Powiedziałabym,że coraz głupsza

Ja trochę nie w temacie, ale to najświeższy temat i pomyślałam, że ktoś może mi pomóc, bo ja jestem amatorem w sadzeniu pomidorów, dopiero 1 rok. Otóż coś podgryza mi coś korzenie pomidorów.. myślałam, że to nornica, ale po przekopaniu  ziemi nie było dziur... Wczoraj znalazłam robaka ze zdjęcia.. czy to on może podgryzać korzenie? Jak się go pozbyć?? No i mam pytanie odnośnie 2 zdjęcia... czy jakaś choroba bierze moje pomidory??
 Ja trochę nie w temacie, ale to najświeższy temat i pomyślałam, że ktoś może mi pomóc, bo ja jestem amatorem w sadzeniu pomidorów, dopiero 1 rok. Otóż coś podgryza mi coś korzenie pomidorów.. myślałam, że to nornica, ale po przekopaniu  ziemi nie było dziur... Wczoraj znalazłam robaka ze zdjęcia.. czy to on może podgryzać korzenie? Jak się go pozbyć?? No i mam pytanie odnośnie 2 zdjęcia... czy jakaś choroba bierze moje pomidory?? 

. Rozsada przed sadzeniem była niedożywiona, po posadzeniu dorwała się do jedzenia i dlatego środkowe liście od środka są zielone, a po brzegach jasne, tak jak były w momencie sadzenia. Nie przejmuj się, dojdą do siebie
 . Rozsada przed sadzeniem była niedożywiona, po posadzeniu dorwała się do jedzenia i dlatego środkowe liście od środka są zielone, a po brzegach jasne, tak jak były w momencie sadzenia. Nie przejmuj się, dojdą do siebie  .
 .

forumowicz proszę napisz co to wg Ciebie jest bo dla mnie,tak jak pisała jode22 te dolne liście wyglądają jak poparzenie słoneczneforumowicz pisze:To nie jest poparzenie słoneczne.