Witajcie w moim skromnym ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: witajcie w moim skromnym ogrodzie

Post »

Paulinko rośnie Ci młody ogrodnik, teraz wyrwał ale zobaczysz kiedyś będzie sadził z Tobą :lol: Pięknie rozrosły Ci się stare rabatki ładne, duże kępy roślin! ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
olgawro
200p
200p
Od: 21 paź 2011, o 10:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

wITAM moją imienniczkę na drugie imię mam Paulina.Twój ogród zachwyca kolorami i różnorodnością odmian kwiatów i krzewów.Konary korzeni są bardzo dekoracyjne też dostałam jeden śliwkowy od sąsiada muszę go odkorować.Siatki nie mogę potraktować prądem ponieważ jest nie doprowadzony do działek,jest tylko w tej alei co jest świetlica.Ostatnio to złomiarze kradli furtki od siatek,zaczął się sezon na piwonie wczesne więc poszły już pod nóż i na sprzedaż pod cmentarz ,który jest dwa przystanki tramwajowe przed ogródkami.Samo życie ,no ale nic nie poradzę kwiaty jak zakwitną to mi wszystko wynagrodzą :wit
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p
Od: 5 gru 2011, o 16:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agnieszko dziękuję, czekam na rozkwit następnych, ponoć jasno niebieskie ale chyba jakieś białe będą. Uwielbiam irysy
Gosiu mam nadzieję, że się ucieszą. Moja teściowa potrafi zasuszyć nawet kaktusa, ale jako, że dwa domy na jednym podwórku to stwierdziłam, że porządek musi być :;230
Marysiu sama bardzo się cieszę, że wszystko tak się rozrosło, na zdjęciach z przed dwóch lat widać jak było łyso i brzydko, a teraz chociaż mam kolory. A mały ogrodnik zawsze chodził ścieżkami i kwiatki tylko wąchał, nie wiem co ostatnio mu strzeliło do tej małej główki ;:306
Olu naprawdę Ci współczuję z tymi złodziejami. Człowiek kupuje, pielęgnuje, często czeka kilka lat na kwiat a tu przychodzi i nie ma nawet śladu. Oby Tobie nic nie ukradli :(
Kasiaflo
200p
200p
Od: 1 cze 2012, o 12:22

Post »

Jak ja się cieszę że moje dziecię nie przesadza mi kwiatów tylko je podlewa, a najchętniej pistoletem. Rabatki już zachwycają kolorami...
Pozdrawiam Kasia
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01

Post »

Paulino ślicznie u Ciebie ;:138
Jak ja bym chciała tak komponować rabaty, bo przy moch zdolonościach to przesadzam po kilka razy... A u Ciebie wszystko rośnie jak na drożdzach ;:108
Pomocnik słodki, skąd ja znam tą chęć pomocy :?: Wczoraj mój 4-latek strasznie się ucieszył, że mamy sałatę wogródku i chciał skosztować na kanapce - skończyło się na tym ;:306 , że jednak sałaty nie lubi
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p

Post »

Kasiu pistolety na pewno przede mną ;:306 ;:306 :;230 obecnie dominuje podlewanie szlaufem i lanie sąsiadowi za płot :;230
Olu nie ma dnia abym i ja czegoś nie przesadzała, nie dzieliła, nie dosadzała, a i tak nigdy efekt końcowy mnie nie zadawala. Jak oglądam zdjęcia ogrodów na forum, to tylko dopisuję do listy, że to bym chciała a może jeszcze to... :oops: Ale nie wyobrażam sobie mieć ogrodu 'bezdotykowego' od A do Z stworzonego przez firmę, gdzie dwa razy do roku przyjeżdża ogrodnik, a ja całymi dniami leżę i się opalam, to nie dla mnie. Dlatego cieszy mnie nawet najmniejszy kwiat jaki zakwitnie bo wiem, że posadziłam go sama. Marzy mi się ogród gdzie jest mnóstwo zakątków takich, że nikt Cię nie widzi, nie słyszy, ale kurcze to wymaga jeszcze tyle pracy i tyle nakładów finansowych, ze aż boję się myśleć hehe :;230 poza tym podwórko ma na tyle głupi układ, że raczej będę w stanie zrealizować namiastę tego co sobie wymarzyłam ;:185
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Mądrze piszesz Paulinko nie potępiam osób które wynajmują projektantów zieleni ,ale najbardziej cieszy to co samemy się stworzyło
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Rabaty coraz bardziej zagęszczają się :D
Uwielbiam to.
Ciekawe jak bedzie wyglądała rabata teściów
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

ciekawa jestem teraz tych róż :) czekam na fotki :wit
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p

Post »

