...codziennie po godzince...u Joli i Adama cz. 3
- asma
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogrodowe zakątki Joli i Adama cz. 3
pięknego nigdy za dużo-proszę o więcej:))
- jola1010
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
Witaj Asiu, dziękuję.
Dzisiejsza pogoda nie pozwala nawet na urwanie szczypiorku...leje i leje na dworze 13 stopni, a zaplanowany grill trzeba przenieść na cieplejszy weekend. W domku ciepełko ale płonie ogień w kominku
straszny czas ...,żeby o tej porze roku trzeba się było dogrzewać...hihihi
Mam sporo jeszcze wczorajszych fotek. Chociaż na nich wciąż te same widoczki to jeśli Macie ochotę to zapraszam do oglądania:

może wystarczy...następna porcja w kolejnej odsłonie
Pozdrawiam Jola
Dzisiejsza pogoda nie pozwala nawet na urwanie szczypiorku...leje i leje na dworze 13 stopni, a zaplanowany grill trzeba przenieść na cieplejszy weekend. W domku ciepełko ale płonie ogień w kominku

Mam sporo jeszcze wczorajszych fotek. Chociaż na nich wciąż te same widoczki to jeśli Macie ochotę to zapraszam do oglądania:
może wystarczy...następna porcja w kolejnej odsłonie

Pozdrawiam Jola
Joluś, Twój ogród można oglądać bez końca... nie ma chyba drugiego takiego na FO, o tak zróżnicowanym ukształtowaniu terenu, tak wielu formach, tylu kolorach... każda roślina pięknie wtapia się w całość, a jednocześnie jest zadbana jak soliter, wyróżniając się z tłumu. Nie wiem jak udało Ci się osiągnąć tak znakomity efekt, ale naprawdę możesz być dumna z Waszej pracy...
Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę poprawy pogody! U mnie wieje, chmurzy się, jest parno, ale jeszcze nie padało...
Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę poprawy pogody! U mnie wieje, chmurzy się, jest parno, ale jeszcze nie padało...
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Czy bardzo długo trzeba czekać, by hosty urosły tak piękne i duże???
Twoje są niesamowite.

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Jolu, podpisuję się pod słowami Aguniady w całości
A na Twoim taraie w toskański stylu widzę wspinającą się glicynię..
U mnie burza,...podrawiam w oczekiwaniu na słońce

A na Twoim taraie w toskański stylu widzę wspinającą się glicynię..

U mnie burza,...podrawiam w oczekiwaniu na słońce

- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
W końcu nadrobiłam zaległości w wiosennej odsłonie Twojego ogrodu i stwierdzam, że straty pozimowe, o których pisałaś, są dla oka postronnego obserwatora całkowicie neizauważalne. Wszystko rośnie chyba jeszcze bujniej niż w poprzednim sezonie, a hosty to pewnie jakieś GMO, bo w naturze takich wielkich nie ma 

-
- Od: 14 cze 2008, o 21:31
Jolu
nie dość ,że ogród masz pokazowy to i paluszki zdolne
Byłam na blogu ,popodziwiałam ,bo ja wszystko tylko nie szydełko 
nie dość ,że ogród masz pokazowy to i paluszki zdolne

- jola1010
Witajcie
aguniada Aguś ...
a to mnie obsypałaś komplementami... aż nie wiem co powiedzieć
Wiesz to chyba samo jakoś tak przychodzi... przesadzam i przerabiam, wciąż coś mi nie pasuje... moje rabatki widać z różnych stron i nie bardzo można zrobić aranżacje "piętrowe" więc kombinuję jak mogę...by wyglądało atrakcyjnie. Dziękuję Aguś ...Twoja opinia jest bardzo budująca
Ty doskonale wiesz ile pracy i kombinacji kosztują wszystkie nasze kombinacje...
sweety kochana ...moje najstarsze hosty wyprosiłam od kobitki z sąsiedniej wsi...posłałam męża po "liście" , bo nawet nie znałam ich nazwy- teraz mogą mieć po ok 20 lat ...dostałam ogromne kępy , które już wtedy liczyły kilka dobrych lat...podzieliłam je na kilka i tak sobie spokojnie rosną i rosną ... uwielbiam je...
robaczek_Poznan Kasiu
bardzo motywujecie i wspieracie... to duża dawka energii do dalszych działań
dziękuję. Jak wiele rabatek przechodzi zmiany tak i moja elewacja przybierze inny kolor
tak ,tak od początku miałam inny zamiar..ale pan mnie zbił z tropu... glicynia będzie też
survivor26 hahahha GMO... a to dopiero...u mnie brak funduszy na sztuczne geny...ja się ratuję końskim łajnem i kurzyną...
BOżENA1542 Bożenko Witaj. Dzuiekuję...a szydełko , dzierganie i takie tam inne dziergadełka to też moja wielka pasja
...A to skoro tyle odwiedzających to dodam kolejną porcję fotek z mojego ogrodu:

pozdrowionka ...

