Moje kaktusy i sukulenty - jorkis
- Paula15
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sie 2008, o 16:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje kaktusy i sukulenty - jorkis
Noooo jak zakupy będą takie obfite, to za jakiś czas będziesz miała kujaków kilka razy więcej 

Dziękuję wszystkim za odwiedziny i miłe wpisy
muszę się trochę ograniczyć
Dzisiaj jeszcze zaszalałam
, ale postanowiłam, że to ostatnie zakupy w tym roku
Dzisiejsze zakupy z Kiermaszu ogrodniczego

Na ostatnim zdjęciu są odrosty, które odpadły mi od roślinek podczas przesadzania, może ktoś podpowie mi jak je ukorzenić, szkoda by mi było je stracić
A tu jeszcze Crassule

No i to by było na tyle
Od tego sprzedawcy kupiłam wcześniej g. vatteri, ten gymnol podpisany jako G.ragonesei to krzyżówka.D-avi-D pisze:Wydaję mi się, że to nie jest g.vatteri
Zobacz sobie u tego sprzedawcy, u którego kupiłaś te roślinki jak wyglądały jego g.vatteri
Agnieszko dziękuję fotki zrobiłam, ale wyszły jakieś niewyraźne, muszę jeszcze raz zrobić żeby dokładniej było widać pączki.nyskadu pisze:Marzenko extra zakupyw dodatku z pączkami, będziesz miała roboty z fotkami
Magdo jak już wyżej pisałam to jest krzyżówka i prawdopodobnie ma coś z riojense.sokolica pisze:Marzenka, jak dla mnie to ten gymno ma coś z riojense, co tylko byłoby na plus dla niego
Kasiu dziękujęNadzieja pisze:No prosze jakie duże zakupy. Super.
Paulino masz racjęPaula15 pisze:Noooo jak zakupy będą takie obfite, to za jakiś czas będziesz miała kujaków kilka razy więcej

Dzisiaj jeszcze zaszalałam

Dzisiejsze zakupy z Kiermaszu ogrodniczego

Na ostatnim zdjęciu są odrosty, które odpadły mi od roślinek podczas przesadzania, może ktoś podpowie mi jak je ukorzenić, szkoda by mi było je stracić

A tu jeszcze Crassule

No i to by było na tyle

Pozdrawiam Marzena
Moje kaktusy i sukulenty
Moje kaktusy i sukulenty
- mCm86
- Od: 26 mar 2012, o 21:23
Kiermasz pierwszorzędny, bo zakupy super
Widać, że miałaś w czym wybierać
To taki ogólnoogrodniczy kiermasz był czy o specjalizacji kaktusowej? 

- LUKASxd
- 500p
- Od: 30 wrz 2012, o 13:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gratuluję pąków
Pozdrawiam

Pozdrawiam

Marzenko!
Zakupy rewelacyjne!
I jakie ładne Crassulki zakupiłaś... Może doczekam się w mojej okolicy jakiś targów....
Zakupy rewelacyjne!
I jakie ładne Crassulki zakupiłaś... Może doczekam się w mojej okolicy jakiś targów....

- mgr_
- Od: 24 paź 2010, o 18:37
Nie uwierzę jak nie zobaczęjorkis pisze:Dzisiaj jeszcze zaszalałam, ale postanowiłam, że to ostatnie zakupy w tym roku

- Rejden
- Od: 22 sie 2012, o 18:02
Ładne mamilarie kupiłaś.
Te odrosty, wciśnij delikatnie do doniczki z substratem, spryskuj co kilka dni wodą.
Korzonki powinny wypuścić bardzo szybko.
Lobivia widzę, że już niedługo pokaże na co ją stać

Te odrosty, wciśnij delikatnie do doniczki z substratem, spryskuj co kilka dni wodą.
Korzonki powinny wypuścić bardzo szybko.
Lobivia widzę, że już niedługo pokaże na co ją stać

- Nadzieja
- Od: 3 sty 2012, o 14:18
Szalejesz z tymi zakupami
Fajne
Mammilarie oczywiście bombowe.

