Danusiu powojniki kwitną Ci bardzo obficie i pięknie..... u mnie wczoraj jednego trafił uwiąd.... ależ jestem zła.... nigdy wcześniej nie miałam z tym problemu.....
Agnieszko czasami tak się dzieje że te duże wcześnie kwitnące atakuje uwiąd. Ja zauważyła na powojniki Hataka że jedna gałązka też zasycha ale pozostałe się trzymają, w zeszłym roku było podobnie z nim.
Aniu dostałam żurawki oczywiście bez doniczek, są małe ale zdrowe, cena dopasowana do wielkości. Jedynie wkurzyłam się bo opis każdej był na woreczku w którym była sadzonka napisane mazakiem rozmazane bardzo długo trwało zanim z tych rozmazanych liter doszłam do tego co zamawiałam. Już tam nie zamówię po mimo kuszących cen. Widziałam po 8 zł na wystawie w doniczkach ale dużo większe, nie kupowałam bo miałam zamówione. Potrzebuję jeszcze kilka, ale to w przyszłym roku tym razem zamówię u Igi.
Wandziu zrobiłam zbliżenie mojego Presidenta abyś mogła porównać.
wczoraj zakwitły kolejne 2 irysy
pierwszy otwarty kwiat powojnika Dr. Ruppel
Mam 3 żurawki gdzieś zapodziałam etykietki i nie mogę je dopasować. Może ktoś wie co to za okazy.
Danusiu, bardzo dziękuję za fotkę. Widzę teraz, że mój to jednak coś innego niż President. Bo twój ma wyraźne białe pasy, a u mnie ma całe białe spody. No nic, będę szukać dalej.
Pierwsza twoja żurawka to zdaje się Marmelade.
Dobrze, że piszesz o swoich wrażeniach z dostawy żurawek, bo już się szykowałam, żeby zamówić. Teraz zrezygnuję. Ładne dorodne żurawki ma również Mariusz-szczytnica, ale od niego już kupiłam wszystkie interesujące mnie odmiany.
Danusiu o to nieładnie się zachowali,myślałam,że wysyłają w doniczkach każdemu...
Jakie odmiany zamówiłaś?
Dr Ruppel jest super powojnikiem,przezimował u mnie bez okrycia w donicy i zakwitł bardzo ładnie
Dzięki za linka do Ani. Powojnik jest w Clematisy.pl i muszę go sprowadzić. Presidenta też mam, ale jeszcze nie kwitnie. Ma sporo pąków. U mnie D. Deronda szaleje! jest cudny, podwójny.Polecam.
Wandziu spróbuj jeszcze wkleić twojego do działu Clematisy w wątku co to za clematis może tam go odgadną. Ja tam kilka dopasowałam do swoich. Dzięki też mi się z nią kojarzyła. Co do dostawy żeby te opisy nie sprawiły mi tyle kłopotu to sadzonki jak na tą cenę bardzo zdrowe chociaż małe. Kupiłam tam jeszcze 2 trawki i 3 Tiarelle. Te sadzonki były większe i też bardzo zdrowe, ale te opisy koszmar.
Aniu Mnie to tak bardzo nie przeszkadzało że nie są w doniczkach chociaż lepiej by było, bo tak dzisiaj muszę pójść na działkę posadzić do doniczek bo jest za zimno by kopać w gruncie i to jest kłopot gdy są luzem. Jednak te opisy to koszmar. Jak będę na działce zrobię im zdjęcie i napisze jakie kupiłam. Dr. Ruppela kupiłam jesienią ale rośnie w gruncie.
Aniu powojniki potrzebują czasu by pokazały na co je stać no i muszą rosnąć w miejscach zgodnie z opisem bo w przeciwnym razie nie mamy na co liczyć.
Danusiu, pięknie wygląda ten oliwinik! Nie widziałam nigdy tego drzewka, prezentuje się pięknie, a skoro jeszcze upojnie pachnie....
Piękne azalie, w tym roku szaleją z kwitnieniem, w wielu wątkach można je podziwiać
Pozdrawiam
Danusiu, to jeszcze raz ja. Wracam z ogródka i zauważyłam, że twoja jasna żurawka to może być Golden Zebra, jeśli taką zamawiałaś. Ona tak w tej chwili wygląda, widać już to czerwone żyłkowanie w środku liścia.