Moja kolorowa terapia antystresowa 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja kolorowa terapia antystresowa 2

Post »

Aniu gratuluję powiększenia rodziny ;:138
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu,piękne masz wiosenne kwiatuszki.U mnie,jakoś bardziej ubogo.Chyba za zimno było i za sucho...

Gratuluję cielaczka ;:138 ...nie bardzo zrozumiałam-to ta krówka wcześniej o m-ąc się wycieliła? czy to druga ma się cielić za m-ąc i zachorowała?
A cielaczka trzymasz przy krowie,czy zabieracie od razu?
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

elcia1974 pisze:Tak "mordowac" Aniu możesz bez końca ;:138 Uwielbiam tulipanki :heja
Wydawało mi się że te co mam mi wystarczą, ale naoglądałam się zdjęć na forum i oczywiście już chodzą mi po głowie zakupy ;:173 :;230
wiolamanka pisze:Aniu skąd wytrzasnełaś takieeee tulipanki ;:oj :?:
Wiolu z internetu :lol: Znowu jakaś pomyłka, ale wyjątkowo udana ;:215
jola1313 pisze:Piękne tulipany ;:226
Muszę sobie sprawic taką żurawkę Solar ;:215 .Cudna.Mam już kilka ciemnych...teraz jakieś jaśniejsze i rudawe by się przydały.Były nawet na bazarze,ale nie takie,jak mi się marzą...
Jolu Solar Eclipse teraz wygląda tak jaśniutko.Ona się przebarwi i będzie taka
Obrazek

jola1313 pisze: Gratuluję cielaczka ;:138 ...nie bardzo zrozumiałam-to ta krówka wcześniej o m-ąc się wycieliła? czy to druga ma się cielić za m-ąc i zachorowała?
A cielaczka trzymasz przy krowie,czy zabieracie od razu?
Jolu, cielaczek leży obok mamusi, ale pije ze specjalnego wiaderka.Wolę sama wydoić krówkę, niż puszczać cielaka, bo jak Krowa ma dużo mleka, to cielak wiadomo rady nie daje i zapalenie się potrafiło zrobić.A tak to mam wszystko pod kontrolą ;:108
Teraz wycieliła sie jałówka.Tego samego dnia rano zachorowała moja druga , stara krowa która ma termin za miesiąc.
Radość miesza się ze smutkiem i niepokojem...
lucy09 pisze:Aneczko, tulipany masz niesamowite! Ale bardzo ciekawią mnie żurawki.Zapewne jak pokażesz to rzucisz nas na kolana. Na twoich "polepszaczach" to pewnie rosną jak szalone.
Lucynko, na moich "polepszaczach" wszystko rośnie dokonale,niestety... ;:306 .Deczko juz ogarnęłam sytuację miesjscami, ale teraz to nie bardzo mam czas na foto-relację niestety ...Potrzymzm Was troszkę w niepewności ;:173
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

sweety pisze:Cielątko :heja Super. Pamiętam, jak co roku chodziłam do cioci oglądać przychówek. Teraz u nas nikt chyba nie ma krowy...
Aniu, moja wioska jest malutka ale tylko ja mam krowy.Nie wyobrazam sobie żeby było inaczej
Filigranowa27 pisze:Pierwszy tulipan cudowny-jakby pomalowany farbkami;) .
:D Sma nie mogę się na niego napatrzeć.Jest uroczy ;:167 Ptrycjo, Ty chyba nie masz żadnego kawałeczka gruntu?Tylko domowe roślinki ,prawda?Zapraszam więc do mnie,zawiesisz oczko :D
szarotka66 pisze:Ani gratuluję cielaczka, a za krówkę trzymam kciuki, wiem jakie to przygnębiające, kiedy chcesz pomóc, a wszystko co możesz zrobić to czekać. ;:223 Czekanie zawsze mnie dobija. Mam nadzieję, że Wasz weterynarz to lepszy fachowiec od naszego i wie co zrobić żeby pomóc. ;:333 Tulipany piękne, świetnie uchwyciłaś kolory.
Dorotko, ja wiem ze Ty wiesz ;:168
Zdjecia bardziej udane niż w zeszłym sezonie,, bo robione bez dziecka na ręku ;:306 Wreszcie mogę kucnąć,klęknąc,pokombinować ;:306 efekty chyba widać ;:224 I gimnastyka to zawsze jakaś :;230
AliWas pisze:Aniu, dziękuję za podpowiedź w sprawie nazwy tulipanka. Szperałam przedtem po necie i jakoś nie mogłam na nic podobnego trafić. A teraz już wiem to Happy generation. Popatrzyłam na niego w necie i też mi się mocno wydaję, że to właśnie on.
Aniu, wierzchołek mojego Oleandra moczony w wodzie przez miesiąc, wypuścił jednego wielkiego korzonka Szczerze mówiąc traciłam już nadzieję, że coś z tego będzie a tu taka niespodzianka.
To znaczy, że Twój też się ukorzeni i może nawet szybciej niż mój ( bo ja trochę kombinowała....)
aha, ktoś mi doradził aby do ukorzeniania szczepek używać wody przegotowanej. Nie wiem na ile to prawda ale ja tak zrobiłam i korzonek jest
Aniu
Ja teraz też się martwię o swoje kociaki, bo dwóm kotkom zaczęły ropieć oczka... i też będę musiała odwiedzić naszego wspólnego (okazało się że szarotka66i ja mieszkamy w tej samej gminie) weterynarza.
Pozdrawiam cieplutko Pa!Pa!
/quote]

