Wiejski ogród początki , radości i problemy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiejski ogród początki , radości i problemy

Post »

Wczoraj skopałam i posiałam fasolkę,buraczki, groszek troszkę późno i pozostały jeszcze ogórki.Żywopłot ścięty było tez koszenie trawy i przycinanie iglaków.Wieczorkiem było grillowanie.
Zaczęły pojawiać się ślimaki ;:oj ;:oj czy macie skuteczne sposoby na wyproszenie tych gości?
Martusiu to masz sporo pracy.Dla dzieci to wielkie przeżycie , bo po raz pierwszy przyjmują sakrament Eucharystii .Kiedyś dla chłopców był to garnitur a dla dziewczynek biała sukienka.Ja mam komunię 2 czerwca u brata M.Życzę miłego i słonecznego dnia.
Mieczyki Abisyńskie
Obrazek
Jeszcze jeden garnek
Obrazek
Iryski
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Nie mogłam sobie odmówić ;:306 Choć mówiłam że, w Bie.... nic więcej nie kupię z sadzonek.Jeżeli to okaże się bublem nic już więcej nie kupię.
Wiciokrzew i Klematis
Obrazek
Czy może ktoś rozpozna tę roślinkę?To pozostałość po poprzedniej właścicielce.

Obrazek
Obrazek
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

:wit ah te gary... ciągle o nich myślę :D Skąd skołować żeby i u mnie stały hehehe. Bardzo fajne zdjęcia. Iryski i rodek chyba dobrały się kolorystycznie :) Bez prałaś w arielu że masz taki bielutki :) I pewnie puszysty jak owieczka :D
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie w poniedziałkowy poranek najbardziej leniwy po niedzielnym odpoczynku.u mnie pochmurno i może w końcu popada jest bardzo sucho.mam nadzieję że,u Was pogoda dopisuje .
Madziu gary są ze złomu.Młodzi ludzie którzy dziedziczą domy wyrzucają takie rzeczy.Lilak wybielił się od lampy błyskowej.

Pada deszczyk ale będzie wszystko pięknie rosło. ;:63
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

To masz dobrze że deszczyk pada.U mnie duszno parno tragicznie :(
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu dzisiaj u mnie też deszczowo i troszkę burzowo ale to tak tyci tyci. Dzisiaj też o mało clemetisa nie kupiłam w biedronce. Ale doszłam do wniosku że poczekam aż skończą siatkę kłaść i wtedy się zorientuję co z nimi zrobić. Może tam gdzie nie mam miejsca na żywopłot posadzę clemki.. . Ale oprzeć się było ciężko hehe.
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Chyba przez całą Polskę przechodzą burze i deszcze. Nie są to może wielkie ilości, ale na tą spieczoną ziemię to lekarstwo. U mnie też przechodzą falami, a już się zarzekałam, że jak nie popada, to jadę i będę lała i lała ;:65 .
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Joasiu,pytasz o roślinkę na zdjęciu ona jeszcze nie kwitnie i nie jestem taka pewna ale wydaje mi się,że to Głowienka pospolita,jak zakwitnie to zrób zdjęcie ,pozdrawiam ;:196 :wit
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Tak, zdjęcie by sie przydało... albo informacja jakie ma kwiaty (jeśli widziałas ja kwitnącą), bo różne rośliny mają podobne liście.
Maja80
50p
50p
Od: 25 mar 2013, o 21:32
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Joasiu ja też się skusiłam na clematisa i wiciokrzew z Biedr..., wiciokrzew ma być zimozielony, ciekawe co z nich będzie.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=65196" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Joasiu :wit
A mnie chyba ominęło zakupowe szaleństwo z biedronki. Jedyne co kupiłam to tuniczkę a wiciokrzewów i clematisów nie widziałam. Co słychac u Ciebie? Jak prace w ogrodzie? Pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie to ostatnie zakupy z Bied... bo jak do tej pory jestem zawiedziona.Mma nadzieję że, te ostatnie zakupy będą udane.Sylwuniu może to i dobrze że, nic nie kupowałaś ja zaczynam kupować np. róże w szkółkach a inne roślinki w Centrach Ogrodniczych.Jedyne udane zakupy były u Forumek.
Dziś pierwszy dzień w pracy po urlopie ;:oj ;:oj lepiej nie pytać jak było.Ale powiedziałam nie dam się i tyle.Jestem zmęczona i nawet w ogrodzie nic nie tknęłam miałam wszystkiego dość.Na dodatek zero deszczu.Jutro muszę zebrać siły i podlewać.
Miłego dnia i tym którym brakuje deszczyku to niech popada. ;:168
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Joasiu. U mnie clemki się rozeszły w biedr w mgnieniu oka. Jak szalone. Pojechałam za to do castor. i tam kupiłam sobie rojniki i buta skoro gara nie mogę nigdzie wyhaczyć. Tzn właściwie wyhaczyłam ale za taką cenę jakby to był super nowoczesny garnek do kuchni a nie na rabatę. Co do twoich zakupów to nie będzie tak źle. Mam storczyki z biedronelli i trzymają się całkiem dobrze :)
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Joasiu,u mnie właśnie popadało,była burza bardzo się bałam gradu ale szczęśliwie go nie było,2 lata temu grad wielkości jaj podarł mi wszystkie liście funkii i wszystkich liściastych ,strącił całą owocówkę w ogrodzie było pobojowisko ,pozdrawiam :wit ;:196
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

Witaj Joasiu. Ja też jestem zawiedziona zakupami z biedronki. Jednak teraz jestem na wsi i ciesze się pobytem. :heja Pracy mam bardzo dużo, więc zaraz się zbieram.Miłego dnia.
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

:wit Witaj Jonatanko ;:196 Przepraszam że się długo nie odzywałam ,ale brak czasu ciagle działka.Ja też jestem zawiedziona Biedronką tylko 2 róze wypusciły listka,ale to nic ja się nie poddaje.Mam nadzieje że sadzonki doszły do siebie,Pozdrawiam ;:196 ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”