Florą malowane

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Florą malowane

Post »

Witaj Alicjo :wit ,
Czy może zakraść się do Ciebie Lisica?
Przyznam, że w Twoim pięknym ogrodzie czuję się trochę nieswojo. Pełno tu pokus, ale jakoś? nie wypada. Pełno na przykład apetycznych ptaków, ale jak tu je bezceremonialnie zjeść :twisted: :twisted:, skoro są tak piękne i bliskie sercu właścicieli tego ogrodu?
Siedzę więc grzecznie w krzakach i podziwiam: malarski zmysł właścicielki, żywy, tętniący przyrodą ogród, zaglądające pod płot zwierzęta i radość bijącą od całego otoczenia.
Bardzo mi się tu podoba ;:226
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alicjo, Ogród zachwyca.
A ciasto z rabarbarem.... to tylko pleśniak z wiśniami, z ciemnym ciastem i czekoladą. ;:173 Właśnie mi się skończył. ;:218
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

WItam miłych gości, prosze dla Was ławeczka:
Obrazek
KrysiuCo ty mówisz to Twoje roślinki są bardziej "zaawansowane"
Constancjo Z wisienkami wszystkie ciasta są pyszne, tylko własnych wisienek brak ;:145 . Rabarbar jest- to trzeba było coś wymyślić. W tygodniu przetestuje kolejny przepis: desernik rabarbarowy.
Musiałam ściągnąć Cię myślami, bo byłam cichcem u Ciebie i podziwiałam ośmiornice (dobrze, że się odnalazła) i funkie te białe co polecasz są super.
Lisico To wielki zaszczyt że zamiotłaś swoją piękną kitką i u mnie. Gdzie się pojawisz, robi się ciekawie. Ptaszków CI nie polecam, ale rabarbar już jest, niedługo truskawki, poziomki, borówki kamczackie i amerykańskie, a i powstał mały warzywniczek na ogrodowych śmieciach, według instrukcji Amby (?chyba) to z głodu nie umrzesz - ;:185 .
Jak dobrze pamiętam Constancja opowiadała kiedyś, że Twój kuzyn oglądał któregoś razu z nią wiadomości. U mnie też w ogródku była Twoja rodzina - jednego liska spotkałam na tarasie, gdy szłam wieszać pranie. Trochę mnie to zszokowało, ale Twoje wizyty oczywiście mile widziane.
A teraz trochę ogólnych zdjęć dzisiaj napstrykałam, przy domu.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
A tu wał, którego historię powstawania opisałam w wizytówce.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Alu, wpadłaś dzisiaj do mnie jak szybki powiew wiatru, zostawilaś ślad... i już cię nie było. A ja podążając za tobą, dotarłam do pięknego miejsca, które mnie zadziwiło i zachwyciło. Klimat, barwy, kompozycje, świadome i spontaniczne - to wszystko mnie po prostu zauroczyło. Myślałam, że już widziałam wiekszość ogrodów na FO, ale jakoś do ciebie do tej pory nie trafiłam, przeważnie chodząc utartymi drogami. Dziękuję więc za ten przyjemny spacer i serdecznie pozdrawiam, a jednocześnie zapraszam do siebie na pogaduszki. :D
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu To był pełen ciepłych myśli wiaterek, który nie ucieka tylko krąży po prześlicznych ogrodach tego forum, a więc i po Twoim. Często podziwiam w milczeniu, bo albo brak czasu, albo nic sensownego do łba nie przychodzi.
Bardzo dziękuję za słowa uznania, z ust takiej zasłużonej forumowiczki szczególnie cenne. ;:180
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Przepiękne ujęcia ogrodu ,jestem pod wrazeniem
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Efektowne wejście i wał cudowny
Ślicznie jest ;:167
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

Co to za roslinka tworzy kobierzec przed rh?
Jest też na którymś zdjęciu chmurka małych ,białych kwiatuszków z zółtym środkiem-co to za cudeńka?
Ochy i achy nieustające ;:215
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Witaj Alicjo! :wit
a_nie pisze:U mnie też w ogródku była Twoja rodzina - jednego liska spotkałam na tarasie, gdy szłam wieszać pranie.
To musi być wyjątkowy dom i wyjątkowy ogród, skoro odwiedzają go lisy :twisted: :twisted:
Zamiatam ogonem
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorcia7, Ewa ;:196
Asiu Białe z żółtym środkiem za ławeczką to zawilce, które mi się rozsiały. Przed rododendronem bardzo ekspansywna skalnica biało kwitnąca, której kilka rozetek uszczknęłam od znajomej, i wsadziłam na gołym jeszcze zboczu wału- tak się rozrosła że zarosłaby cały. Chociaż ładna cały rok bo zimą zielona, ja lubię różnorodność i większe place wykopałam, porwałam na kawałki i powsadzałam na obrzeża, m.in. po to by zabezpieczać przed wywiewaniem kory. Ten przed rododendronem wsadziłam 2 lata temu, ten po drugiej stronie ścieżki na zdjęciu przed tulipanami rok temu. Obie roślinki są do "pobrania" u mnie. Może w piątek przyjedzie JagaS i Izaziem to może byś też wpadła?
Lisico mam nadzieję że lisy odwiedzały, a nie odwiedzają. Już się ogrodziliśmy więc te które nie umieją się podkopać jak nornice :evil:, skoczyć jak koty nie mają szans. Oczywiście dla Ciebie Lisico brama otwarta.
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Prześlicznie masz w ogrodzie i do tego jeszcze okolica ogrodu stanowi wspaniałe tło ;:138
:wit
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Alicjo masz wszystko wypieszczone - nie powiem , że z chęcią bym podkradła co nieco z Twojego ogródka :) :;230 :;230
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

Aniu-chętnie bym skorzystała z Twojej miłej oferty,może Grażynka też się wybiera i zostałaby posłańcem?
Ja niestety mam zobowiązania-pomagam w przygotowaniach w kuchni -do wesela znajomych:)
Zapisuję się jak coś na skalnicę ;:196 ;:196
Może chcesz białe dzwonki campanula ode mnie?-właśnie rozdaję na prawo i lewo:)
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu Las rzeczywiście robi piękne tło.
Asiu Trudno może innym razem ;:4 się uda. Skalnice przekaże CI, gdy uda się jakieś spotkanie. Oczywiście gdyby Grazia mnie odwiedziła to uczynię z niej posłańca.
Aga Czekam na decyzję JagiS, jeśli potwierdzi swoje przybycie z moimi różami- "roześlę wici" Tak ze może uda się coś ukraść z mojego ogródka, najlepiej ...chwasty :;230 których nie mam ;:185 czasu usuwać na bieżąco ;:145
ola499
100p
100p
Od: 28 lis 2011, o 17:19

Post »

Jeszcze piękniej ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”