Piękne w różnych odcieniach żółte Gymnocalycium uruguayense i Notocactus orthacanthus - te się po prostu muszą podobać!

To się bardzo cieszę, że taki maluch postanowił zakwitnąć.Martada pisze:
Piotruś Twoja hybrydka szykuje mi kwiatuszekjeszcze raz Ci dziękuję
![]()
Gosiu bo mi tak ciężko jest zdecydować co mi się podobanolina pisze:Masz hektary kwiatów i jaka różnorodność w asortymencie
ŁałRejden pisze:Jeżeli się nie mylę, to powinien mieć delikatny pastelowy kolor, coś między różem, a pomarańczem.(chyba że ja dalton jestem)
Magdo a może nie gorszy tylko innej płcisokolica pisze: Widocznie trafił mi się jakiś gorszy sort
Przemku teraz nie sprawdzę bo ciemnica a pod wagonikiem znowu mam staw i mokro wszędzie po dzisiejszych burzach. Nie skatalogowałam jeszcze wszystkich kaktusów to i ten się nie załapał i w kompie go nie mam. To chamaelobivia ale ma nazwówkę Piotrową i jutro odpowiem dokładnie co zacz jestprzemek_pc pisze:Marto, ta hybryda to hybryda echinopsis czy lobiwii czy też lobiwia x echinopsis?
Chociaż cokolwiek by to nie było z pewnością kwiat będzie miało piękny
Tak jak pisałem, musisz wziąć poprawkę na mój daltonizm.Martada pisze:ŁałRejden pisze:Jeżeli się nie mylę, to powinien mieć delikatny pastelowy kolor, coś między różem, a pomarańczem.(chyba że ja dalton jestem)pastelowy- to już ja go z kwitnieniem przypilnuje
![]()
Byle tylko pogoda dopisała...
Piotruś ale okres kwitnienia madisoniorum trwa bardzo długo.Rejden pisze:Matucana madisoniorum pięknie Ci zakwitła, moja chyba w tym roku jednak będzie bez kwiatka.
Ale ono karminowe bardziej niż czerwone i też weź poprawkę na mój daltonizmRejden pisze:Gymnocalycium baldianum, będzie czerwone oby tylko dopisało.
Dodaj i cierpliwośćRejden pisze:Lepismium bolivianum, ciekawie wygląda, nigdy nie widziałem kwitnącego, TY to masz szczęście.
Nie mylisz się Zuzanko to duwei, jak już pisałam mam słabość do pierzastych i to jedna z kilku, które posiadamemerald pisze:Marto, Mamillaria duwei, jeśli się nie mylę, wygląda niesamowicie, morski organizm