Olek, ja się jeszcze nie zrewanżowałem za poprzednie rośliny a Ty już mi proponujesz następną Musisz sobie znaleźć coś u mnie a jak nie, to ja Ci znajdę (i przywiozę) . Chyba że wszystko już masz
Najlepiej wycinaj pędy, które nie są variegata, bo zdominują roślinę. Widzę, że tak się u mnie dzieje z gęsiówką macedońską 'Variegata'.
Jacku u mnie gęsiówka macedońska też wypuszcza zielone -wycinam .Wszystkiego nie mam ,tylko miejsca brak .To nie chodzi o rewanż jak masz coś w pstre listki to chętnie .
Aniu teraz tylko ciekawe listki albo dziwna nazwa ,ostatnio nabyłem Babtyseja australis -ciekawa roślina .
Niestety -pod rozchodnikiem okazałym z lisicami w ciapy zrobiły mrowisko , połowa łodyg w poziomie ,w ubiegłym roku też tego samego pokopały .Dostały w nagrodę mrówkozolu ,może się uratuje .
Olku! Jak zwykle piękny porządek, aż przyjemnie popatrzeć. rozglądałam się jeszcze za moim ulubieńcem Przegapiłam Twoje trzmielinowe cudo?
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...