Ogród violetty
Piękny wiciokrzew mój złapał mączniaka ,oczko pięknie się prezentuje ,a ta rabata szyszkowa miodzio
Pozdrawiam - Krystyna
Wiejski ogród - kamixsa
Wiejski ogród - kamixsa
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Wiolu
Dziś, popijając południową kawę, zrobiłam sobie przerwę w pracy i wybrałam się na miły spacer po Twoim ogrodzie . Ech, czy można sobie wymarzyć coś przyjemniejszego ? Pachnąca kawusia, miękki fotel , a przed oczami...róże , liliowce, wiciokrzewy...
Zatrzymałam się na moment przy stylowej pompie, która służy u Ciebie za stojak do doniczek
Czy to czynna pompa , czy tylko dekoracja?
Współczuję niechcianego gościa - kreta, mam nadzieję ,że sobie z nim poradzisz , i że nie wyrządzi wielu szkód w ogrodzie. Oby...
Zapytam jeszcze o roślinę przy domu , obok wielkiej kępy liliowców( rabata szyszkowa). W pierwszej chwili myślałam ,że to OMŻYN, ale to chyba jakaś TAWUŁA , tak? Jeśli znasz nazwę - podaj, proszę.
Pozdrawiam , E.

Zatrzymałam się na moment przy stylowej pompie, która służy u Ciebie za stojak do doniczek

Współczuję niechcianego gościa - kreta, mam nadzieję ,że sobie z nim poradzisz , i że nie wyrządzi wielu szkód w ogrodzie. Oby...
Zapytam jeszcze o roślinę przy domu , obok wielkiej kępy liliowców( rabata szyszkowa). W pierwszej chwili myślałam ,że to OMŻYN, ale to chyba jakaś TAWUŁA , tak? Jeśli znasz nazwę - podaj, proszę.
Pozdrawiam , E.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 cze 2008, o 21:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- violetta
- 500p
- Od: 15 kwie 2008, o 20:00
Bożenko, W tej chwili na ogród mam maleńko czasu. Praktycznie nic w nim nie robię. Czasami coś skubnę, wyrwę, ale to są tylko chwile. Mój mały w nocy w miarę śpi, ale w dzień nie zawsze. Potrafi zasnąć na 15 lub pół godzinki io budzi się a później nawet dwugodzinna przerwa. Wczoraj na przykład jak wstał z ółgodzinnej drzemki o 16.30 To zasnął dopiero o dwudziestej.
A jeszcze trzeba trochę ogarnąć dom, coś ugotować i starszy syn, któremu też trzeba przecież poświęcić trochę czasu.
Więc w dzień nie odpoczywam wcale. Odpoczywam, gdy choć na chwilkę wpadnę do waszych ogrodów, Tak jak teraz na przykład.
A tu mąż przygotował mi kolejną małą rabatkę do obsadzenia, więć teraz obmyślam co wsadzić.
Ale tak ogólnie jest dobrze, nie narzekam.Najważniejsze ,że wszyscy zdrowi.
A jeszcze trzeba trochę ogarnąć dom, coś ugotować i starszy syn, któremu też trzeba przecież poświęcić trochę czasu.
Więc w dzień nie odpoczywam wcale. Odpoczywam, gdy choć na chwilkę wpadnę do waszych ogrodów, Tak jak teraz na przykład.
A tu mąż przygotował mi kolejną małą rabatkę do obsadzenia, więć teraz obmyślam co wsadzić.
Ale tak ogólnie jest dobrze, nie narzekam.Najważniejsze ,że wszyscy zdrowi.
Violu piękne widoki pokazujesz.
Lubię oglądać kwiaty ale lubię też patrzeć na rabaty.
Fajnie, że od czasu do czasu pokazujesz nam swoje "przestrzenie"
Violuś a powiedz mi proszę to tam podtrzymuje cI wierzbę japońską i manżurską?
Lubię oglądać kwiaty ale lubię też patrzeć na rabaty.
Fajnie, że od czasu do czasu pokazujesz nam swoje "przestrzenie"
Violuś a powiedz mi proszę to tam podtrzymuje cI wierzbę japońską i manżurską?
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- violetta
- 500p
- Od: 15 kwie 2008, o 20:00
Izko, To mój mąż powsadzał tam jakieś drewniane paliki, tylko wcześniej je pomalował, a skąd je wziął to nawet nie wiem. Jak mu tak marudzę i marudzę, że coś jest potrzebne, to w końcu znajduje i mocuje.
U mnie dzieje się coś niezwykłego , a może nie. w każdym razie dla mnie tak. Moja glicynia wypuszcza paki kwiatowe, a przecież już kwitła i nie sądziłam, że zaszczyci mnie swoim kwiatem jeszcze raz. Cudowne
Ale się cieszę 
U mnie dzieje się coś niezwykłego , a może nie. w każdym razie dla mnie tak. Moja glicynia wypuszcza paki kwiatowe, a przecież już kwitła i nie sądziłam, że zaszczyci mnie swoim kwiatem jeszcze raz. Cudowne

- lukasek-1988
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 14 lip 2008, o 05:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ogród
Ale macie fajne ogrody , ja mieszkam w bloku i mam tylko małą działeczkę:(
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 cze 2008, o 21:31