- przemek_pc
- Od: 15 mar 2013, o 16:20
Lobiwka super
Powinna niedługo zakwitnąć, o ile się nie mylę, pięknymi żółtymi kwiatami 

- kotolin21
- 200p
- Od: 25 paź 2012, o 20:14
Piękne zakupy 
Najbardziej podoba mi się Crassula ovata variegata oraz crassula minima.....sudne i już z ladnymi pieńkami
pozdrawiam i
życzę
Kasia

Najbardziej podoba mi się Crassula ovata variegata oraz crassula minima.....sudne i już z ladnymi pieńkami

pozdrawiam i

Kasia
Dziękuję wszystkim za odwiedziny
Mateuszu to był kiermasz ogólnoogrodowy, stoisk z kaktusami było tylko dwa, z tym że na drugim stoisku niewiele mieli kaktusów a więcej zieleniny
Łukasz dziękuję
Olu o takich Crassulkach marzyłam odkąd zobaczyłam je tu na FO
Marku też nie jestem pewna do końca, ale muszę trenować silną wolę
Piotrze dziękuję już je wsadziłam do substratu i mam nadzieję, że będzie OK bo bardzo mi się podobają
Kasiu no nie mogłam przejść obok nich obojętnie
Przemku mam nadzieję, że pąków nie stracą i ładnie zakwitną
Kasiu (kotolin21) dziękuję, właśnie wybierałam takie roślinki z ładnymi pieńkami, bo w przeszłości chcę zrobić z nich drzewka bonsai, a
by się przydało u mnie dzisiaj niestety niebo zachmurzone i co chwila kropi deszczyk 

Mateuszu to był kiermasz ogólnoogrodowy, stoisk z kaktusami było tylko dwa, z tym że na drugim stoisku niewiele mieli kaktusów a więcej zieleniny

Łukasz dziękuję

Olu o takich Crassulkach marzyłam odkąd zobaczyłam je tu na FO

Marku też nie jestem pewna do końca, ale muszę trenować silną wolę

Piotrze dziękuję już je wsadziłam do substratu i mam nadzieję, że będzie OK bo bardzo mi się podobają
Kasiu no nie mogłam przejść obok nich obojętnie

Przemku mam nadzieję, że pąków nie stracą i ładnie zakwitną

Kasiu (kotolin21) dziękuję, właśnie wybierałam takie roślinki z ładnymi pieńkami, bo w przeszłości chcę zrobić z nich drzewka bonsai, a

Pozdrawiam Marzena
Moje kaktusy i sukulenty
Moje kaktusy i sukulenty
-
- Od: 1 lut 2011, o 15:10
I ja byłam na tym kiermaszu, jak co roku...i pierwszy raz od lat nic nie kupiłam na stoisku z sukulentami
Napatrzyłam się, bo mnóstwo tego było, i piękne, kuszące okazy wystawowe
...nawet już sięgałam po pstrego grubosza, którego kupiłaś...ale nie, NIE, z mojej działki nic ciekawego nie było i tego muszę się trzymać...ale to boli...wróciłam smutna, z kilkoma rojnikami na balkon
Jeden z tych gruboszy, które kupiłaś to - jeśli dobrze widzę - jest Portulacaria afra (trzecia)!
A wiesz że co roku - także w czasie powtórki kiermaszu we wrześniu, oprócz tego dużego stoiska z sukulentami spod Warszawy, na samym początku stoi lokalny kolekcjoner z 2-3 kontenerkami pięknych, dużych i tanich kaktusów? - tak pięknych, że za każdym razem tam zachodzę popatrzeć....

Jeden z tych gruboszy, które kupiłaś to - jeśli dobrze widzę - jest Portulacaria afra (trzecia)!
A wiesz że co roku - także w czasie powtórki kiermaszu we wrześniu, oprócz tego dużego stoiska z sukulentami spod Warszawy, na samym początku stoi lokalny kolekcjoner z 2-3 kontenerkami pięknych, dużych i tanich kaktusów? - tak pięknych, że za każdym razem tam zachodzę popatrzeć....
Beatko ja na ten kiermasz chodzę dopiero od zeszłego roku
i żałuję, że wcześniej mnie tam nie było. Masz rację ten trzeci grubosz to Portulacaria afra. Zdaje się, że niektóre roślinki kupiłam właśnie u tego kolekcjonera, ale sprzedawała tam młoda dziewczyna, która obsługiwała również jakąś zieleninę
a faktycznie piękne były te kaktusy
nie mogłam się zdecydować, a i w substracie typowym dla kaktusów były, bo na tym stoisku sukulentowym spod Warszawy to ziemia była jakby sam torf 

Pozdrawiam Marzena
Moje kaktusy i sukulenty
Moje kaktusy i sukulenty
- mCm86
- Od: 26 mar 2012, o 21:23
A tak z ciekawości zapytam jeszcze. Czy na stoisku sukulentowym nie sprzedawał kaktusów taki chudawy gość w okularach, burzą loków na głowie i niedogoloną gębą?
Z żoną blondynką prowadził stoisko?

Żona faktycznie była blondynką, a mężczyzna chudawy z kowbojskim kapeluszem na głowie, nie zwróciłam uwagi czy ma loki
byłam tak zapatrzona na kaktusy i sukulenty, że nie wiem, mnie obsługiwała jego żona 

Pozdrawiam Marzena
Moje kaktusy i sukulenty
Moje kaktusy i sukulenty