Mój ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Re: Mój ogród

Post »

Śliczne widoczki ;:oj łał ale glicynia ale ma długie kwiaty to dopiero jest niesamowity widok - piękny balkonik i z niego krajobraz :lol:
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kogra pewnie da się:). Coś za coś - niezadaszony to i jaśniej w pokoju. Balkon ma daszek, ale do połowy. I tak na nim nie przesiadujemy, z niego są schodki bezpośrednio na taras i kącik wypoczynkowy ze stolikiem. Balkon to "przejściówka". Zawsze były na nim pelargonie, ale mi się uwidziały w tym roku jakies inne to mam. Tamte sobie radzą:).

Beata T sama byłam zdziwiona długością kiści kwiatowych. Nie miałam pojęcia, że są aż takie długie.

Wczoraj to dopiero był widoczek. Burza ma też plusy ;:215 .
Obrazek
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bez
Obrazek Obrazek

Pęcherznica żółta
Obrazek

Naparstnice wystrzeliły w górę
Obrazek Obrazek

Klon palmowy o tej porze wygląda ślicznie. Odmiana Autumn Moon.
Obrazek

Obrazek

Bratkowe szaleństwo
Obrazek
Obrazek Obrazek

Rabata cienista. Kilka iglaków, różne hosty, serduszki okazałe, trzmielina szczepiona. Z północnej strony domu.
Obrazek

Obrazek

Rabata po wycięciu starych, zeschniętych iglaków. Na środku nowa magnolia (ten klomb ma byc tylko jej ;:306 ), ale jest mała i dla towarzystwa dostała dalie, mieczyki, kosmosy, cynie i różne jednoroczne:).
Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Trochę zdjęć bardziej jadalnej części :wink:
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
manenka71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sty 2011, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ale pomidorowo u Ciebie a jakie duze a truskawki ach jak by sie zjadło
rabaty takie uporządkowane super
Pozdrawiam Marzena
Mój ogród Mój ogród cz.2
Awatar użytkownika
Ewelina7
200p
200p
Od: 28 mar 2012, o 23:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

O to to, śliczny, uporządkowany ogród, jestem pełna podziwu ;:108 , jak ty to robisz?
I jadalna część taka dorodna, przecież za chwilę będziesz zbierać pomidory ! :shock: O truskawkach nie wspominając...
A, w temacie suszonych pomidorków (sprzed kilku stron, wstydzę się bardzo :oops: ) wpadł mi w oko taki przepis: pomidory - dojrzałe - pokroić w grube plastry, wysuszyć w piekarniku, upchać ciasno w słoikach i zalać oliwą z przyprawami i ziołami. Szczegółów nie pamiętam, był tam podany na pewno czas i temperatura suszenia, ale zamierzam odnaleźć i wypróbować, chociaż słoiczek...
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Wszystko w idealnym ładzie,piękne ;:63 ;:63
I truskaweczki juz widzę masz ;:215
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Karolinko Twoj ogród to ogród z prawdziwego zdarzenia .Masz w nim wszystko ,co powinno być w ogrodzie .Piękne nasadzenia roślin ozdobnych i warzywka ,to wszystko sprawia ,że chce się tam być. :D
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Pomidorów w bród! Będzie spagetti codziennie latem :;230
A tak poważnie, to chylę czoła! Tak pięknie prowadzony warzywnik!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Forum z rana jak śmietana:).

Witajcie :wit . Dzisiaj chłodny i pochmurny dzień. Zaledwie 10 st. :?

Manenko dosadzałam jakiś miesiąc temu kilka krzaczków kupionych na targu. I to one są jakieś super wczesne:). Tylko 2 krzaczki. No ale jak puszczą rozłogi to wiesz ;:204 "_.

Ewelina dziękuję. Jak to robię, nie wiem, samo się robi:). Ja też się skuszę na próbę, jeśli będzie co upychać do słoików.

Anabuko dziękuję. Te dwie dojrzałe to jakiś ewenement na skalę mojego skromnego poletka:).