aguniada Aguś ...

sweety kochana ...moje najstarsze hosty wyprosiłam od kobitki z sąsiedniej wsi...posłałam męża po "liście" , bo nawet nie znałam ich nazwy- teraz mogą mieć po ok 20 lat ...dostałam ogromne kępy , które już wtedy liczyły kilka dobrych lat...podzieliłam je na kilka i tak sobie spokojnie rosną i rosną ... uwielbiam je...
robaczek_Poznan Kasiu

survivor26 hahahha GMO... a to dopiero...u mnie brak funduszy na sztuczne geny...ja się ratuję końskim łajnem i kurzyną...

BOżENA1542 Bożenko Witaj. Dzuiekuję...a szydełko , dzierganie i takie tam inne dziergadełka to też moja wielka pasja

...A to skoro tyle odwiedzających to dodam kolejną porcję fotek z mojego ogrodu:
pozdrowionka ...
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jolu widoki przepiękne...... Twój ogród jest po prostu mistrzowski ..... tyle cudnych zakątków...... 

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
20 lat
Moje najstarsze mają ... 3 lata
Rozumiem, że jeszcze dobrych parę lat przed emeryturą mogę liczyć na takie, jak Ty masz
Inaczej, urosną takie jak spłacę kredyt hipoteczny 

Jolu, macie bardzo ładnie. Lubię elementy małej architektury w ogrodzie (schody z podkładów
) Podoba mi się zróżnicowanie terenu i efektowne jego zagospodarowanie
Klon palmowy ma piękne kolorki...

Klon palmowy ma piękne kolorki...

Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- jola1010
Witam wieczorową porą
AGNESS dzięki...fakt jest u nas tych zakątków i zakamarków sporo...i wszystko trzeba jakoś zagospodarować...
AnaAn witaj w naszym ogrodowym wątku, dziękuję za miłe słowa- one zawsze są budujące
sweety też mam hosty młodziutkie takie kilkuletnie i one są duuużo mniejsze
ale te olbrzymki uwielbiam...są tak okazałe, że przyciągają wzrok każdego kto odwiedza ogród
A to jeszcze kilka dzisiejszych mokrych fotek z udziałem host:

Pozdrawiam Jola

AGNESS dzięki...fakt jest u nas tych zakątków i zakamarków sporo...i wszystko trzeba jakoś zagospodarować...
AnaAn witaj w naszym ogrodowym wątku, dziękuję za miłe słowa- one zawsze są budujące

sweety też mam hosty młodziutkie takie kilkuletnie i one są duuużo mniejsze

A to jeszcze kilka dzisiejszych mokrych fotek z udziałem host:
Pozdrawiam Jola
- drewutnia
- 1000p
- Od: 1 gru 2011, o 13:06
Piękny masz ten Swój ogród.
I zdradzę Ci tajemnice-dzięki tobie poznałam i pokochałam hosty
I zdradzę Ci tajemnice-dzięki tobie poznałam i pokochałam hosty

- jola1010
Ewciu dziękuję
Forum właśnie ma to do siebie ,że uczy nas wszystkich i inspiruje... sama czerpię pomysły z różnych ulubionych wątków. Chociaż czasami jak się naoglądam tych wszystkich cudownych ogrodów to mój mi się przestaje podobać
i wtedy wszystko bym u siebie zmieniała
Dobrze , że moje trudne warunki ogrodowe nie pozwalają mi wprowadzać zbyt wielu zmian... bo zrobiłabym rewolucję
Dzisiaj znowu leje jak z cebra...,że świata nie widać ... A był plan zrobienia grilla i wyciszenia się i wyluzowania na hamaczku , który dostałam od dzieci na dzień matki...a tu nic z tego...chyba , że w deszczu i z grzańcem
Pozdrawiam Jola

Dzisiaj znowu leje jak z cebra...,że świata nie widać ... A był plan zrobienia grilla i wyciszenia się i wyluzowania na hamaczku , który dostałam od dzieci na dzień matki...a tu nic z tego...chyba , że w deszczu i z grzańcem

Pozdrawiam Jola
-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Spaceruję i podziwiam...te mostki,schodki,ścieżki ...wszystko cudnie zgrane i fantastycznie zaaranżowane
Raj na ziemi
Miłego... u mnie leje

Raj na ziemi

Miłego... u mnie leje

marzenia się spełniają! Dana