Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 3
- OgrodnikSebek
- 200p
- Od: 29 mar 2013, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 3
U mnie deszcz za deszczem idzie. A pomidorów nie będę wysadzał jak to piszą nie którzy . Dam im rosnąc w spokoju ,
Sebastian . Zapraszam na : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=65136" onclick="window.open(this.href);return false;
- Ebabka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 maja 2006, o 21:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
forumowicz, czy we wczesnych, małych, np. Stupice - też?forumowicz pisze:Monika
Musisz przypilnować ilości zawiązków na I gronie. Nie więcej niż 5. Resztę usunąć. Zawiązków nie kwiatów.
Bo wydaje się, że zawiązków będzie więcej?

Pozdrawiam Eugenia
- Ebabka
- Od: 25 maja 2006, o 21:24

Chciałabym

Dziękuję, czyli, dotyczy wielkoowocowych.

Pozdrawiam Eugenia
Czy dla pomidorków bierzemy pod uwagę temperaturę odczuwalną czy tą rzeczywistą?
-
- 500p
- Od: 20 lut 2012, o 13:17
Na wszelki wypadek biorę pod uwagę odczuwalną...
- zenmach
- 200p
- Od: 11 lip 2011, o 23:03
Dla roślin liczy się tylko rzeczywista...wadera4 pisze:Czy dla pomidorków bierzemy pod uwagę temperaturę odczuwalną czy tą rzeczywistą?
- Suppa
- Od: 6 mar 2008, o 09:53
Ja tam w dłuższe niż 2 dni wróżby nie wierzę
U mnie póki co na przymrozki się nie zanosi. W ostateczności będę owijał włókniną całe rzędy nasadzeń wraz z palikami. Gdybym miał wykopać to co pół dnia pieczołowicie sadziłem chyba by mi ręce opadły..

U mnie póki co na przymrozki się nie zanosi. W ostateczności będę owijał włókniną całe rzędy nasadzeń wraz z palikami. Gdybym miał wykopać to co pół dnia pieczołowicie sadziłem chyba by mi ręce opadły..
Pozdrawiam, Maciek.
-
- 500p
- Od: 4 maja 2009, o 14:51
No u mnie jak na razie nie jest źle. Może trochę chłodniej, ale słoneczko świeci chociaż na horyzoncie już nie tak optymistycznie. Wczoraj profilaktycznie okryłam papryki włókniną, na co drugi melon postawiłam butelki z odciętym dnem (przez szyjkę jest wentylacja), część pomidorów przykryłam workami foliowymi, zrobiłam w nich dziury na palik i jeszcze kilka na wentylację - niech się teraz dzieje co chce. Na sobotę wczoraj jeszcze zapowiadali u nas deszcz i 10 stopni, a dzisiaj już widzę deszczyk i 15 stopni, dwie najbliższe noce mają być co prawda chłodne 5-7 stopni, ale jestem dobrej myśli. W ostateczności mam jeszcze nadwyżki pomidorów pod folią w donicach, a i na grządkach jest ciut za gęsto, więc jak nawet połowa w gruncie "wypadnie" nie będzie tragedii.
Dorota
a ja je wczoraj wysadziłam - koraliki!!!!!!! i do tego wszystkie.
Nie wiem czy jest sens je okrywać teraz, skoro wczorajsza nocka była najzimniejsza - jeśli ją przetrwały to i następne przetrwają - ale nie jestem dobrej myśli - cóż najwyżej będzie miejsce na cukinię.......
Nie wiem czy jest sens je okrywać teraz, skoro wczorajsza nocka była najzimniejsza - jeśli ją przetrwały to i następne przetrwają - ale nie jestem dobrej myśli - cóż najwyżej będzie miejsce na cukinię.......
- GrzegorzR
- 200p
- Od: 25 maja 2009, o 19:56
Ja mam bardziej optymistyczną prognozę:Agulka11 pisze:Nadal nie podoba mi się pierwszy i drugi przedział... Ten tydzień w sumie będzie ciężki jak dla Wrocławia:
Temperatura w przedziale -5°C do -0°C: przez 1 dzień (25.05)
Temperatura w przedziale 0°C do 5°C: przez 6 dni (21.05, 22.05, 23.05, 24.05, 26.05, 27.05)
Temperatura w przedziale 5°C do 10°C: przez 6 dni (28.05, 29.05, 31.05, 02.06, 03.06, 05.06)
Temperatura w przedziale 10°C do 15°C: przez 3 dni (30.05, 01.06, 04.06)

Uploaded with ImageShack.us
Jestem JA i MOJE bagno!
Jeśli masz przepiękną żonę, odlotową kochankę,super brykę, nie masz kłopotów z urzędem podatkowym i prokuratorem, a gdy wychodzisz na ulicę świeci słońce i wszyscy się do ciebie uśmiechają - narkotykom powiedz NIE!
Jeśli masz przepiękną żonę, odlotową kochankę,super brykę, nie masz kłopotów z urzędem podatkowym i prokuratorem, a gdy wychodzisz na ulicę świeci słońce i wszyscy się do ciebie uśmiechają - narkotykom powiedz NIE!
- PaulaPola
- Od: 26 mar 2012, o 21:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Sprawdzałam przed chwilą pogodę i na początek czerwca u mnie się ok 15 stopni w nocy zapowiada
. A dwa dni temu pokazywalo 5 stopni...

- Agulka11
- Od: 23 mar 2011, o 18:58
GrzegorzR - my sprawdzamy temperaturę przy gruncie a nie generalnie powietrza - zmianę rzeczywiście zrobili - przyspieszenie ochłodzenia z 25.05 na 23.05 - ale temperatura z -0,3 wzrosła do +2,7

Pozdrawiam
Forumowiczka - Aga
Forumowiczka - Aga
- anabelka23
- 200p
- Od: 7 maja 2013, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
U mnie też zniknął 25.05 z przedziału 0- 5
Oby tak było 

Mam na imię Ilona...