Norbitki kawałek świata
- Norbitka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lip 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Norbitki kawałek świata
Po rannym obchodzie moich włości, popsuł mi się humor.
Kura sąsiada przemieszała mi moja kwaśną rabatę... kora znalazła się poza rabatką i pod ziemią... uszkodziła mikrutką paprotkę.
Jestem wściekła. Żebym potrafiła zabić, to byłby dzisiaj rosół, ale nie... nie potrafię. Wygoniłam wstrętną (przez drogę) do domu .. o mało nie skończyła pod kołami auta.
Kura sąsiada przemieszała mi moja kwaśną rabatę... kora znalazła się poza rabatką i pod ziemią... uszkodziła mikrutką paprotkę.
Jestem wściekła. Żebym potrafiła zabić, to byłby dzisiaj rosół, ale nie... nie potrafię. Wygoniłam wstrętną (przez drogę) do domu .. o mało nie skończyła pod kołami auta.
- venezzzia
- 100p
- Od: 8 lis 2012, o 14:19
Widzę że szał zakupowy dopadł i Ciebie
. Sasiad powinien Ci choć jajka za szkody podarować 

- Rewi
- 1000p
- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Kontakt:
Coś wiem na temat kur 

Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
- Norbitka
A kura przyszła porawkę zrobić. Ręce mi opadły 
Dzisiaj dostałam z 50 sadzonek aksamitki w czterech rodzajach.
Posadziłam ok 30 szt.. reszta na jutro, bo dzisiaj komary szaleją.
Pomimo, że to taki popularny kwiat, ja go lubię za bezproblemowość i długie kwitnięcie.
Wśród sadzonek mam jeszcze takie kwiaty z omszonymi srebrnymi liśćmi. Oczywiście nazwy nie pamiętam.
One niby maja być jednoroczne a odbija mi też zeszłoroczny.

Dzisiaj dostałam z 50 sadzonek aksamitki w czterech rodzajach.
Posadziłam ok 30 szt.. reszta na jutro, bo dzisiaj komary szaleją.
Pomimo, że to taki popularny kwiat, ja go lubię za bezproblemowość i długie kwitnięcie.
Wśród sadzonek mam jeszcze takie kwiaty z omszonymi srebrnymi liśćmi. Oczywiście nazwy nie pamiętam.
One niby maja być jednoroczne a odbija mi też zeszłoroczny.
- Norbitka
Kwitnie kolejny RH

Kokoryczka od Jola1 jest urocza. Nie zaszkodziło jej nawet niedawne przesadzanie.

Darowane sadzonki już posadzone. Aksamitki będe miała wszędzie

Kura nadal przychodzi i znowu robi szkody. Zrobiłam prowizoryczne ogrodzenia. Zobaczymy jutro. Tak to jest jak się ma podwórko bez bramy.......
Do tego kret... zawziłą się na cannę. Jedną z siewek wczoraj w ciągu kilku godzin wykopał całkowicie z ziemi dwukrotnie. Postawiłam ponacinaną (skrzydełka) plastikową butelkę na patyku. Dzisiaj odpuścił.

Kokoryczka od Jola1 jest urocza. Nie zaszkodziło jej nawet niedawne przesadzanie.

Darowane sadzonki już posadzone. Aksamitki będe miała wszędzie

Kura nadal przychodzi i znowu robi szkody. Zrobiłam prowizoryczne ogrodzenia. Zobaczymy jutro. Tak to jest jak się ma podwórko bez bramy.......
Do tego kret... zawziłą się na cannę. Jedną z siewek wczoraj w ciągu kilku godzin wykopał całkowicie z ziemi dwukrotnie. Postawiłam ponacinaną (skrzydełka) plastikową butelkę na patyku. Dzisiaj odpuścił.
-
- Od: 11 cze 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Komary... u mnie w domu jest szał aplikacji na telefon z odstaszaczem.
- ra_barbara
- Od: 15 sty 2010, o 10:51
- Kontakt:
Beatko kury są tak upierdliwe że jak raz wlezie taka jedna z drugą to będą się pchać natrętnie, przerabiałam to z sąsiadek kurami, teraz czekam jak zaczną podkopywać z drugiej strony, na zewnątrz pod moim ogrodzeniem.Bo przez siatkę juz nie przefruną....zarosła szczelnie.
A krety....butelki najlepsze 5-litr. lub puszki po piwie i na metalowych prętach....musi do tego jeszcze trochę zefirkiem wiuchnąć
...coś podobnegooooo

A krety....butelki najlepsze 5-litr. lub puszki po piwie i na metalowych prętach....musi do tego jeszcze trochę zefirkiem wiuchnąć

...coś podobnegooooo

jak to działa, co się i jak robiiiiakl62 pisze:Komary... u mnie w domu jest szał aplikacji na telefon z odstaszaczem.

Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
żeby na kreta taki sposób podziałał to musi mieć gdzie uciec
a jak u mnie po sąsiedzku pełno kretów to nic im a rady nie daje
taki kret nie pójdzie na cudze terytorium 

Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- Norbitka
Kret
Dzisiaj 2 nowe kopce, ale już dalej , nie pod canną. Aby patrzeć jak wlezie na trawnik zasiany 3 tygodnie temu
Moje krety mają gdzie uciekać, bo mają duża łąkę. Tam jest kopiec na kopcu i może już im miejsca brakuje, że lezą tutaj. Kilka lat miałam spokój, po tym jak kilkanaście wyłapałam na pułapkę.. .. no ale przecież jest nowy trawnik i pasuje go zrujnować ;)
Ja jeszcze pomyślałam, że może takie wiatraczki odpustowe by działały, a jednocześnie fajnie by to wyglądało w ogródku.
Kura
Dzisiaj już dwa razy wyganiałam tę cholerną kurę. Za drugim razem, poszłam od razu do sąsiadów zza drogi. Mówię sąsiadce jaka jest sprawa, a ona na to, że gdyby ona wiedziała która to, to by ubiła. Mówię, że taka ruda, a ona na to, że ona ma wszystkie takie same......... Chyba muszę ją złapać i osobiście pokazać winowajczynię
, tylko jak to zrobić? Ona jest cwańsza ode mnie i nie daje się zapędzić w jakiś kąt.
Na razie zrobiłam prowizoryczne ogodzenia w miejscach, gdzie ma dostęp. Wygląda to paskudnie, ale może problem jakoś zostanie rozwiązany. Jak nic nie poskutkuje, to posunę się do wypuszczenia psa. On potrafi w sekundzie całe stado położyć pokotem... Już to przećwiczył na stadzie innego sąsiada, którego kury rozgrzebały ziemię pod płotem i przyszły na moją łąkę, gdzie mój pies ma wybieg.
Dzisiaj 2 nowe kopce, ale już dalej , nie pod canną. Aby patrzeć jak wlezie na trawnik zasiany 3 tygodnie temu

Moje krety mają gdzie uciekać, bo mają duża łąkę. Tam jest kopiec na kopcu i może już im miejsca brakuje, że lezą tutaj. Kilka lat miałam spokój, po tym jak kilkanaście wyłapałam na pułapkę.. .. no ale przecież jest nowy trawnik i pasuje go zrujnować ;)
Ja jeszcze pomyślałam, że może takie wiatraczki odpustowe by działały, a jednocześnie fajnie by to wyglądało w ogródku.
Kura
Dzisiaj już dwa razy wyganiałam tę cholerną kurę. Za drugim razem, poszłam od razu do sąsiadów zza drogi. Mówię sąsiadce jaka jest sprawa, a ona na to, że gdyby ona wiedziała która to, to by ubiła. Mówię, że taka ruda, a ona na to, że ona ma wszystkie takie same......... Chyba muszę ją złapać i osobiście pokazać winowajczynię

Na razie zrobiłam prowizoryczne ogodzenia w miejscach, gdzie ma dostęp. Wygląda to paskudnie, ale może problem jakoś zostanie rozwiązany. Jak nic nie poskutkuje, to posunę się do wypuszczenia psa. On potrafi w sekundzie całe stado położyć pokotem... Już to przećwiczył na stadzie innego sąsiada, którego kury rozgrzebały ziemię pod płotem i przyszły na moją łąkę, gdzie mój pies ma wybieg.
-
- Od: 11 cze 2011, o 19:53
Każdy musi mieć jakieś zwierzątka...
Jak sąsiadka zrobi rosół z kury, to powinna Ci coś odpalić. Masz przecież udzial w jej tuczeniu.
Jak sąsiadka zrobi rosół z kury, to powinna Ci coś odpalić. Masz przecież udzial w jej tuczeniu.
Beatko, kretowi podłuż larwy usypiające formy Bros...sposób wypróbowałam z pozytywnym skutkiem.
Myszy tylko nie mogę się pozbyć
Myszy tylko nie mogę się pozbyć

- Norbitka
Jak się zdjęcie jeszcze nie otworzyło a wpis już przeczytałam ...to myślałam ,że Ciebie zobaczę w skąpym bikini jak się opalasz....Norbitka pisze:Tak się dzisiaj opalałam...

http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=64054 Zapraszam serdecznie wszystkich.....
- Norbitka
Moja kotka jak tylko człowiek znajdzie się w pozycji horyzontalnej, od razu układa się na brzuchu
Opalałam tylko nogi
w moim wieku opalanie nie jest wskazane, ale słońce robi dobrze mojej chorej skórze.