Alinko, cieszę się że mogę pomóc jakoś.
Jeżeli chodzi o oleandra, to też trzymam go w przegotowanej wodzie.Kiedyś nie zwracałam na to uwagi, ale miałam problem z ukorzenieniem liści skrętnika i któraś forumka mi podpowiedziała że taka woda jest lepsza ;:173 .To niby oczywiste, ale ja jakoś na to nie wadłam ;:14 i coś tam uśmierciłam po drodze ;:223
Ta sama gmina? ;:oj Ale macie farta ;:173 Pewnie jakas kawusia sie szykuję?Ale Wam dobrze...
becia123 pisze:Aniu czytam ,że dzieje się u cCiebie Cielatko przybyło Ci u nas też ale już ubyło niestety. :( tulipanki masz śliczne dzionek ładny popracować bedxzie można .choć ja dziś raczej nie zdażę , za duzo innych spraw po pracy ale jutro . Wszystkiego dobrego Życzę .
Przykro mi Beatko ;:168 ja straszni martwię sie o moją chorą krowę, bo tak naprawdę do końca nie wiadomo co sie dzieje a i leki nie pomogły za bardzo... ;:185
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

renzal pisze:Zostawiacie maleństwo, czy pójdzie w świat?
Renatko, na razie o tym nie myślę.Za wcześnie na to.Wszystko zależy co się będzie działo z tą chorą i jej maleństwem.Niewiadomo, czy moze to bliżniaki? ;:202 i dlatego tak sie porobiło? .... ;:218
ilona2715 pisze:Aniu tulipanki rewelacja, pokaż nam to nowo narodzone maleństwo ;:108
Ilonko, przyznam zę maleństwo już obfocone, ale może troszkę później pokarzę zeby nie zapeszyć ;:173 na razie to kochane maleństwo tylko śpi i pije mleczko Jak zacznie brykac to będzie wesoło :lol:

Kochani,trzymajcie kciuki za moja sataruszkę i jej maleństwo.Potrzebujemy dużo pozytywnej energii

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekCRIMSON CURLS

Obrazek Fier and Ice (Margo2 ;:196 )

ObrazekMoje pierwsze miniaturowe iryski :heja

Obrazek

Obrazek ObrazekETERNAL FLAME
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Norbitka pisze:Zapisuję się i tu, by nie przegapić walki o RH :)
Jak widzisz walk sie rozpoczeła, :D Roślinka posadzonai czekamy ;:65
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pięknie to wygląda Aniu

z pewnością jesteś szczęśliwa że w końcu masz taki efekt, pozdrów ode mnie cielątko

a chora krówcia też i mnie martwi, oby było dobrze, bo jeśli coś żle ze zwierzyńcem się dzieje to nic nie cieszy.
Pozdrawiam, Agata.
szarotka66
1000p
1000p
Od: 21 sie 2011, o 14:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu cały czas czekam na dobre wieści i trzymam kciuki (płakać mi się chce, bo przypomniała mi się moja Karina, chyba mam dziś gorszy dzień ;:222 ) Moją pozytywną energię masz całą. ;:167
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny dziękuje za wsparcie ;:196 .
Dorotko,nie chciałam przywołać złych wspomień ;:218 Ale dziękuję że jesteście.Krówka bez zmian....
cielaczek ok .
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Aniu przesyłam i ja mnóstwo pozytywnych myśli ;:215 ;:168
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Śliczny ten ogródek z tulipanami ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Aniu! Taka zagoniona? Trzymam kciuki ;:215
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

I ja wysyłam mnóstwo pozytywnej energii :uszy .Trzymaj się ;:196

Piękne kwiaty pokazałaś.Fajne hosty :D
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:199

dziękuję za energię,przyda mi się żebym się pozbierała..na razie jestem w rozsypce jeszcze...Niestety chorej Krówki i jej cielaczka nienarodzonego nie udało się uratować.Mimo prób i starań ...Wasze pozytywne fluidy teraz przydadzą się mnie .
Długo mnie nie było, więc na przeprosiny kilka zdjątek :D
Najpierw "BALBINKA" :heja
Obrazek

Kilka ogrodowych i domowych
Obrazek
ObrazekHosty od Renatki :heja

ObrazekGUN SMOKE jedna z moich ulubionych żurawek .Zmienna kolorystycznie zachwyca mnie nieustannie ;:167

ObrazekMoje kochane floksy szydlaste.Na punkcie floksówmam bzika ;:224

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek
szarotka66
1000p
1000p
Od: 21 sie 2011, o 14:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu cudna Balbinka, ale tak mi przykro i smutno. :( Mam nadzieję, że jakoś się pozbieracie. Taka strata to jakby odszedł ktoś z rodziny. ;:108 Trzymajcie się kochani. ;:196 ;:196
Irysek przecudnej urody. :D
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”