przemo1669 dziękuję
gogo76p Gosiu mnie też zwaliła.

Bardzo lubię te kwiatki, maja w sobie coś egzotycznego!
avalonne Celinko warto mieć te piękne wiosenne kwiatki , najlepiej kilka kolorków obok siebie, tylko koniecznie w dobrze zdrenowanym miejscu, nie znoszą nadmiaru wody . Kora zatrzymuje wilgoć , najlepiej jej będzie na skalniaku i to jak najwyżej aby nigdy nie miała stojącej wody;:108
konwalia12 dziękuję , wszędzie teraz pięknie
dorcia7 moje pierwsze lewizje też zgniły od nadmiaru wody, teraz tak jak u Ciebie rosną na górze skalniaka
reniusia20 dziękuję , na pewno wszystko Ci urośnie jak zaplanowałaś
Przed robactwem trzeba się po prostu zabezpieczać a kleszcze w razie czego jak najszybciej wyciągać.
Renata1962 wiosna już od dawna szaleje a roślinki pną się w górę...
Mandragora komputer to bardzo żarłoczne stworzenie bardzo lubi pożerać posty
Jest sporo roślinek które ładnie będą kwitły w takim półcieniu np. bodziszki, dąbrówka rozłogowa, miodunka, psizęby, brunera, epimedium, kokorycz, konwalie, barwinek, trójlist wielkokwiatowy, tiarella.... i jeszcze wiele innych. Prawie wszystkie nie kwitną za długo tylko ok. miesiąca, dlatego aby taka rabatka wyglądała ciekawie całe lato radziłabym Ci zwrócić uwagę na dekoracyjność liści. Sprawdzi się na barwinek, miodunka, dąbrówka , trójlisty
Na pewno taka rabatkę pod sosną na piaszczystej ziemi trzeba będzie często podlewać.
ewa w mnie tez męczy to wykopywanie na zimę ale przynajmniej mam się czym zająć w marcu

Szkoda je wyrzucać , wykopuj chociaż małe kłącze i na wiosnę wsadzaj do doniczki w domu , szybko urośnie i będziesz miała z niej pociechę