Witam wszystkich bardzo serdecznie
Ha-to nie jest tak, że wydzielam informacje i zdjęcia, ale brak czasu skutecznie mnie stopuje, w niektórych poczynaniach..Zdjęcia robię, ale nie mam czasu ich wrzucać w wątek
Jednak dzisiaj kilka migawek będzie..Różyce i..ale to później
W tej chwili kwitnie u mnie (na razie)jakaś rugosa-niezawodna, rośnie w moim ogrodzie, co najmniej 50 lat, sadzona przez moją babcię-pachnie upojnie.. Jest niezawodna i cieszy, jak to pierwsza róża

Najprawdopodobniej II będzie kwitła róża parkowa, ma to być
'Isabel Renaissance', się zobaczy..

Tegoroczne nabytki-nieźle się zapowiadają..

Pnąca-stara odmiana, najprawdopodobniej New Dawn- cała w pączkach..

30-letnie róże..

Zeszłoroczne nasadzenia obiecują..

Nie podaję odmian kolejnych róż, ale jak tylko pączki będę się otwierać podpiszę co i jak.. Mam posadzone róże angielskie(największa moja

), historyczne i troszkę nostalgicznych..70% z nich u mnie już zimowała-liczę w tym roku na obfite kwitnienie..Niestety mszyce nie odpuszczają, czarna plamistość też..Walka będzie zacięta..
Widoczki inne, żeby zbytnio nie zanudzić różycami

Rabatka, która powstała w zeszłym roku, to przede wszystkim róże, jeżówki, ostróżki, przetaczniki, zioła i inne..

Ceglanych ścieżek na razie nie będzie, są w remoncie, że tak powiem...Po zeszłorocznych awariach wodociągowych, cegły trzeba na nowo kłaść..Ale będą-tylko później
Jak wiadomo nieodzownym atrybutem każdej szanującej się wiedźmy

jest kot, z reguły czarny. Nasz kocur co prawda jest rudy, ale ma prawdziwy schwarz charakterek, o czym zaraz się przekonacie. Nie odstępuje w ogrodzie mnie na krok..Uroczy rudzielec ma na imię Rudolf, w skrócie Rudi..
Rudi dla "zabicia czasu", lubi podroczyć się z bernardynką Kają i jamniczką Sonią..Cwaniak..psy siedzą w kojcu, więc sobie pozwala
Zanim coś spsocę, trawkę przegryzę..
eeee, nudzi mi się, idę sprawdzić co robią psy
Przycupnę sobie na grządce, może mnie Pańcia nie przegoni, taki twarzowy ten pierwiosnek..Będę udawał, że znalazłem się tu przypadkiem
Wcale się psami nie interesuję, nic a nic..
Nie wytrzymam-zerknę co robią..
Podejdę bliżej.....
Co się tak trzęsiecie?! Jakiś problem???
Tere fere kuku...
To jeszcze troszkę Was podręczę..
Tylko się nie denerwuj droga psia przyjaciółko- przecież widzisz, że rudy smarkacz przegina...

Towarzystwo wzajemnej adoracji..
cdn...