Zielona ferajna

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
izabela14
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2012, o 12:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielona ferajna

Post »

Piękne barwy mają koleuski ;:138
Moja nieuleczalna choroba, cz.2
poszukuję ,sprzedam
Miłość Boga nie polega na tym,żeby chronić nas przed nieszczęściem ,ale na tym,że obiecuje być przy nas ,kiedy nas dotknie
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2012, o 19:26

Post »

Bardzo ładne wybrałaś ;:215 ja też w tym roku skusiłam się na kilka, a wybór wyjątkowo trudny, bo każdy piękny.
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Pięknie wybarwione masz koleusy, musze swoje sfocić...mam chyba 11 odmian, teraz wystawione na pole pięknie się powybarwiały ;:215
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Przepiękne, Masz koleusy - niespotykane odmiany ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
AliWas
500p
500p
Od: 24 lut 2013, o 00:17

Post »

Brązowy Koleus ? cud...miód... Piękny ;:138
Ps.... obiecałaś mi zdjęcie Twojej kompozycji kielichowo-pamiątkowej.... ;:224 Ładnie proszę.... ;:180
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ależ soczyste kolory!!
A tak się zastanawiałam, czy nadają się do skrzynek balkonowych, teraz widzę że tak. :D
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Na początku wszystkim mamom życzę wszystkiego najlepszego z okazji ich święta. Dużo szczęścia, zdrowia, spełnienia marzeń, zielonych i nie tylko oraz pociechy z dzieci, tych małych, i tych większych ;:cm

Olku teraz rozumiem. Nie dziwię się że tego bez korzeni podlewasz częściej, mam nadzieję że da radę ;:333 Dziękuję za propozycję wymiany, choć sama na razie jeszcze nic za bardzo nie mam, ale jeśli coś ci się spodoba to pytaj, jak nie teraz to później
Emmo dziękuję ;:196 Ten różowy jest naprawdę... różowy, ma taki cudnie wściekły kolorek. Brązowy zwrócił moją uwagę od razu, bo był tylko jeden. Czekał na mnie :tan
Kasiu, Lucynko, Izo, Justynko dziękuję ;:196
Tesiu listki się wybarwiają, jak dzisiaj się mu przyglądałam to to zauważyłam. Najpierw zmieniają kolor na jasnobrązowy, potem jeszcze bardziej ciemnieją
Ago przekonałam się już o tym :? One stoją na parapecie zachodnim, kiedy jest chłodniej to w pełnym słonku, jak się robi cieplej zasłaniam roletami. Raz zapomniałam i trochę im się klapło... Ale na szczęście zauważyłam to dość szybko ;:108 Uśmierciłaś to wielkie kalanchoe? :shock: Widziałam je w Twoim starszym wątku, szkoda... Ale nie potępiam, sama w końcu też to zrobiłam :oops:
Kasiu taaak, bardzo trudny, chciałoby się wszystkie ;:204
Kasiu 11 odmian? Sporo, może i ja się kiedyś doczekam... Chętnie zobaczę fotki wszystkich Twoich
Alinko dziękuję w imieniu koleuska ;:196 Fotki będą dziś lub jutro w drugim wątku, jak się przekopię przez dysk ;:219
Grażynko to są roślinki uniwersalne, tylko wody i słonka, a są szczęśliwe :D

Jak zapowiadałam tak się stało - zakupy poczynione :tan Zanim wrzuciłam zdjęcia przybył kolejny ;:306
Na początek skrzydłokwiat z B... Moja mama jest tą osobą która temperuje moje zapędy zakupowe, ale tym razem to ona mi powiedziała o tym kwiatku - zapewne dlatego, że wcześniej mówiłam o dobroczynnych właściwościach tej roślinki ;:306
Niby trochę czytałam o ich wymaganiach, ale jako że jest to jedna z najpopularniejszych roślin na forum mam kilka pytań - na początek może jakieś ogólne porady? Wiem, że lubi mokro, spryskuję go, stoi na biurku, nie na parapecie. Muszę go przesadzić bo ta doniczka to miniaturowa jest

Obrazek

Na niektórych listkach są takie plamki, większość jest zupełnie gładkich:

Obrazek

"Lęgnie się" kolejny kwiatek

Obrazek

W sumie naliczyłam 7 kwiatostanów. Zastanawiam się, jak duży urośnie, bo widziałam naprawdę spore egzemplarze

