Mis wiosny - Rhododendrony i Azalie Gili
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 15 maja 2013, o 22:15
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mis wiosny - Rhododendrony i Azalie Gili
Witam
Cieszę się ,że mogę uczestniczyć w tworzeniu powyższego forum. Posiadam ogród, więc możliwość bycia TU daje mi szansę na lepsze tworzenie swojego azylu i dzielenia się z Wami swoją wiedzą na temat ogrodu i nie tylko.
Rhododendrony to najpiękniejsze krzewy wiosny i lata, kwaśne podłoże, trochę cienia i woda- krzewy odwzajemnią się tym czym potrafią najlepiej- prześlicznymi kwiatami
Pozdrawiam Gila
Cieszę się ,że mogę uczestniczyć w tworzeniu powyższego forum. Posiadam ogród, więc możliwość bycia TU daje mi szansę na lepsze tworzenie swojego azylu i dzielenia się z Wami swoją wiedzą na temat ogrodu i nie tylko.
Rhododendrony to najpiękniejsze krzewy wiosny i lata, kwaśne podłoże, trochę cienia i woda- krzewy odwzajemnią się tym czym potrafią najlepiej- prześlicznymi kwiatami
Pozdrawiam Gila
-
- 200p
- Od: 10 maja 2013, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mis wiosny - Rhododendrony i Azalie
Mam pytanie jak długo one kwitną ? Mam w swoim ogrodzie czerwony egzemplarz i kwitnie pierwszy raz .
- asprokol
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2012, o 21:53
co ten rododendron robi w doniczce ?? - czy to nowa moda w japońskiej miniaturyzacji taki przenośny ogród ? ;)
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 15 maja 2013, o 22:15
Praktycznie przez miesiąc- od pąka do całkowitego przekwitnięcia [usuwamy przekwitłe kwiatostany] dla lepszego zawiązania pąków na przyszły rok. Przekwitnięte kwiatostany delikatnie wyłamujemy pozdrawiam GilaBelfedor pisze:Mam pytanie jak długo one kwitną ? Mam w swoim ogrodzie czerwony egzemplarz i kwitnie pierwszy raz .
Nie moda , fotkę zrobiłam przed posadzeniem na miejsce stałe, ale mam też jak to określasz przenośny. Rośnie w donicy [na zimę jest dołowany] pozdrawiam Gilaasprokol pisze:co ten rododendron robi w doniczce ?? - czy to nowa moda w japońskiej miniaturyzacji taki przenośny ogród ? ;)