Betonowy balkon w środku miasta

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
lilasek
200p
200p
Od: 4 kwie 2012, o 15:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Betonowy balkon w środku miasta

Post »

mówiłam, że nie kupię nic w tym roku, ale przez Ciebie kupiłam taką fuksję z niebieskim środkiem ;) zaszalałam bo kupiłam dwie, jedna z bardziej falbaniastym środkiem a drugą z mniej, różnią się kwiatami i liśćmi, ale kolory mają te same ;)
Pozdrawiam Lila
Mój wiklinowy balkon
Awatar użytkownika
hanka101
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 09:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:7
piękne masz roślinki ;:108
Pozdrowienia Hania
Zapraszam do mojego wątku: Cz. 1 i Część 2
hugomir_a
200p
200p
Od: 18 mar 2012, o 18:56

Post »

kurde głupio mi trochę, ze podczytuję od początku a witam się dopiero teraz.... :oops: no ale lepiej późno jak wcale :) no to jestem :wit
Nieśmiało, skromnie, balkonowo... Zapraszam! :)
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
stefanek
500p
500p
Od: 14 maja 2012, o 20:50

Post »

;:172
Madziu begonie są Twojego "howu", one kwitły już u Ciebie i jaki kolorki.
Zdjęcia wspaniałe, Fuksja bardzo ładna.
Powodzenia
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Magdallena
1000p
1000p
Od: 26 lis 2010, o 23:51

Post »

Dzień dobry ;:7
dziękuję Wam wszystkim za miłe komentarze i wizyty ;:196 Bardzo się cieszę, że podobają się Wam moje rośliny. Witam też nowych gości - hanka101, Paulii i hugomir_a.

Stefanku, begonie mam z bulw kupowanych w tym roku. Mają być - biała, żółta i pomarańczowa. welkam, a jaką masz odmiane pomidora? Gdzie je uprawiasz? lilasek - cieszę się, że moja fuksja Cię zainspirowała. Czy Twoja też zmienia kolory? Niunia1981 - lato idzie, więc zdjęć będzie coraz więcej.

Dziś tylko kilka zdjęć - przez te załamania pogody (głównie zapowiedzi burzy) miusiałam pozdejmować skrzynki z barierek i teraz na balkonie mam tor z przeszkodami.
To jest klonik. Oj, to długa historia... Przez dłuższy czas nie udało mi się doczekać kwiatów czy przechować go przez zimę. Podczas mojej podróży do Kaliformii zebrałam nasiona klonika i dopiero te mi obrodziły w kwiaty. Wyrósł mi gigant, który kwitł pięknie całe lato a nawet zimę:
Obrazek

Teraz jest taki:
Obrazek

Za radami Moniki wiem, że powinnam go przyciąć, ale nie mam serca ;:145 - na końcach pędów ma mnóstwo pączków.

Mam też ze trzy odmiany wilca: heavenly blue, purpurowy i liliowy. 7 roślin w 60 cm skrzynce. Może im być za ciasno, jak sądzicie?
Obrazek

I na koniec fotka balkonu - to jest widok z drzwi balkonowych na przód balkonu.
Obrazek

Muszę jeszcze zrobić kilka ujęć z ulicy, ale to znacznie później, jak balkon eksploduje feerią kolorów ;:108

Dziękuję za wizytę. Miłego dnia :uszy
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Też mam posianego wilca w dużej ceramicznej donicy i posiałam dw a opakowania bo jedno było przeterminowane i myślałam że nic z niego nie będzie a tu chyba wszystkie wyszły ;:306 Ale oczywiście nie wiem które wyrzucić bo są za gęsto na 200% bo są dwie różne odmiany i nie wiem ktora jest która ;:306
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
welkam
1000p
1000p
Od: 24 maja 2009, o 22:09

Post »

Hejka :!: Mam pomidorki "venus" - niskie, zółte i pomidorki "start" również niskie, czerwone - wyhodowane z nasion.
Trzymam je na balkonie. W zeszłym roku też je miałam. Pierwsze owoce jadłam w sierpniu.
Pozdrawiam i zapraszam
Historia pewnej donicy
Moje storczyki
Awatar użytkownika
cuxia
200p
200p
Od: 7 maja 2012, o 12:42

Post »

WOW! Nie wiedziałam ze pomidorki można tak wyhodować!!! Jak to dokładnie zrobić z tymi nasionkami? Zasuszyć? ja uwielbiam koktajlowe, i takie mam w tym roku pierwszy raz na balkonie... czy z koktajlów też można ziarenka wydłubać??
Pozdrawiam, Kamila :)
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Ale duży już jest ten klonik :wink:
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Ale ci się roślinki rozszalały ;:oj Zachwyciła mnie fuksja zmieniająca kolor, widziałam bardzo podobne, ale wszystkie kwiaty miały ten sam kolor. Twoja to chyba mutant jakiś :shock: ;:306
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Magdallena
1000p
1000p

Post »

