Mój ogród - Ewelina - 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
teresa660
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 9 kwie 2008, o 14:05

Post »

Ewelinko a możesz napisać gdzie zamawiasz lilie? :-) cudne są
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewelino gdzie to wszystko się u Ciebie mieści, na wiosnę myślałam że znam Twój ogród: piękne stare sosny obrośnięte bluszczem , dopieszczony trawnik a resztę zajmują szalone rododendrony. A teraz ciągle coś nowego pokazujesz ile Ty masz hektarów tego ogrodu??
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

No właśnie ,że już nie mieszczę ...teraz już "upycham" i trochę sama jestem na siebie zła , za to nienasycone chciejstwo ;:223 . A hektarów nie mam, to raptem niecałe 1500m2.:(
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Nóżęcia chorego współczuję . Mam nadzieję, że choć ciut lepiej jest ?
Bardzo lubię tu zaglądać, bo Twój ogród jest przepiękny, a po obejrzeniu fotek to tak szybko piszę w swoim "kajeciku chciejstw", że aż mi się długopis grzeje :) Trawnik niedościgniony masz...
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Ave pisze: Trawnik niedościgniony masz...
Trawnik to mam ... nieskoszony :( Gdybym choć miała kozę...
kaśka_
200p
200p
Od: 16 lip 2008, o 12:36

Post »

Nie...................... to nie jest możliwe. Ewelinko jesteś jedną z niewielu osób, u których przeszłam sobie po ogródku BARDZO powoli i BARDZO uważnie się rozglądałam. Patrząc nawet na kolejne zdjęcia miałam wrażenie, że znam już na tyle Twój ogródek, że się w nim orientuję w temacie-co, gdzie jest. Na dodatek muszę Ci powiedzieć, że właśnie Twój ogródek stał się IDEAŁEM OGRÓDKA, jaki ja sama chciałabym mieć. Rodzaje roślin, sposób ich połączenia i WSZYSTKO inne ....... dla mnie Twój ogród to istna poezja. Powiem Ci szczerze, że po wyjściu z Twojego ogrodu podjęłam decyzję - robię sobie taki ogród jak ma Ewelina (tak, wiem, przesadzam, nie jestem w stanie dogonić mistrza), ale chociaż coś na Twój wzór. Tak więc decyzję podjęłam, poszłam na poważne pertraktacje z mężem, nastawiona TYLKO I WYŁĄCZNIE na zaakceptowanie pomysłu. No i ................... totalna klapa. Lepiej będzie, jak nie będę cytowała mojego męża :cry: No nic. Spróbuję zrobić kolejne podejście. Może jak mu pokażę "naocznie" to zrozumie co traci i wyrazi zgodę...... Teoria najpiękniejszego ogrodu wg mojego męża, to TRAWNIK. I koniec. ............ale ............. niech zakończę pierwotną myśl. Ja byłam szczerze przekonana, że Twój ogród jest jeszcze większy niż mój. Ja mam 3500 m.kw. A tu taka ciekawostka. Z tego wynika, że jednak właściwe zaprojektowanie ogrodu może zdziałać cuda. Gratuluję Ci takiego ogrodu i tego, co w nim dokonujesz. Chcesz, czy nie - będę tam częstym gościem. Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę żeby noga szybko wydobrzała, bo dokładnie rozumiem, jakie teraz podwójne boleści przechodzisz.
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Zdrowiej Ewelinko !

A teraz dużo odpoczynku Ci życzę

Obrazek
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Ewelinko, jak byś miała kozę to... byś nie miała ogródka, bo to stworzenie Boże zje wszystko co napotka na swej drodze, a właściwie - pod pyskiem. :lol:
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

kaśka_ pisze: Chcesz, czy nie - będę tam częstym gościem.
Ależ ja CHCĘ !!! Bardzo sie ciesze ,że mnie odwiedziłaś i dziękuję za tyle ciepłych słów.Masz 3500m? Oj, to zazdroszczę, bo u mnie już trochę za ciasno się robi...

Ewuniu,(Ave) - Miałam na myśli taką specjalną kozę, wyłącznie trawożerną i na dodatek " zdalnie sterowaną" :wink:

Lisko , - dziękuję , już jest nieco mniejsza opuchlizna :)
kaśka_
200p
200p
Od: 16 lip 2008, o 12:36

Post »

Mnie by się też podobała taka wizja, gdyby nie ten mój mąż. Wierz mi Ewelinko, jak ja mu pokażę Twój trawnik to on padnie trupem. No i tu mam dylemat co zrobić? Bo z jednej strony chciałabym mu pokazać, jak pięknie wygląda Twój ogród, żeby zgodził się na moje "małe" zmiany, a z drugiej strony, jak on zobaczy ten Twój trawnik, to może jeszcze będzie kazał mi usunąć wszystko co mam, żeby mógł zrobić tak, jak masz Ty..... Nie, no oczywiście, że przesadzam. Ale jest mi w tym temacie tak ciężko z moim mężem. Każdy najmniejszy krzaczek muszę wywalczyć jak lwica.
Awatar użytkownika
katis
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 21 mar 2008, o 19:33

Post »

Witam !
Pięknie jest u Ciebie!Jeszcze wpadnę nacieszyć oczy. :D
Pozdrawiam Kati
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Byłam u lekarza... mówi ,że będę żyć :wink: Mówi ,że jest lepiej :) Mówi ,że nie obciążać :( A więc na jutro zapowiadam "Dzień leniucha"...
Tymczasem w ogrodzie rosną takie grzyby .

Obrazek
Nie są jadalne , ale za to bardzo malownicze :)
Awatar użytkownika
Piciu
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 5 sie 2007, o 23:20

Post »

Ewelino czy twój ogród otrzymał już jakieś nagrody? Bo wiem na 100% że POWINIEN !!!!
To jest cud świata. Kiedy ty masz czas o to wszystko zadbać. Wiem ile pracy Cię musi kosztować żeby cały czas był tak piekny jak nam prezentujesz. Aż trudno uwierzyc że to nie jakiś ogród botaniczny. Jestem na prawdę pełen podziwu. Jak mówią młodzi tego świata RESPECT ;:333
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Piciu
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 5 sie 2007, o 23:20

Post »

ps. Ja chyba nigdy nie doczekam się tak wzorcowego ogrodu :(
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”