dziękuję Iwonko i Kropelko ...obiecałam sobie że już nic nie zmieniam-ale cóż człowiek nie ma tak silnej woli jak by chciał Jagusiu no wiesz teścia do zdjęcia "ręki"...hmmm ciekawe co by powiedział
kilka zbliżeń ...małe jest piękne
............ berberys z młodymi listeczkami i kawałkiem pajęczynki
...
tu też jest sporo maleństw ukrytych w korzeniu
a taki mam barwinek-niewielki ale już kwitnie i to bardzo ładnie
i pierwiosnki ...
a tu gniazdko w naszej sosence na placu zabaw ...oby nie szpaki bo tak ładnie czeresienka kwitła ...oj podzielimy się
Aguś kolorowo i ślicznie u Ciebie, skalniak super - ciekawe czy ja kiedyś będę miała skalniak?
Dzieciaczki zuchy pięknie odmalowały pawia i płotek, teraz nawet jak nic nie będzie kwitło to u Ciebie w ogrodzie będzie kolorowo.
hihihihihi nawet człowiek nie czuje jak mu się rymuje....
Kaczeńce śliczności i serduszki serduszkowe - a u mnie co takiego marnego z ziemi wychodzi... ale mam nadzieję że to one i że przez rok odbudują formę aby m,nie zadziwić swoim widokiem tak jak twoje
Aga Ty się nie martw posiadaniem szpaków, chociaż to raczej kosy. Szpaki domowe nie dopuszczają do czereśni obcych szpaków. U nas w ogrodzie mamy już trzy domki dla tych skrzydlatych przyjaciół.
Aguś skalniak piękny i kolorowy, a bocian zadowolony że na żaby nie musi daleko latać. Ty masz gniazdo ptaków na drzewie a u mnie w nowo budowanym domu na parapecie zrobił sobie jakiś ptaszek gniazdo i teraz już okien nie zamykam.
cześć kobity...i podglądający goście
dzięki za odwiedziny Jagusiu ...oj poczułaś i ty rymy ...wiesz teraz "dzień mamy" i wierszyki za mną ciągle chodzą te moje małe kochane wierszyki a i rocznica komunii więc ciągle coś się dzieje ... masz rację-serduszka są urocze i kwitną dość długo i obficie a i fotogeniczne te maleństwa jak by się twoje zagapiły to jakoś się dogadamy Jola ..kilka czeresienek się zawiązało to i będziemy skubać kto pierwszy ten słodsze u mnie dziobaci przyjaciele uwielbiają podjadać bez czarny ...fajnie jak coś się po ogrodzie szwęda - gratuluję aż trzech domostw ...nie wybierasz się nad jeziorko? Misiu ślicznie w maju i to u każdego aż miło popatrzeć
Mariolko dziękuję, maj to chyba najpiękniejszy miesiąc ...ten korzeń był nieco przemalowany drewnochronem i trzyma sie całkiem nieźle ale mam inny(mniejszy i starszy) to pruchnieje w oczach -ale nie był niczym zabezpieczony, chociaż i tak ładnie na nim wszystko rośnie. Lubię korzenie i kamienie w ogrodzie ten jest sporo mniejszy tu nieco go widać :
a to już mój olbrzymek :
Aniu no to masz sprzymierzeńca w ogrodzie
...........................
już ostatnie tulipanki wyłamałam dzisiaj-moje ulubione bialutkie w kilku odsłonach:
a dla innego koloru wkleję moją pierwszą różyczkę kwitnącą i pachnącą multiflora:
a tak to nie wiem co wklejać-wszystko już było .....pozdrawiam majowo
Skalniak, dodatki no i te korzenie drzew fantastyczne, nie mam takich możliwości pamiętam morze wyrzuciło przepiękny ale mój M , z lasu też nie............taki egzemplarz niereformowalny!
Śliczne te podwójne białe tulipanki, mam ale czerwone - ja to mówię kwiaty jak piwonie.
Bociek tak, tak powinien być u mnie nie ma bo to juz tez nie ten wiek, "Olbrzymek" pewnie szuka co bociek przyniósł hahaha