Dorotko dokładnie. Dziś ledwo się ruszam, wczoraj wymyśliłam sobie nowe wejście do domu, zabieram aparat dziś i szczegółowo pokazuję. Baterie naładowane ;:215
Gosiu zrobię fotorelację, na razie jest tylko zarys, mam zamiar te skalniaki zrobić 'piętrowe', a drugą rabatę jeszcze czymś dosadzić, tyle, że mam tam same 'maluchy' i na pewno jak się rozrosną znów nie będzie na nic miejsca.
Leosiu przecenione róże powolutku wypuszczają liście, na bank nie będą takie kolory jak kupowałam, bo kupiłam 3 rzekomo fioletowe ale dwie mają grube gałęzie jedna cieniutkie, dwie czerwone to samo jedna taka druga inna, a co wyrośnie to zobaczymy. Oby w ogóle zakwitły. Dziś zrobię zdjęcia róż od Ewy (Gloriadeli) co prawda nie mają kwiatów ale to już potężne krzaczory i czekam jak dzieciak na kwiatuchy. ;:108

Wczoraj byłam na zakupach w pobliskiej szkółce, o której nawet zapomniałam, że jest, a Pani tak strasznie miła, ma duży wybór i przystępne ceny. Kupiłam dwie piękne azalie wielkokwiatowe, jedną łososiową, która bardzo intensywnie pachnie, a drugą w kolorze malinowo-pomarańczowym, bez zapachową, ale cudną i 6 Hakuro szczepionych na wejście do domu, brakuje jeszcze tuji kulek pomiędzy, żwirku, obrzeża i podświetlenia.
Obiecuję dziś fotorelację :tan :tan :tan
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

to czekam , my zaraz lecimy na targi wnętrz i ogrodów tez coś tam pewnie kupie :)
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p

Post »

Leosiu oj jak bym ja się na takie targi wybrała :roll: torba pieniędzy i mogę szaleć. M i tak zabrania mi już oglądać programy o wnętrzach bo co rusz bym coś zmieniała :;230

Dzisiaj zabrałam aparat, narobiłam masę zdjęć, ale żeby to wszystko zmniejszyć i dodać to zanudziłabym Was na śmierć ;:306 Podzieliłam foty tematycznie, więc zacznę od ostatnich zmian. Na pierwszy ogień nowa rabata, na razie bidna, nie ma kory, roślinki malutkie, z tyłu jeszcze nie wyrwałam darni, jakoś cały czas mam coś innego do roboty.
Obrazek

Obrazek

na rabacie rosną co widać dwa dość już duże sosny, brzoza, złotlin japoński Peniflora, dzwonek skupiony, sadziec purpurowy, trzykrotka wirgnijska, liliowiec Scarlet Orbit, iryski nn, rącznik, dalie, budleja dawida, jakieś rozchodniki nn, , pierwiosnki, fiołki. Jak widać wszystko malutkie, ale mam nadzieję, że rozrośnie się szybciutko

Obrazek
jedno z moich chciejstw purpurowa Budleja Dawida ;:167 ;:167

Obrazek

Obrazek
mam cię ;:14

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
trochę pocykałam tych kwiatów na nowej rabacie pod domem teściowej ;:215

i drzewka przy wjeździe, pomiędzy nimi dosadzę jeszcze kuliste tuje, wysypię żwirkiem i dam obrzeże, a dziś dosadziłam po sadzonce lawendy ( z własnego siewu)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i teraz mój nowy kącik z RH zaszalałam mam aż dwa :;230 i moje nowe dwie azalie. Moje pierwsze azalie, a zapomniałam spisać nazwę z kartki, ale kartki wiszą dumnie na krzaczkach.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

rabatka bidulko-różankowa ;:131
Obrazek

ale różyczki powoli wracają do żywych, a oto dowód
Obrazek

i jak ja to nazywam, zaczęłam w tym roku nad drugą częścią ogrodu, która tymczasowo jest 'robocza', roślinki malutkie, brak obrzeży, ściółki, ale lepsze to niż żółknąca trawa, a za parę lat mam nadzieję, że będzie zachwycająco ;:173
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Coraz ładniej u Ciebie ;:215
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p

Post »

Pora na róże.

Obrazek
Pierwsza róża veilchenblau, posadziłam na łuku a z drugiej strony clematisa purpurea plena elegans (od kochanej Stasi) Mam nadzieję, że to będzie dobre połączenie

Obrazek
Papageno

Obrazek Obrazek
Ascot
Mam jeszcze Heidi Klum, sandra renaissance, miniaturkę różową, pienną miniaturkę żółtą, jakąś dwukolorową, dwie pnące czerwone, zwykłą Rugosę i jakąś zwykłą różową. Teraz czekam na kwiaty to wtedy zrobię zdjęcia, bo tak to nie ma efektu. Te na obrazkach piękne róże oczywiście od Ewy (Gloriadei) a na jesień pójdę z torbami, bo już tyle sobie róż upatrzyłam ;:224
Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Paulinko tak jak masz w podpisie ogród ciągle w budowie, a który nie jest ;:224 Jak juz nam sie wydaje że jest dobrze to zawsze coś znajdziemy do zmiany :;230 Piszesz ze rabatka jest bidna ale zobaczysz jaka będzie ładna za rok dwa, zachowaj to zdjęcie i porównasz! Koteczek zaraz zaanektował pustą przestrzeń, piesio też :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”