Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część II)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część II)

Post »

O matko i córko, aleś się obkupiła ;:oj
Ja na dobrą sprawę, to porządnych zakupów w tym roku jeszcze nie zrobiłam. Żeby kupić coś ciekawego i oryginalnego, to muszę udać się gdzieś dalej, bo w mojej miejscowości jest tylko jedno centrum z tym samym asortymentem od lat :evil:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Witaj Ilonka, przepiękny prezent dostałaś.
Jak się nazywa ta ślicznotka i gdzie ją posadzisz ;:173
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Iwonko, ale ja wszystko, co kupiłam, to kupowałam przez internet, nie jeździłam do żadnych szkółek, u mnie szkółki owszem są, ale ceny jak z kosmosu

Majeczko w tym problem, że nie wiem jak się ona nazywa, powiem Ci, że widziałam ją już gdzieś, ale nie chcę strzelać, napisałam do Ewki może pomoże, a może Ty wiesz, co to za jedna? Z posadzeniem też mam problem, bo u mnie wszystkie pienne jakie miałam zawsze przemarzły pomimo okrycia agrowłókniną i zastanawiam się czy nie wsadzić do donicy, a na zimę całą zadołować, a Ty co byś zrobiła?
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ilonko piękny masz ogród ,czyściutki i wypielęgnowany ,rośliny cudne .Różyczka szczepiona na pniu ,to prawdopodobnie Rosa Mundi ,Austina . ;:167
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Moim zdaniem Papageno szczepiona na pniu :D
Zobacz, to moja

Obrazek
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Ilonko ja chyba jestem starej daty, lubię zobaczyć, dotknąć... :roll:
To nie znaczy, że nie robiłam zakupów przez internet, ale... :wink:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu, bardzo dziękuję, staram się, ale jeszcze troszkę do czyszczenia jest, nie robię zdjęć tam, gdzie rosną chwasty ;:306, na temat róży zdania są podzielone jak to zwykle bywa, ale dziękuję za chęci, porównałam i wygląda mi na Papageno, jest taka jak Ani i Ewka też mi napisała, że to Papageno za nim tu jeszcze zajrzałam.

Aniu piękna, tak to chyba to samo, też tak obłędnie pachnie? Jak długo ją masz, zimowała już u Ciebie, jeśli tak to w gruncie czy w doniczce, napisz proszę jakie miała warunki

Iwonko coś w tym jest, bo zdjęcia nie zawsze odzwierciedlają prawdę, to tak jak z tą różą w paski tyle razy oglądałam jej zdjęcia i do mnie nie przemawiała, a jak ją wczoraj zobaczyłam, to normalnie szok, zakochałam się w niej od pierwszego wejrzenia ;:108
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Moja jest zwykła, nie szczepiona na pniu. Zimowała zatem z kopczykiem i po zimie ładnie sobie radzi. Pachnie bardzo ładnie. Ładniej tylko pachnie Charles de Gaulle.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Ilonko, prezent bardzo sympatyczny, zwłaszcza, że już kwitnący ;:oj
Pięknie wygląda ta kula bukszpanowa w tle czosnków...kiedy ja się takich doczekam ;:306
Pozdrawiam :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Ilonko wykończenie doniczek super ;:63 czegoś było im brak i trafiłaś i pewnie naszukałaś sie tych kamieni :;230
Mógłby być też keramzyt średnicy 8 do 10 mm w takim kolorze jak doniczki lub inne drobne podłoże w odpowiednim kolorze.
Prezenty to Ty masz zawsze udane ale ja już wiem dlaczego tak się dzieje.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

ilona2715 pisze: Majeczko w tym problem, że nie wiem jak się ona nazywa, powiem Ci, że widziałam ją już gdzieś, ale nie chcę strzelać, napisałam do Ewki może pomoże, a może Ty wiesz, co to za jedna? Z posadzeniem też mam problem, bo u mnie wszystkie pienne jakie miałam zawsze przemarzły pomimo okrycia agrowłókniną i zastanawiam się czy nie wsadzić do donicy, a na zimę całą zadołować, a Ty co byś zrobiła?

