Mój jest ten kawałek... ziemi
Re: Mój jest ten kawałek... ziemi
Dominko piękną , zadbaną działkę udało Ci sie kupić. Azalie pięknie kwitną, to czas kwitnięcia Rh i azalii.Masz wspaniałe miejsce do relaksu i wypoczynku. Będę do Ciebie chetnie zaglądać .
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
Dzisiaj nie mogłam już wytrzymać i znów poleciałam na działkę zobaczyć, jak się sprawy mają. Mam dla Was kolejne zdjęcia, chciałam się pochwalić kilkoma fuksjami z kolekcji. Jestem z nich strasznie dumna, sama wcześniej nie widziałam u nikogo tak ukształtowanych fuksji z tak grubymi pniami. Miałam ich chyba z 15, cześć została rozdana, część czeka jeszcze na właściciela. Niektóre z tych, które mam, to niemalże bonsai 
Ta tutaj to jedna z mniejszych, zdjęcie robione jakiś czas temu, jest już troszkę bardziej rozgałęziona.

Ta jest chyba moją najulubieńszą

Ta tutaj to jedna z mniejszych, zdjęcie robione jakiś czas temu, jest już troszkę bardziej rozgałęziona.

Ta jest chyba moją najulubieńszą

- kruszyna_35
- 50p
- Od: 20 sie 2012, o 22:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
witaj! piękna jest Twoja działeczka, datura zachwycająca! ciekawe jak zakwitnie?
ogród Kruszyny
regulamin
regulamin
-
- 200p
- Od: 10 maja 2013, o 14:12
Fuksje równie godne pozazdroszczenia jak datura !
Koniecznie zrób zdjęcia jak zakwitną !! POZDRAWIAM 

Jestem mi strasznie smutno, z powodu zniszczeń, które spowodował wczorajszy grad. Był wielki, akurat byłam wtedy na działce i mogłam jedynie patrzeć, jak dziurawi zadaszenie, strąca morele i gruszki, niszczy pomidory...
Datura straciła niemalże wszystkie liście i wgląda jak siedem nieszczęść

A tak wyglądają teraz funkie

A tak wyglądają teraz funkie

-
- 200p

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
DOMIMIKA..... ..u mnie lało ale gradem nie sypało, miałam chyba szczęście bo jak by nie było dzieli nas 30 km.
......szkoda, tym bardziej jak patrzyłaś na to zjawisko i byłaś zupełnie bezradna, ale nie zamartwiaj się, roślinki szybko odrobią nieposkromioną aurę.....hosty będą z dziureczkami ale na pewno zakwitną....pomidorki wydobrzeją i na pewno będą rodziły.......
......szkoda, tym bardziej jak patrzyłaś na to zjawisko i byłaś zupełnie bezradna, ale nie zamartwiaj się, roślinki szybko odrobią nieposkromioną aurę.....hosty będą z dziureczkami ale na pewno zakwitną....pomidorki wydobrzeją i na pewno będą rodziły.......
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dominiko w takim razie witam wśród posiadaczy kawałka ziemi
która tak cieszy
Poprzedni użytkujący zostawili po sobie nie tylko ładnie rozplanowaną działeczkę ale zostanie też miłe o nich wspomnienie.
Na pewno z czasem będziesz chciała coś zmienić, ale to u nas normalny objaw
Moi się już śmieją, że dzień bez wyrwania chociaż 1 chwasta jest dla mnie dniem straconym
Jednakże fuksje w ten sposób przycięte są obłędne
Czy Ty je tak prowadziłaś czy były razem z działeczką?

Poprzedni użytkujący zostawili po sobie nie tylko ładnie rozplanowaną działeczkę ale zostanie też miłe o nich wspomnienie.
Na pewno z czasem będziesz chciała coś zmienić, ale to u nas normalny objaw

Jednakże fuksje w ten sposób przycięte są obłędne

Czy Ty je tak prowadziłaś czy były razem z działeczką?
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przykro z powodu takich zniszczeń,najgorsze że nie możemy temu zapobiec , głowa do góry roślinki powoli zregenerują się 

- sangwinaria
- Od: 9 lip 2011, o 14:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Piękna działeczka i rośliny zadbane . Powodzenia w uprawie i gospodarowaniu po swojemu 

-
- 200p
Dominiko !! Gdzie jesteś ? Z niecierpliwością czekam na zdjęcia kwiatów i Twojej datury, a tu nic
.

- bunia79
- 500p
- Od: 25 cze 2012, o 23:27
A gdzie gospodyni tak pięknej działeczki?? Może pokażesz zdjęcia ogrodu w jesiennych barwach...
Bogusia
Bogusia