Ewo_rozalko bardzo dziękuję.

Takasobie również dziękuję. Czasem mi "witki" opadają, jak stanę i spojrzę ile do plewienia. Bo nie zawsze kiedy trzeba mam do tego wenę:).
A za pomidorowymi przepisami się rozglądam, oby nie za wcześnie i było z czego je przyrządzać ;:204 .
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07

Post »

Będę nietypowa i zachwycę się trawnikiem. Taki soczyście zielony ;:138 . Pomidorki i inne warzywka super ;:333. U mnie też chmury i w ciągu dnia też ma być chłodno. Trzeba wyciągnąć z szafy ciepłe działkowe ciuchy (a już uprane miały czekać do jesieni) ;:224 .
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Witaj Karolinko :wit
Ależ piękny masz warzywnik....po prostu wzorcowy..... wypielęgnowany, zadbany....i tak wielki ;:oj Mnóstwo wszelkiego dobra..... a truskaweczka aż mi zapachniała..... jak wcześnie zaczynają Ci owocować ;:oj
Taras piękny....... ta glicynia jest niesamowita.....ogromna ozdoba.....
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Wszystko masz wypielęgnowane, ale najbardziej pozachwycam się glicynią :uszy Zwróciłam też uwagę na to dorodne drzewo z bordowymi liśćmi - http://images40.fotosik.pl/2055/dec3dbba17e74d80med.jpg (klon?). Dom wygląda na dość nowy, czy drzewo było sadzone dużo wcześniej przed budową domu? Ile ma lat i co to dokładnie jest?
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Pisałaś u mnie o swoich klonach. Faktycznie są imponujące. Prawdziwe, dorodne drzewa ;:oj Mam u siebie młode jeszcze drzeweczka i nie spodziewałam się, że one potrafią dorastać do takich rozmiarów. Chyba będę musiała pilnować i okiełznąć je w porę, za im wyrosną na giganty.
Podziwiałam także twoją glicynię. Wspaniałe zrobiłaś zdjęcie z tą jej zwisającą ażurową firaneczką. Opóźniona wiosna chyba spodobała się tej roślinie, bo wielu jej posiadaczy cieszy się w tym roku jej cudnym kwitnieniem.
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jode22 trawnik dziękuje za pochwały :). Ja ta pogodę, mam nadzieje jednodniową przeczekam w domu, na forum:).

Agness dziękuję. Warzywnik wcale nie taki duży, zdjęcie przekłamuje trochę:). Najpotrzebniejsze warzywka na bieżące potrzeby i dla mijających go lub odwiedzających gości. Bo jak czegoś nie dać, nie wyrwać np sałaty jak ją tak chwalą:).

Mandragorko tak to klon. Zapamiętałam, że w nazwie ma "king", ale co dalej nie wiem ;:173 .
Ma już pod 10 lat. Co wiosnę cięty, przed wypuszczeniem liści, żeby zagęścić i zachować kształt korony.
A za nim to nie dom, a garaż :wink: . Mama jest estetką i dla ozdoby w oknie dała firankę:). To zadaszenie przed oknem to tez garaż, ale otwarty.
A po prawej obok datury, niewidoczne na zdjęciu wejście do pomieszczenia gospodarczego czyli mojej "narzędziowni" ;:306 .

Wando to prawda, klony rosną spore. Ale jak widzisz mam 2 drzewa, wsadzone w tym samy czasie i rosną różnie. Bordowy znacznie bardziej, więc to zależy od odmiany. Inaczej jest z palmowymi. Te najpierw rosną pomalutku a potem po kilku latach zdziwienie "kiedy on tak urósł" :).
Glicynie w tym roku zaszalały i zaskoczyły niejednego ogrodnika ;:333 . Jak sie wjedzie na wątek na forum im poswięcony, to można powzdychać.

Wiecie co? 50 stron, może pora zamknąć tę część.
Jak się dowiem, jak to się robi, to to zrobię ;:306 .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”