:wit Ilonko,
Czytam, że Ewa już nazwała różyczkę... ;:138
Ja kupiłam sobie Swanny i mam ja wsadzoną w dużą donicę. Agrowóknina może nie wystarczyć, ja swoja będę
na zimę wysadzać delikatnie z bryłą korzeniową i będzie dołowana.
Pienna róża moim zdaniem najlepiej się prezentuje w miejscu gdzie ciągle jest w
zasięgu wzroku, tym bardziej, że pięknie pachnie. U Ciebie właśnie to miejsce gdzie ja postawiłaś.
Miłego dnia ;:3
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47

Post »

Witaj Ilonko :wit
Jak Twoje różyczki,bo moje tak się rozrosły ,że powiem szczerze ,że jestem przerażona ,jest busz i bałagan...nie lubię takiego chaosu ...wszystkie mają już sporo pąków...pomponella poszła juz na metr w górę i zasłania wszystko w tyle ,które miały być większe niż one ,a są o połowe mniejsze..masakra jakaś... jedyna pocieszenie ,że są póki co zdrowejesienią będę na 100% przesadzać ,bo nie jestem zadowolona...ciekawa jestem jak zakwitną ...
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czas nadgonić zaległości, których troszkę się nazbierało przez ten długi weekend, pomimo czterech dni wolnego jakoś nie mogłam się wyrobić, aby prędzej się zebrać i odpisać, troszkę podglądałam, co u Was słychać, ale zazwyczaj na pisanie nie miałam już siły, najpierw walczyłam z zielskiem, potem z rabatką z trawkami hakonechloa, a dwa ostatnie dni miałam gości i tak jakoś zleciało samo, więc teraz szybciutko odpisuję i lecę do Was.

Aniu, w sprawie różyczki postanowione, została przesadzona do większej doniczki i zostaje na tarasie, a na zimę całą ją zakopcuję, zobaczymy czy da radę.

Kasiu, a jak ten prezencik pięknie pachnie :heja, ta duża kula bukszpanowa jest zupełnie przez przypadek, w zeszłym roku ktoś się jej chciał pozbyć, więc syn ją przywiózł do nas, w sumie nie było wiadomo czy się przyjmie, ale jak widać dała radę, a po ostatnim cięciu ma mnóstwo młodych przyrostów.

Krysiu, w tych doniczkach nadal mi coś nie pasowało, więc korzystając z Twojego pomysłu ;:196, zmieniłam i teraz zamiast tych kamieni mają grysik

Majeczko, róża pozostaje na tarasie, ale nieco głębiej i bliżej raszki w bardziej zacisznym, miejscu, tam gdzie postawiłam ją do zrobienia fotki nie może stać, bo nie wytrzymałaby wiatrów, które u nas potrafią czasami dać naprawdę czadu, a na zimę całą ją zakopcuję

Oleńko, różyczki ładnie rosną, są zdrowe i mają nabrzmiałe pączusie, u mnie póki co jakiegoś specjalnego chaosu nie ma, chociaż widziałam jedną, która jest nieco wyższa od tej z tyłu, ale ja na razie przesadzać nie mam zamiaru, wydaje mi się, że one potrzebują nieco więcej czasu, aby pokazać na co je stać i jaka ich wysokość będzie docelowa, poza tym jedne sadzone jesienią, inne wiosną też mają inny start.

Beatko, dzięki ;:196, tamaryszek w tym roku rzeczywiście wyglądał zjawiskowo, szkoda tylko, że to wszystko tak szybko przemija i znów cały rok trzeba czekać na następne kwitnienie.

te same doniczki z różami i zmianą dekoracji na grys, jakby się dobrze przypatrzeć, to widać kawałek rabatki z trawkami, którą zaczęłam wykańczać, a która już uległa zmianie, troszkę się pobawiłam we wzorki, a jak wyszła sami oceńcie, jak trawki urosną, a mam taka nadzieję, to wzorek i tak zostanie zasłonięty
Obrazek

kamyki są wysypane na agrowłókninie specjalnie podwiniętej w taki sposób, żeby w trakcie wymiany ścieżki (bo kiedyś też zostanie zmieniona) można je było na niej przesunąć, a później z powrotem rozsunąć
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i takie tam
Obrazek

Obrazek

pierwszy liliowiec
Obrazek

następne iryski
Obrazek

Obrazek

powojniki pomalutku zaczynają

Jan Paweł II
Obrazek

The President
Obrazek

begonie
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Witaj Ilonka
Uczta dla oczu, tyle kwitnących śliczności,
Ciekawie wyglądają kamyki :tan
Awatar użytkownika
dusza001
200p
200p
Od: 6 lis 2012, o 23:59

Post »

:wit Bardzo ładnie w twoim królestwie, ciekawe zastosowanie kamienia i drewna, miło się oglada
Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna, powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy a Titanica profesjonaliści...
Jestem Ania Witam serdecznie i zapraszam
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”