Mój domowy roślinny miszmasz..cz3

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój domowy roślinny miszmasz..cz3

Post »

Aniu..no przecież pokazałam ;:224 ...na trawniku...i obok tarasu..na tarasiku...a że nie mam ogrodu..to wpadam na głupie pomysły.. ;:209
Nawet na balkonie bym to zrobiła gdybym się zawzięła..jestem nieobliczalna.. :;230 :;230 :;230

Jeszcze nie widziałyście moje "plantacji pomidorowo-paprykowej" plus kilkanaście innych dziwacznych wysiewów.. ;:306

Paula..słoneczko..dowiedziałam się..dynia korzonki ma w miare nieduże w porównaniu do części pnącej..a piąć się może po trawniku..i niech nie próbuje nawet kombinować..bo koszty w porównaniu z efektami moga mnie "zabić"... ;:145 ;:218

Będzie dobrze... :tan
Awatar użytkownika
Paula15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 16:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

To będzie uciekać na wąsach ;:306 ;:306 Będę trzymać kciuki za pomarańczową ;:215 A tak teraz się zastanawiam- na dole w worku masz dziurki?
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu, porób trochę dziur w tych workach

weż nożyczki i podziabaj tak jak byś się chciała nad nimi znęcać

w tym roku ziemia uniwersalna sterluxa uwielbia pokrywać się pleśnią

zresztą weż w obie garści przybliż do nosa i powąchaj przez chwilkę nagrzewając ją oddechem

czujesz zapach pieczarek???? noooooo!!!!!, to zrób to bo w tym roku mało który producent kojarzy że bierze pieniążki za ziemię

nawet ta ziemia dotychczas najpewniejsza....., no co Ci będę pisała, po co masz stracić sadzonki, nawet świeże powietrze nic nie

daje, właśnie ewakuowałam pomidory z tej ziemi z doniczek, i musiałam wymienić, oby tylko dobrze to zniosły ;:219 ;:219
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To ta z zielonego worka???
Agatko..jeśli tak, to nie ma jej tam..jest tylko worek...rosły niej pikowane siewki..teraz posadzone jest do tej z tych 80l biało-brązowych.
Dobrze,że napisałaś..będę obserwować roslinki i szybciej przeniosę , jakoś mi nie pleśniała..ale może za krótko używałam..?
Wybiorę inną..to był tylko ten 1 worek....ja się nie znam, ..choć takie "nitki" jakby z folii w niej były..i sporo korzonków i patyków!!!
wy macie dużo większą wiedzę i doświadczenie..ja jestem zadowolona lub nie..dopiero po jakimś czasie..zalezy jak się potem ziemia zachowuje..ale i tak nie dopatrzyłam się tego co Ty wiesz..Dzięki kochanie.. ;:196

Worki sa pokłute, oczywiście że tak... ;:108 ale małymi dziurkami, w razie jakby co, żeby mi się rozwaliło w rękach wszystko.. ;:306
To miłe, że tyle rad mi dajecie..choć robię głupoty nadzwyczajne.. ;:173 , ale okropnie chciałam..mieć te dynie..i inne roślinki..wystarczy,że trochę wydadzą owoców... ;:215
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Kasiu, plantacja workowa ;:215
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

W jakimś programie, chyba Jamiego Olivera widziałam uprawę ziemniaków w workach więc dynia też się uda ;:108
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Uprawa wzorowa, znajomi też tak sadzą ....tylko w waidrach i pięknie im jarzynki rosną ;:215
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2012, o 09:54

Post »

Aleś ty pomysłowa Kasiu ;:172 Znając twoje zdolności, na pewno się uda. Trzymamy kciuki ;:215
Ja swoje wszystkie kwiatki uprawiam w ziemi z Biedronki, pomimo, że czasem trafiają się worki z ziemią z grudkami. Przeważnie wszystko jest z nią O.K. Lekka pleśń czasem na wierzchu się pojawia, ale po pewnym czasie wszystko się normuje :)
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny..dzięki moje kochane za dobre słowo...no i za to,że nie śmiałyście zbyt mocno z moich durnych pomysłów.. :tan
Czy coś wyjdzie..nie wiem..na logikę biorąc...rzekomo jest to realne..ale rośliny maja własne zdanie czasem..plus pogoda i los..,który bywa nadzwyczaj złośliwy...więc może być różnie.. ;:oj

Tym sposobem..mam niespodziewajkę do samego końca.. ;:224 .Pozostaje mi doglądać, podlewać..pokarmiać..i trzymać kciuki.. ;:215

To sa moje pomidory, papryki..i inne wynalazki.. :tan
Nie specjalnie urodziwe i niezbyt okazałe..ale może coś tam wydadzą z siebie... ;:65
Część już wysadzona do docelowych doniczek..ale jeszcze trochę zostało..(foto z ubiegłego tygodnia)

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
AliWas
500p
500p
Od: 24 lut 2013, o 00:17

Post »

Piękny widok ;:oj i nawet już teraz... apetyczny ;:306
izabela14
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2012, o 12:39

Post »

:shock: ;:oj --to chyba najlepsze odzwierciedlenie mojej miny hahahaha----szalona kobieta hahahaha,podziwiam Twój zapał i wolę walki ;:180
Moja nieuleczalna choroba, cz.2
poszukuję ,sprzedam
Miłość Boga nie polega na tym,żeby chronić nas przed nieszczęściem ,ale na tym,że obiecuje być przy nas ,kiedy nas dotknie
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Super... :heja strasznie bym chciała zobaczyć Twoją minę na żywo... ;:306 ;:306 ;:306
;:196
Awatar użytkownika
Kasia1007
500p
500p
Od: 19 maja 2012, o 13:06

Post »

Dzięki Kasiulka za życzenia ;:196 Ja również już gdzieś widziałam taką 'workową' upraw, będzie dobrze ;:215
Pomidorki masz cudne, nie narzekaj ;:124 Moje to 'miernoty' przy Twoich, chyba jednak za późno je wysiałam ;:223 , ale może chociaż kilka krzaczków zaowocuje... A Ty moja droga z taką ilością 'zieleninki' mogłabyś otworzyć bez problemu warzywniak koło domku ;:224
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kto wie...kto wie....trzeba by zarobić na następne nasionka..albo szczepki egzotyków... ;:306 ;:306 ;:306
a ty Kasiulek pamiętaj..wiesz o czym... ;:196
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Szkoda, że nie widziałaś mojej. Kolega w pracy mnie pytał, co się stało ;:306
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”