Róże, liliowce, hortensje - pod dębem Czesławem cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Róże, liliowce, hortensje - pod dębem Czesławem cz.10

Post »

W Twoim ogrodzie odpoczywam ;:173
Cudowny kącik hostowy! Ta najniższa, płożąca - piekna! Czy wiesz, jak sie nazywa?
I ten kawałek z kamienną ścieżką z zawciągami... ;:oj
Klematis może się nazywać jak chce, ale piękny jest!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Wandziu, Pinot Gris. ;:173
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wandziu klematis mimo ze pomyłka to jest super czasami na pomyłkach dobrze wychodzimy tak miałam z różą Baronesse pomyłka a po tamtym roku nigdy bym jej nie zareklamowała.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wandziu ten klonik Orange Dream widziałam...i pytałam o niego bo spodobały mi sie te jego obwódki.....bardzo ciekawie wyglada ;:108 ja pstanowiłam ze jeszcze zmieszcze ze dwa klonki i z trzy zdechlakowe iglaki i juz ,koniec nic wiecej nie zmieszczę ;:303 twoje miliony sliczne....one dopiero polaza na co je stac ;:172
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Wandziu proszę nie ujednolicaj rabat, urok Twojego ogrodu polega na tym, że jest w nim taka różnorodność roślin i jest pieknie. Clematis podobny do Prezydenta, ale glowy sobie nie dam uciąć. Może napisz do e-clematis nie jako reklamacja tylko, że taka niespodzianka Ci sie trafila zamiast Charlesa i chciałabyś go zidentyfikować.
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Wandziu, ano rzadko zaglądam, bo ciągle coś... a jak juz nawet mam chwile, to mnie taka niemoc w pisaniu ogrania... narzekać ciągle na pogodę nie wypada, ale slimaczy sie to wszystko u mnie na max. Długo trzymala zima - jak nigdy. To i teraz wiosne mam z opóźnieniem.

Clematis wyglada mi na prezydenta, mój ma pąki - jak rozkwitnie to będziemy mogły porównać :)
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

Wandziu jakoś nie zapisałam się w tej części Twojego ogrodu no i mi ucieka. teraz będę częstym gościem.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Wandziu kochana żurawka w kolorze kawy z mlekiem już mnie oczarowała,szkoda,że nie znasz odmiany ;:131
Podobają mi się też te podpórki z kulą ;:170 Super to wygląda ;:215
Powojnik nie przypomina Charlesa,mam Prince Charles ;:131
Balia dobrze zagospodarowana...Ty zawsze masz świetne pomysły :uszy
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Annes Iga już ją nazwała Pinot Gris, rzeczywiście piękna i nie znalazłam jej jej w internetowej sprzedaży. ;:145
Wandziu podziwiam Twój kolorowy ogród. ;:138
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Alicjo ...o to dziękuję ;:108 Już notuję...proszę jakie cudeńka można znaleźć ;:333
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

iwona0042, masz rację, najważniejsze, że ładnie kwitnie ten klematis, ale problem w tym, że on jest wielkokwiatowy i może u mnie chorowąc na uwiąd, bo tak było od zawsze. No ale nic, nie będę się martwić zawczasu.
April, przyznam po cichu, że gdy u mnie byłaś, wstydziłam się tego pozimowego bałaganu no i remontu, ktory już rozprzestrzenił się na dobre. U mnie właściwie ogród można oglądać dopiero od połowy maja, kiedy już uda mi się sprzątnąć liście dębowe zalegajace rabaty. Zapraszam cię teraz, bo już jest o wiele lepiej, niż było. Tak czy owak, dzięki za twoje łaskawe słowa pociechy ;:196
jola1, ja już sama nie wiem, co to za powojnik. Presidenta też kupiłam niedawno, a więc porównam oba. Piszesz, że twój wymarzł, no i właśnie taki jest kłopot z tymi wielkokwiatowymi. :(
Mufka, dzięki, że wpadasz do mnie z miłymi postami. Czekam na twoją fotkę Presidenta, będę porównywać :D
takasobie, Miłeczko, od razu pobiegłam do ogródka sprawdzić, jak się ta hosta nazywa. To jest Sitting Pretty i rzeczywiście jest ona taka przypłaszczona do ziemi. Należy do mniejszych host i ma wyrazistą jasną zieleń liści. Kiedyś byłam wielką fanką host, obecnie jakby trochę mniej, ale w ogrodzie być chyba muszą. Byle nie za dużo.
iga, dzięki, wiedziałam do kogo się zwrócić. Jesteś nieoceniona.
gosia07, oj, jak miło, że się odezwałać Gosiu. Miałaś chyba okres zniechęcenia i ja to doskonale rozumiem, bo czasem też tak mam z różnych powodów. Ale fajnie, że jesteś. I masz rację, pomyłki są czasem miłymi niespodziankami, szczególnie wtedy, gdy nie mamy tej rośliny. I tak jest w tym przypadku. Dlatego nie reklamuję klematisa i się z tym pogodziłam. Natomiast drążę temat, bo chcę jednak wiedzieć, co to za klematis, żeby mieć pojęcie, jak go na przykład ciąć wiosną.
Keetee, ale Dorotko pamiętaj, że kloniki z czasem wyrastają na drzewa ;:oj Mam nadzieję, że jesteś tego świadoma :D
beata68. Ja Beatko nie chcę kasować różnorodności, ale ją trochę ograniczyć, bo już mi sił nie wystarcza, żeby to wszystko ogarnąć. Człowiek się jednak starzeje, cóż począć :wink: A w srawie tego powojnika to jednak nie będę pisać do e-clematis, bo oni mają przecież te rośliny od Marczyńskich i sam i nie wiedzą, co dostają.
AgaNet, super, zajrzę w takim razie i obejrzę u ciebie Presidenta. Bo ja co prawda też kupiłam go niedawno, ale do kwitnienia to mu jeszcze zostało ho, ho... mnóstwo czasu.
Aza, cieszę się, że mnie znalazłaś. Te wszystkie wątki tak szybko się przewijają i zmieniają, że co rusz coś umyka naszej uwadze. No ale po jakimś czasie się odnajdujemy i to jest najważniejsze :D
Annes77, no faktycznie, czasem w takiej byle jakiej szkółce można znaleźć rarytasik. Dlatego zawsze zmuszam mojego M, aby się zatrzymywał przy takich poletkach. KIedyś niechętnie to robił, ale już się przyzwyczaił do tych moich kaprysów i nie protestuje. :D
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

czasem w takiej byle jakiej szkółce można znaleźć rarytasik
To prawda. Długo szukałam bruner aż tu wczoraj znalazłam 3 odmiany, wielkie sadzonki i każda tylko 10 zł ;:oj
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Sweety, to ja myślę, że to nie była Aniu taka byle jaka szkółka, skoro znali odmiany tych brunner, bo najczęściej nie mają pojęcia. Cieszę się, że je wyhaczyłaś, bo brunnery są wspaniałe. Ja je wprowadziłam u siebie dopiero jesienią i już się niedawno nimi zachwycałam :D i kwiatuszki, i liście są przecudne.
Awatar użytkownika
stefanek
500p
500p
Od: 14 maja 2012, o 20:50

Post »

;:172
Wandziu zdjęcia jak zawsze wspaniałe, klematis bardzo piękny, "Million Bells" w donicach
super się prezętuja ;:215
Powodzenia
;:3
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Otóż nie znali :;230 Oznaczone były jako brunery. Tyle. Resztę zrobiłam sama z pomocą forumek :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”