Kolorowy świat
- IWONA1311
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolorowy świat

Wiosna u Ciebie piękna i kolorowa, masz śliczne odmiany tulipanów, szczególnie te pełne co wyglądają jak piwonie, ale najbardziej to zachwyca judaszowiec piękny jest, szkoda że on taki wrażliwy u mnie na polu niedałby rady.
- misia53
- Od: 3 paź 2011, o 00:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Michalke
piękny ogródi co tu więcej pisać 

Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
- mariasen
- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pięknie wyglądają kwitnące tulipany ale później zostają tylko liściory...
- nirali
- Od: 16 lis 2011, o 12:20
Witaj Michale
Hm...chmiel żółtolistny?! pierwszy raz widzę i słyszę...ale fajnie równiutko rusza do góry...czy kwitnie?
Zastanawiałam się kiedyś nad posadzeniem judaszowca bo bardzo mi się podoba ale właśnie ta niepewność przezimowania mnie odstraszyła i zrezygnowałam-jednak nadal bardzo mi się podoba

Hm...chmiel żółtolistny?! pierwszy raz widzę i słyszę...ale fajnie równiutko rusza do góry...czy kwitnie?
Zastanawiałam się kiedyś nad posadzeniem judaszowca bo bardzo mi się podoba ale właśnie ta niepewność przezimowania mnie odstraszyła i zrezygnowałam-jednak nadal bardzo mi się podoba

-
- 200p
- Od: 8 sty 2013, o 09:04
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Czy to wisteria już tak pięknie Ci kwitnie?Ile ma lat i kiedy ją przycinasz,bo moja choć ma kilka lat to nie ma zamiaru.Michale w moim ogrodzie już rośnie od tej wiosny judaszowiec Forest Pansy.Ciekawa jestem kiedy mi zakwitnie. Jak było u Ciebie , po jakim czasie pojawiły się kwiatuszki?
-
- 200p
Witaj Alu, tak to wisteria, właściwie to już kończy kwitnienie, wisterii w ogóle nie przycinam (odcinam jedynie suche pędy) rośnie już czwarty rok. Kwitnie u mnie już 3 raz, z każdym rokiem piękniej
. Pamiętam, że sprzedawca mówił mi, że wisterii nie powinno się nawozić, bo będzie rosła w liście i nie będzie kwitła, może to jest powód?
Nie pamiętam dokładnie jak było z judaszowcem, ale chyba kupiłem już z kwiatem... Zabezpiecz go na zimę i z pewnością za rok zakwitnie

Nie pamiętam dokładnie jak było z judaszowcem, ale chyba kupiłem już z kwiatem... Zabezpiecz go na zimę i z pewnością za rok zakwitnie

- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Michał tulipany piękne a zwłaszcza szpaler jednakowych robi wrażenie, ale największe to judaszowiec
wszystko ma swoje miejsce pełen ład 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Michał to już poznałam przyczynę ,ze moja wisteria nie kwitnie, bowiem jest co roku intensywnie przycinana. O judaszowca zadbam,bo nie kosztował mało, a przecież jeszcze musi mi zakwitnąć i przyozdobić ogród. A to o co pytała Beata to różeniec górski? Ladna kępa. Zresztą cały ogród piękny i urządzony z gustem.
-
- 200p
Dziękuję Mario
Beatko tak jak napisała Ala, to różeniec górski.
Alu, 3mam kciuki za Twojego judaszowca

Beatko tak jak napisała Ala, to różeniec górski.

Alu, 3mam kciuki za Twojego judaszowca

- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Michałku piękne masz krzewy .Podoba mi się Twój kot pod tamaryszkiem .Mam wrażenie ,że posadziłeś go za blizko domu ,nie masz pojęcia ,jakie on osiąga rozmiary .Pomyśl o tym ,bo on bardzo głęboko się korzeni ,oczywiście tamaryszek ,nie kot 

-
- 200p
Ewuniu, tamaryszka systematycznie odmładzam, wycinam co roku po kwitnieniu najstarsze gałęzie, posadziłbym go w innym miejscu, tylko nie mam za bardzo gdzie.., a kot chyba lubi ogród bo zawsze ze mną spaceruje i podziwia jak wszystko rośnie
Dziękuję Dorotko

Dziękuję Dorotko