MAM PYTANIE DO DOŚWIADCZONYCH TU OSÓB JAK UKORZENIĆ TAKĄ ROŚLINKĘ

Gdy oglądam Wasz zdjęcia nie żałuję, że przyjęłam od jednej z tutejszych forumowiczek listek Epi do ukorzenienia. Miałam małą niechęć do tej rośliny ale zdjęcia w google mnie przekonały. A teraz przekonują mnie Wasze.Bo-enka pisze: Sezon na kwiaty rozpoczęty wspaniale, o czym świadczą powyższe zdjęcia, ale dużo radości z roślinek przed nami.
Róbcie zdjęcia i wstawiajcie niech cieszą też innych forumowiczów i wszystkich odwiedzających gości FORUM.![]()
Można je ciąć, oczywiście. Ale te o długich pędach i tak będą miały nowe pędy długie. Jeśli będzie ich mnóstwo to skarleją...Zauważyłam, że wiele z Waszych Epi ma bardzo długie liście. Czy Epi można regularnie rozkrzewiać, czy wpłynie to na długość liści? Wolałabym jednak nieco krótsze i gęściej by mieć potem więcej kwiatów na przyszłość
Kwiat jest powtarzalny. Czyli taki sam co roku. To ma w genach.Nikt też nie odpowiedział, czy to normalne, że z wiekiem zmienia im się kolor kwiatów?
Piękny widok.Mariusz DLW pisze:Drugi raz w życiu (moim) zakwitło mi Epiphyllum
Dlaczego??Norel pisze:oprócz 2,a i na te nie liczę
Dzięki za pomoc przy określeniu (choćby przybliżonym) odmianyNorel pisze:Wygląda jak mój,choć mocniej wybarwiony(lub zdjęcia ma dany duży kontrast)
French Gold.