dzięki za polecenie przemo i kasia

Mieszkam na odludziu , ilość kwiatów wynika z litości kiedy widzę biedną przecenioną roślinkę kupuję i ratuję. Tak nabyłam swoje pierwsze adenium dopiero póżniej kupiłam nasionka. Jak chcesz zobaczyć inne moje kwiaty to moje wątki. Moje różne storczyki, Kaktusy i nie tylko, Skrętniki i inne kwiaty domowe daszki.eris pisze:daszko piękne kwiaty. Możemy tylko pozazdrościć widoku tylu kwitnących okazów![]()
Znajomi jak reagują na tak ukwiecone parapety?
AleksandraBdg a jednak dziwaczek nie będzie odbiegać wyglądem od braci
daszka,daszka pisze:Witam.
Pozwalam sobie ustosunkować się do Twojego problemu. Adenium również mam z nasion, wysianych w sierpniu 2011. Ale moje pierwsze zakwitło w grudniu 2012 i teraz pojedyńczo kwitną pokazuje je na forum. Dlatego chcę Ci doradzić daj im jeść tz. podlewaj je nawozami. Jak boisz się to dawaj 1/2 dawki zalecanej nawozem do kaktusów .
Ja daje różne nawozy.
Na zdjęciu nr. 1,2 liście mogą być przypalone od słońca, nr 3 wygląda dobrze. Wg mnie nr.4 ma za małą doniczkę w której jest mu za mokro.
Każda z roślin ma inaczej rozmieszone liście. Z mojego doświadczenia wynika każda roślinka jest inna wysiana tego samego dnia tak samo pielęgnowana. Zyczę powodzenia i daj im szansę daj jeść.
Pozdrawiam daszka.