AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.6

Post »

Gatko, Twój piętrus bardzo udany ;:333 , mój był kiepski w tym roku, wyszły tylko hiacynty, a tulipany i żonkile nie :( Twoje tulipany jak zawsze cudne, Pink diamond chyba widziane u Ciebie zaprosiłam do swojego ogródka. Jakie zmiany w ogrodzie wprowadzasz?
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aga no ja sie zastrzele - wstawilas fote z rozpoczecia prac - cos tam kopiesz i kopiesz a nie wiadomo co :twisted:
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś nareszcie jesteś ;:196 Czekam na kolejne fotki ;:65
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

Dzień dobry:)
Chłodno i u nas, niestety. Kto by pomyślał, że prawie czerwiec.
Pięknie u Ciebie! Tulipany, różaneczniki no i clematisy. Ten niebieski ze spuszczonymi w dół kwiatami śliczny. I obsypany kwieciem!
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

stefanek pisze:Witam ;:172
Agatko tulipaniki wspaniałe i ile odmian. Niemarzekaj na zimno, przynajmniej dłżej będziesz się cieszła z kwitnących tulipanów.
Powodzenia
;:3
Witaj w moich progach :wit

Tulipany uwielbiam chyba najbardziej ze wszystkich wiosennych kwiatów :) i cieszę się ze tak długo u mnie kwitną :tan Ale na zimnice troche ponarzekać muszę, bo zeby pod koniec maja ciągle bylo ponizej 10 stopni to juz lekka przesada ;:223
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Megi - u mnie grad był wczoraj i przedwczoraj. I jeszcze wiatrzysko dąło ostro popalic... echhh... szkoda słów.
Donice zupełnie zmieniły miejsce :lol: Nie będą stały przy ławce ;:224 poszły na przód domu - stoją tak z boku ogrodzenia przy wejsciu do ogrodu - musze cyknąc fotke. I w nich posadziłam małe bukszpanowe kulki własnoręcznie ciachne :uszy do tego bluszcz i chyba jeszcze dosadzę bakopę bo te kulki małe takie jeszcze :;230

Michalska - Marysiu - u mnie ze względu na fakt iż jest ciągle dośc zimno, to tulipany kwiatną i kwitną w najlepsze ! W zasadzie przekwitaja tylko te w donicach. Te w gruncie ciągle wyglądają uroczo i świezo !Biało - zielone "spring green' jeszcze w pąkach, bo one mają do południa trochę cienia i dopiero będa kwitły :tan

Aancyk - Aniu, cieszę się ze i tobie "pink diamond" do gustu przypadły :tan bardzo lubię te klasyczne tulipanki i muszę pomyslec czy mogę wcisnąc ich jeszcze wiecej do swojego ogrodu :;230
A w moim ogrodzie przybędą róże !!! Kupiłam już 'Princess Alexandra of Kent' :tan i pnącą 'James Galway' ;:108

Jule - trochę dreszczyku emocji musi być :lol: no nie :wink: Jak skoncze kopanie tej mojej gliny to cyknę fotkę i powiecie jak wam sie zmiany podobają ;:oj Pisałam juz Ani - przybęda róże ;:224 A właściwie jedna, razy 3 sztuki - 'Princess Alexandra of Kent'
A donice nie będą przy ławce - powędrowały na przód domu - tak z boku przy wejsciu do ogrodu. Posadziłąm w nich bukszpanowe kulki i bluszcz :D

AAge - Aguś, postaram sie, nie wiem czy dzis mi sie uda z fotkami. Staszy syn wraca z obozu sportowego i czekam na tel, kiedy dojądą i kiedy mozna ich juz odebrać po tych wojażach :tan

-- 24 maja 2013, o 17:17 --
nemezja pisze:Dzień dobry:)
Chłodno i u nas, niestety. Kto by pomyślał, że prawie czerwiec.
Pięknie u Ciebie! Tulipany, różaneczniki no i clematisy. Ten niebieski ze spuszczonymi w dół kwiatami śliczny. I obsypany kwieciem!
Hejka :wit
Na pogodę brak mi słów. Jedynie mogę się pocieszac, że nie pada tak strasznie jak w zeszłym roku ! Wtedy wszstko mi gniło ! A teraz jest tylko zimno... to chyba lepiej dla roślin.
Staram się przypomnieć nazwę tego niebieskiego... echhh... hmmm... no i nie pamiętam ;:124 musze karteczki z nazwą poszukać :lol: To on kwitnie u mnie najwczesniej ze wszstkich klemków!
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzis dla odmiany - moje żonkile ( narcyzy ???) :) dla mnie zawsze to było jedno ;:124 ale kwitną przepięknie !

thalia
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aguś narcyzy piękne.... bardzo je lubię, ale niestety one mnie mniej :roll: .... nie rosną u mnie :?
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

AgaNet pisze:Dzis dla odmiany - moje żonkile ( narcyzy ???) :) dla mnie zawsze to było jedno ;:124
Dla mnie też ;:306 . Nadal jest. Oba cudowne. Piękne:)!
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AGNESS pisze:Aguś narcyzy piękne.... bardzo je lubię, ale niestety one mnie mniej :roll: .... nie rosną u mnie :?
Aga, a może masz ochotę wypróbować takiego typowego żółtego narcyza ??? Mogę ci podesłać cebulkę jak moje przekwitną. Ja na nie mówię narcyz szkocki, bo wiosną tymi narcyzami są obsadzone potężne połacie w okolicy ! I ronda w mieście i pobocza dróg, i skwery pod szkołąmi czy sklepami :) Nie mają jakiejś specjalnej ochrony, nie widziałam zeby ktokolwiek się jakoś szczególnie nimi opiekował, a kwitną na max. Jedynie z koszeniem po przekwitnięciu trochę czekają, żeby się cebule "najadały" :lol:
Daj znac jak coś :)
Mam na mysli te klasyki:
Obrazek
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karolina, a dla ciebie jeszcze fotka 'Sir Winston Churchill' To mój tegoroczny nabytek, spodobały mi się ;:108 kwitły najdłużej ze wszystkich narcyzów :) Do dziś jeszczke kilka ma kwiaty. Jestem ciekawa jak się będą u mnie sprawowały ;:130
Kwiaty niewielkie, ale po kilka sztuk na wysokiej łodydze:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dla wszystkich zaglądających i odwiedzających mój wąteczek, fotka sprzed jakiś 3 tygodni.
Szkocka wiosna :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

;:7
Awatar użytkownika
stefanek
500p
500p
Od: 14 maja 2012, o 20:50

Post »

;:172
Agatko takiej ilości Żonkili nie widziałem, wspaniale to wygląda.
Powodzenia
;:3
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2009, o 17:02

Post »

Agusiu fajnie że pokazujesz taki kwiatowy krajobraz w moim regionie tego nie ma . :wit

-- 24 maja 20130000001301k1311 --
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

@ AgaNet ? Piękne fotki. A co do żonkila i narcyza ? narcyz to nazwa zbiorcza dla wszystkich przedstawicieli rodzaju Narcissus, podczas gdy ?żonkil? odnosi się do gatunku Narcissus jonquilla... Gdzieśtam w moim wątku jest fotka kwitnącego tego ostatniego, bom go sobie jesienią sprawił.

Pozdrawiam!
LOKI
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”