Nasze marzenie - część druga :-)
- Mandragora
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Nasze marzenie - część druga :-)
Leosia może skalnicę masz na myśli z tej fotki? http://imageshack.us/a/img585/162/pict8894.jpg Ja mam taką kolorową. Ale chyba nic się tak uroczo nie "wysypie" z donicy, jak floks
http://img28.imageshack.us/img28/9023/dsc00866o.jpg

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No to może ten floks.. kurcze byłam dzisiaj u tracza mogłam kupić. Ale nie wiedziałam właśnie co się może tak wysypać. A i pani sprzedająca też nie bardzo.
- jacekopole71
- Od: 25 maja 2012, o 17:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Szybko przebiegłem przez wątek
Wrócę tu niebawem,bo widzę,że fajnie wygląda to Wasze Marzenie.Teraz czas spać 

- iwwa
- Od: 27 sty 2013, o 18:46
Madziu, Margolcia fajnie brzmi
Kochana, jakie cudeńka stworzyłaś ze swoimi skalniakami
A bucik przyznam, że nietuzinkowy, normalnie nr 1 na rabatce
Ale masz fajne pomysły na zagospodarowanie Waszego ogródka
Świnka morska Figo musiał być baardzo zadowolony - tyle terenu dla niego ! A jak Twój psiaczek na Figusia reaguje ? Nie chce go zjeść, podgryzać itp. ? 

Kochana, jakie cudeńka stworzyłaś ze swoimi skalniakami

Ale masz fajne pomysły na zagospodarowanie Waszego ogródka

wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Po tak ślicznym skalniaczku, teraz żałuję, że swój zlikwidowałam.... 
Poza tym, grill, nowoczesna kosiarka... tylko pozazdrościć

Poza tym, grill, nowoczesna kosiarka... tylko pozazdrościć

Madziu wielokąt ze skalniakowymi bardzo mi sie podoba, fajnie Ci wyszedł. Dziękuję za fotolerację weekendową okraszoną ciekawymi pomysłami. Powojnik Josephine też mi się podoba. Szkoda, że nie miałaś lepszej pogody. Kosiarkę może jeszcze można naprawić?
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- Grazka226
- 1000p
- Od: 12 mar 2012, o 13:45
Madzia postępy robisz ogromne, Twoją wenę twórczą widać na każdym kroku
idę czytać dalej, bo mam zaległości 

Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
-
Cześć wszystkim
Dzisiaj u mnie znowu leje i znowu jest zimno. Budzę się normalnie jak kilka miesięcy temu i widzę samą szarość.
Jacku fajnie że wpadłeś. Cieszę się że Ci się podoba. Zapraszam częściej!
Asiu bucika jak tylko zobaczyłam od razu wiedziałam że musi być mój. Em trochę protestował ale ostateczny efekt mu się podoba
Figo uwielbia trawkę. Za długo go nie trzymałam bo po tych deszczach to wiesz ziemia jeszcze tak nie do końca nagrzana. No ale skoro kosiarka nie działała to musiał się trochę wykazać
Foxer go kocha. To jest przeogromna miłość. Jak figo ma otwartą klatkę to wsadza do niego łeb i go liże po głowie, po karku - gdzie dosięgnie. Jak figo wychodzi z klatki to dopiero jest psia radość. Wtedy foxer łapką go do siebie przysuwa, liże go a figo się tylko wyciąga. Foxer go czasami przewraca ale figuś nie protestuje, nie podnosi się tylko leży na boku i wyciąga do lizania. Naprawdę jestem w szoku że tak się zakumplowali. Na początku to foxer w ogóle nie spał. Tylko pierwsze noce siedział cały czas przy klatce. Kiedyś mu ciekła ślinka jak chodził po pokoju. A teraz to już czysta miłość 
A co najfajniejsze- figo puszczany na trawę nie ucieka. Siedzi i ją po prostu je. Ostatnio zapomniałam że go puściłam i poszłam wziąć się za obiad. Przychodzę a on dalej sobie siedzi. Poza tym jak się go woła to kwicze i biegnie od razu do ciebie. Także trafiła mi się mądra świnka. Mam nadzieję że długo pożyje bo ma już 5 lat. Dostałam ją w prezencie.
Iwonko Zawsze można zrobić jeszcze raz
No kosiarka absolutnie nowoczesna. Z najwyższej półki heheh. No i nietuzinkowe ubarwienie ma rudo-czarno- białe. Nikt takiej kosiary nie ma hehe.
Julianko Pogody nie miałam i zapowiada się że teraz też jej nie będzie
Jestem załamana. Kiedy ta koparka wreszcie do mnie przyjdzie
Naprawa kosiarki przewyższa jej wartość także się to w ogóle nie opłaca. Tata się uparł że może się da no i szuka serwisu. Ale nikt nie przyśle nikomu silnika bo to jest nieopłacalne.
Grazynko dziękuję za miłe słowa. Z tą weną to różnie bywa
-- 28 maja 2013, o 11:09 --
A jakie plamy macie na ten przedłużony weekend?