Kochani, kilka dni mnie nie było. Miałam lekkie odświeżanie mieszkania w tym myślałam, że uda mi się zamontować haczyki na suficie na wiszące doniczki, co miało rozwiązać mój problem z kurczącą się przestrzenią. Jednak sąsiadka skutecznie mi to wybiła z głowy w sposób mało cywilizowany ;:134
Zatem doniczek wiszących nie będzie. Nie mam też zdjęć i generalnie nie w sosie jestem po tej wczorajszej awanturze.
Moniko - a jakie wilce siałaś? Heavenly blue można dość łatwo poznać po liściach. Nic nie wyrzucaj, najwyżej zginą te najsłabsze i rozwiążą Twój dylemat :D
welkam - nie wiedziałam, że masz wątek balkonowy. Ale nadrobiłam już straty i obejrzałam pomidorki i paprykę i ten pojemny balkon ;:173
cuxia - ja też nie wiedziałam, że tak można z pomidorami :uszy Po prostu podczas konsumpcji pomidora został miąższ z pestkami, wypłukałam pestki i wsadziłam do ziemi. Zasuszyć pewnie też można. Wydłubywałam też z koktajlówek. Twój pomidor już widzę zdrów ;:136
Paulii - klonik rzeczywiście spory, ponad metr z doniczką.
Blueberry - po raz pierwszy widzę, żeby fuksja zmieniała kolory. W tej samej doniczce mam jeszcze jedną fuksję, która jeszcze nie kwitła. Ale będzie heca jak będzie w innych kolorach.

U Was też pogoda pod psem? Wszystkie skrzynki pozdejmowałam z barierek, by je uchronić przed deszczem, nie mam jak wyjść na balkon. Może jutro się przejaśni to wstawię parę zdjęć.
Miłego wieczoru ;:19
Awatar użytkownika
IkaD
1000p
1000p
Od: 12 cze 2012, o 10:06

Post »

Witaj Madziu Magdaleno :wit świetnie zagospodarowałąś balkon i te pudełka styropianowe fajnie zamaskowałas ..kapitalny pomyśł dla zimowania roślin ;:215 a pomidorki to wynies na balkon zeby się hartowały bo sa zbyt cienkie i delikatne ,daj im tez jakies podpórki i koniecznie nawóz .Można już kupić granuloway obornik w wiaderkach 5 kg to najlepszy nawóz oraz gnojówka z pokrzyw , ;:108
U mnie pogoda od wczoraj taka sama ,zimno ,mokro i niemiło ale w domku M napalił i cieplutko :) Pozdrawiam serdecznie :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Witaj Magdo :)
Nie ma to jak niemili sąsiedzi co nie pozwlają kilka dziurek w suficie wywiercić :?
Sąsiadów się niestety nie wybiera są tacy jacy są życzliwi albo w ogóle nie życzliwi :wink:
U mnie też pogoda pod psem ;:47
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
Magdallena
1000p
1000p

Post »

IkaD-witaj w mojej bajce :wit. Dziękuję za wizytę i miłe komentarze ;:196 Waham się z wyniesieniem pomidorów na balkon, bo poza tym, że już brak tam miejsca, bardzo się kurzy od pobliskiej ulicy. Ale może w tym stadium spaliny im nie zaszkodzą? Pomidorkom sypnęłam nawóz granulowany. Jestem nim zachwycona - jest bardzo łatwy w użyciu i o dziwo neutralny w zapachu ;:oj

Paulii - to prawda, że się ich nie wybiera. Coraz częściej przekonuję się, ile przykrej prawdy jest w "Dniu świra".... ;:202

No to jestem z kolejną porcją zdjęć. Proszę jednak o wyrozumiałość, czasem pokażę znane już Wam z wcześniejszych postów rośliny, ale starsze, dorodniejsze. Większość roślin mam własnej produkcji i zanim one podrosną, mija trochę czasu.
Zatem najpierw nowości.
To jest kolejny z moich ulubieńców - Szczawik Deppego. Nie wyobrażam sobie balkonu bez niego. Rośnie w kilku doniczkach z innymi roślinami. Tu akurat jest solo:
Obrazek

Tu w towarzystwie zawilców, które rosną, jak szalone ;:138
Obrazek

A tu z pelargonią i papryką ozdobną (widać jeden listek szczawika he he)
Obrazek

Kupowana bakopa:
Obrazek

która rośnie ze znaną Wam już petunią - cudem świata! I wszędobylskim szczawikiem, a jakże!
Obrazek

Z nowości jeszcze rosnący powoli starzec
Obrazek

Kapusta ozdobna, która czeka na przesadzenie do skrzyni, w której usychają tulipany:
Obrazek

I kilka "staroci":

Szykująca się do kwitnienia lantana:
Obrazek

Coraz większe calle:
Obrazek
Obrazek

I passiflora:
Obrazek

Miłej niedzieli ;:7
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Ooo, nie wiedziałam że zielony szczawik ma różowe kwiaty, kiedyś miałam bordowy i byłam przekonana że ten też kwitnie na biało ;:224
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”