Obrazek

Kolejny z piątkowych zakupów... koleusek ;:306 W ogrodniczym mieli dostawę kwiatów, no same cuda - masa storczyków: falki, pomarańczowe i białe dendrobia, żółte oncidia; kalie, anturia, fiołki, różne bluszcze, jakieś dziwne różowe kwiaty które miały z metr wysokości, miks mniejszych roślinek i duuuużo do ogrodu i na balkon, m.in. koleuski. Zachwyciły mnie piękne passiflory, całe w kwiatch i pąkach

Obrazek

Obrazek

Zbiorówka - różowego i czerwonego muszę jutro przesadzić, mają skubańce tempo 8-)

Obrazek

Zakup dzisiejszy - na bazarku bardzo często sprzedają storczyki, ale pierwszy raz trafiłam na miniaturki. Taka z 3 pędami za 20zł? No, to jest interes 8-) Prezent dla mamy, w praktyce stoi u mnie bo tylko tu są odpowiednie warunki ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Storczuś był bardzo przesuszony, długo by już nie pociągnął. Co ciekawe delikatnie pachnie, w przeciwieństwie do reszty moich falków

Obrazek

Zbiorówka kwitnących storczyków - średnio wyszło, nie mogłam zrobić zdjęć na tle gładkich mebli i została tapeta

Obrazek

Obrazek

Różnica w rozmiarze kwiatów:

Obrazek

Obrazek
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
wiolamanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2012, o 20:12

Post »

Natalko piekna zbioróweczka,a ta miniaturka ma dużo paczków i pocieszy kwiatkiem ;:215
Co do skrzydłokwiata miałam go już kilkanascie razy i nie potrafię go zatrzymać na dłuzej ;:124
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57

Post »

Natalko czyli ile już tych kwiatuszków posiadasz??? ;:224 ;:224

Koleuski super fajne, wesołe i kolorowe, skrzydłokwiat chyba powinien być w każdym domku

ten biały kwitnący żagielek naprawdę koi nerwy, i jest taki nieskomplikowany w odbiorze :oops: :oops:

bardzo lubię skrzydłokwiaty, chociaż przerażają mnie takie które mają po półtora metra

najładniejsze są takie zwykłe, małe, mieszczące się na każdym parapecie.

Gratuluję tak szybkiego powiększania się zasobów kwiatuszkowych, czekam co będzie dalej ;:oj ;:oj
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Zazdroszczę bazarku na którym sprzedają storczyki ;:oj
U mnie tylko sporadycznie bywają jakiekolwiek doniczkowe a storczyków nigdy jeszcze nie widziałam ;:185
Miniaturka bardzo ładna, zapowiada obfite i długie kwitnienie i do tego w bardzo atrakcyjnej cenie. ;:63
Ja ostatnio widziałam miniaturki z jednym pędem po prawie 40 zł ;:202
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
Paula15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 16:15

Post »

Skrzydłokwiat lubi stać w kuchni, albo koło telewizora ;:108 Za to nie lubi bezpośredniego słońca :D Poza tym, to bezproblemowa roślinka :) Storczyki są śliczne :)
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Piękne zakupy...ja moje skrzydłokwiaty podlewam raz w tygodniu dopiero jak liście klapują mu w dół, wtedy wiem,że czas jest na podlanie, nie zraszam w ogóle.
alunia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lis 2010, o 18:31

Post »

Storczyki są prześliczne ;:167
A koleusy mają pięknie wybarwione listki ;:138
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Skrzydłokwiat pięknie kwitnący i bardzo ładnie się prezentuje-gratuluję zakupu ;:333
Równie piękne storczyki a koleusy wyjątkowo ciekawie i ładnie wybarwione a w ogóle nic tylko się u Ciebie zachwycać i roślinkami i jakością zdjęć ;:215
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Miniaturka piękna, jestem zaskoczona, że na rynku w ogóle storczyki sprzedaje się ;:oj
Gratuluję też żagielków na skrzydłokwiacie ;:63
Blueberry pisze:Uśmierciłaś to wielkie kalanchoe? :shock: Widziałam je w Twoim starszym wątku, szkoda...

właśnie te ;:145 wypuściło maaaasę korzonków powietrznych, prosiło się o podzielenie, więc to zrobiłam obciachałam pięknie, zaczęło odbijać na nowo... i nie wiem co było, ale wszystkie kalanchoe jakie miałam w domu - w tym samym czasie kaput ;:222 teraz widzę, że szczepka jaką posadziłam to właśnie od jego, więc cieszę się, bo pączki się pokazały a miałam już wywalać ;:170 (czyt. wydawać w ludzi)
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”