Jacku fajnie że wpadłeś. Cieszę się że Ci się podoba. Zapraszam częściej!
Asiu bucika jak tylko zobaczyłam od razu wiedziałam że musi być mój. Em trochę protestował ale ostateczny efekt mu się podoba

A co najfajniejsze- figo puszczany na trawę nie ucieka. Siedzi i ją po prostu je. Ostatnio zapomniałam że go puściłam i poszłam wziąć się za obiad. Przychodzę a on dalej sobie siedzi. Poza tym jak się go woła to kwicze i biegnie od razu do ciebie. Także trafiła mi się mądra świnka. Mam nadzieję że długo pożyje bo ma już 5 lat. Dostałam ją w prezencie.
Iwonko Zawsze można zrobić jeszcze raz

Julianko Pogody nie miałam i zapowiada się że teraz też jej nie będzie

Grazynko dziękuję za miłe słowa. Z tą weną to różnie bywa

-- 28 maja 2013, o 11:09 --
A jakie plamy macie na ten przedłużony weekend?
-
- 200p
- Od: 10 lip 2012, o 16:34
Madziu udały Ci się zwierzaczki, nie ma co.
Co do weekendu, to ja sobie planuję ładną pogodę i porządne odchwaszczanie na działce
. A co z moich planów wyjdzie, to czas pokaże
.

-
hehe Jarzębinko "deszcz pokaże" . Czy będzie można odchwaszczać czy nie. Oby można 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Madziu u mnie dziś już na szczęście nie pada...... wygląda na to, ze chyba się przejaśni....ale zimno bardzo jest wciąż.....Zielsko po takiej dawce wilgoci rośnie na wyścigi ..... będzie co robić

- Renata1962
- 1000p
- Od: 24 lut 2011, o 16:44
Witaj Madziu rojniki ,fajne odmiany i ciekawie posadzone,kosiareczka ma dużo pracy oby sie nie przejadła
Ja mam dzisiaj wolne po dwóch dniach deszczowych zaświeciło słoneczko więc można odwiedzić kwiatuszki

Ja mam dzisiaj wolne po dwóch dniach deszczowych zaświeciło słoneczko więc można odwiedzić kwiatuszki

- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Madzia, tylko nie nadużywaj Figo, bo po zbyt długim koszeniu może mieć tzw. cofkę
Liczę na zdjęcia storczyka
Miłego popołudnia! 

-
Agness fajnie Ci że się przejaśnia. Może całkiem się wypogodzi. O zielsku nawet nie chcę myśleć. W piątek z rabat nie wyjdę. O koszeniu nie wspomnę. Że też teraz ta kosiarka musiała się zepsuć
Renatko dziękuję. Kosiareczka teraz ma odpoczynek bo zimno i mokro to może jak trawka wyschnie to ruszy pełną parą z koszeniem
Milenko No kosiarka zepsuta to on musi niestety wziąć na swoje chrząstki odpowiedzialność i dać radę
Storczyka wkleję jak do domu przyjadę 

Renatko dziękuję. Kosiareczka teraz ma odpoczynek bo zimno i mokro to może jak trawka wyschnie to ruszy pełną parą z koszeniem

Milenko No kosiarka zepsuta to on musi niestety wziąć na swoje chrząstki odpowiedzialność i dać radę

- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Madziu zrób tak ;Odsuń z niej te wiorki ,aby mogla swobodnie oddychać ,obetnij ją jeszcze nad pierwszym zdrowym oczkiem od dołu i najważniejsze wlej w nią konewkę wody lub nawet więcej .
Nie sugeruj się tym że pada ,bo to jest za mało .Róże podlewa się rzadziej ale obficie .Ona musi dostać
tyle wody ,aby doszła do korzenia inaczej Ci uschnie .Jeżeli jeszcze jej nie zasuszyłaś to Ci powinna odbić

Nie sugeruj się tym że pada ,bo to jest za mało .Róże podlewa się rzadziej ale obficie .Ona musi dostać
tyle wody ,aby doszła do korzenia inaczej Ci uschnie .Jeżeli jeszcze jej nie zasuszyłaś to Ci powinna odbić