiego...
Bez czarny mocno przycięłam w tym roku, zresztą bez złocisty też, bo zaiwaniają tak do góry, że hej, a wolę jak mają kształt bardziej kuleczkowy.
Kielichowiec mnie sama zachwycił ilością kwiatów, w zeszłym sezonie miał ledwie dwa kwiatuszki, a teraz całkiem sporo...
nie wiem, pewnie Ci chodzi o bez o złotych lisciach?

Bez czarny mocno przycięłam w tym roku, zresztą bez złocisty też, bo zaiwaniają tak do góry, że hej, a wolę jak mają kształt bardziej kuleczkowy.
Kielichowiec mnie sama zachwycił ilością kwiatów, w zeszłym sezonie miał ledwie dwa kwiatuszki, a teraz całkiem sporo...
nie wiem, pewnie Ci chodzi o bez o złotych lisciach?

jej zaległe ale za to jakie!
jejku ołtarz bomba.....bardzo mi się podoba
jejku te poduchy floksowe robią wrażenie niesamowite...coś pięknego

jejku ołtarz bomba.....bardzo mi się podoba

jejku te poduchy floksowe robią wrażenie niesamowite...coś pięknego

- zwkwiat
Mariolko, tak, o to mi chodziło, czyli bez o złocistych liściach, dzięki.
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Śliczne irysy mnie też kwitną ale nie mam tak pięknych kolorów jak u ciebie , bez czarny piękny nie mogę go dostać ,może masz jakąś sadzoneczkę na zbyciu ..Begonie mi się nie przetrzymały a nowych nie kupiłam chociaż są śliczne bo ciągle pada i pewnie by marnie rosły .. Azalie pięknie kwitły a teraz już przekwitają , znajoma zbiera płatki do sypania dla swojej córci ,która była u I komunii ..
-
Martuś, dzięki 
Zosiu, bez - bardzo łatwy w uprawie w pierszym roku coś bardzo licho róśł, już chciałam go wywalić i w koncu się zebrał. W tym roku mocno przycięłam wczesną wiosna wszystkie krzaczki i wyszło im to na dobre
Janko, nie mam jako takiej sadzonki, ale chyba to nie sztuka go ukorzenić? nie wiem
Ciągle sobie obiecuję poszczepić pewne roslinki, porozsadzać, poukorzeniać... ale ciągle brak mi czasu. Nawet pomidorów jeszcze nie posadziłam, tylko stoją na balkonie

Zosiu, bez - bardzo łatwy w uprawie w pierszym roku coś bardzo licho róśł, już chciałam go wywalić i w koncu się zebrał. W tym roku mocno przycięłam wczesną wiosna wszystkie krzaczki i wyszło im to na dobre

Janko, nie mam jako takiej sadzonki, ale chyba to nie sztuka go ukorzenić? nie wiem

Ciągle sobie obiecuję poszczepić pewne roslinki, porozsadzać, poukorzeniać... ale ciągle brak mi czasu. Nawet pomidorów jeszcze nie posadziłam, tylko stoją na balkonie