Leosiu oj jak bym ja się na takie targi wybrała

torba pieniędzy i mogę szaleć. M i tak zabrania mi już oglądać programy o wnętrzach bo co rusz bym coś zmieniała
Dzisiaj zabrałam aparat, narobiłam masę zdjęć, ale żeby to wszystko zmniejszyć i dodać to zanudziłabym Was na śmierć

Podzieliłam foty tematycznie, więc zacznę od ostatnich zmian. Na pierwszy ogień nowa rabata, na razie bidna, nie ma kory, roślinki malutkie, z tyłu jeszcze nie wyrwałam darni, jakoś cały czas mam coś innego do roboty.
na rabacie rosną co widać dwa dość już duże sosny, brzoza, złotlin japoński Peniflora, dzwonek skupiony, sadziec purpurowy, trzykrotka wirgnijska, liliowiec Scarlet Orbit, iryski nn, rącznik, dalie, budleja dawida, jakieś rozchodniki nn, , pierwiosnki, fiołki. Jak widać wszystko malutkie, ale mam nadzieję, że rozrośnie się szybciutko

jedno z moich chciejstw purpurowa Budleja Dawida

mam cię

trochę pocykałam tych kwiatów na nowej rabacie pod domem teściowej
i drzewka przy wjeździe, pomiędzy nimi dosadzę jeszcze kuliste tuje, wysypię żwirkiem i dam obrzeże, a dziś dosadziłam po sadzonce lawendy ( z własnego siewu)
i teraz mój nowy kącik z RH zaszalałam mam aż dwa

i moje nowe dwie azalie. Moje pierwsze azalie, a zapomniałam spisać nazwę z kartki, ale kartki wiszą dumnie na krzaczkach.
rabatka bidulko-różankowa
ale różyczki powoli wracają do żywych, a oto dowód
i jak ja to nazywam, zaczęłam w tym roku nad drugą częścią ogrodu, która tymczasowo jest 'robocza', roślinki malutkie, brak obrzeży, ściółki, ale lepsze to niż żółknąca trawa, a za parę lat mam nadzieję, że będzie zachwycająco