Wiosenny ogródek na dzikiej skarpie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Norbitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiosenny ogródek na dzikiej skarpie

Post »

Bardzo ładny kolorek tego lilaka. Piesek dostojnie Cie pilnuje, fajnie założył łapę na łapę :)
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

to ta panienka taka agresywna :?: nie powiedziłabym :D Misiu mam nadzieję że mnie wpuści do Ciebie i dobrze by było gdyby wypuściła :;230
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Misiu - dobrze przeczytałam, że potrzebujesz siewek dębu? Wywalam na kompost i dodatkowo ogromne ilości siewek klonu. Jakbyś potrzebowała, to daj znać. :D
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Heleno tak chciałam dąb posadzić...a siewek klonu to i ja mam mnóstwo... :)
Iwonko jest szczekająca bardzo i pilnująca swojego podwórka.... :)
Beatko jak ja piję kawę na ganeczku to ona zawsze musi położyć się na schodach...
..pojawił się już maczek..
Obrazek
...szkoda że nie mogę przekazać tego zapachu...
Obrazekkliknij proszę na obrazek... ;:196
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Norbitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2012, o 14:01

Post »

Misiu, widziałam Twoja rozmowę z Pat na temat siewek dębów.
Ja nie wiem jak to jest, ale powiem Ci co mi powiedzial Pan, który przychodzi do mnie zbierać żołędzie z dębu.
Kiedys powiedziałam mu, żeby sobie w sadku nakopał siewek debu, a niektóre były juz duże, ale on stwierdził, że kopane bardzo długo się przyjmują i jak sadzi żołądź taki podkiełkowany i siewkę, to z żołędzia ma szybciej drzewko.
Ty walczysz z siewkami klonu a ja z dębu :) a jeszcze gorzej rozsiewa się jesion. Nie daję rady z plewieniem go, a on bardzo długi korzeń ma i jak się przegapi to potem trudno usunąć. Wycinanie nic nie daje bo pięknie odbija.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Misiu piękny biały lilak...... najbardziej podobają mi się właśnie białe, jednak nie mam miejsca, żeby posadzić.....
Maczek cuuuudny :D
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj to prawda, co Norbitka pisze... U mnie siewek (miejscami to już nie siewki :roll: ) jesionu bardzo dużo i ciężkie to do wytępienia jak podrośnie. O dziwo w okolicznym lesie najwięcej buków i dębów, jesionu nigdy na oczy tu nie widziałam - pewnie nasionka przyfruwają z dalszej okolicy :)
Wreszcie pokazałaś swoją Lorę, jakoś wcześniej jej nie widziałam :) Nie wygląda na agresywną. Na naszą Lorę wystarczy spojrzeć z daleka, by jej wystawić od razu stosowną opinię ;:306 A lilaki - choć krótko cieszą zapachem i kwiatami, powinny znaleźć się w każdym ogrodzie. Ja póki co cieszę się tylko z wchodzącego przez płot dorodnego okazu na pustej działce obok. Teraz też kwitnie na biało taki pospolity, polny krzew, również intensywnie pachnie - niestety nazwy nie znam... :(
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

O tak u mnie też sieje się jesion od sąsiada i trzeba z nim nieźle walczyć! Klony też mi się sieją, ale chyba Pat jest chętna to nie wyrywam może znajdą chętną ;:196
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Noooo...jestem chętna na klon, ale nie na cały las :) U mnie dąbki małe odbiły i nowe się klują z żołędzi, to Ci Misiu i pękające żołędzie i siewki wyślę...ile potrzebujesz..10, 100, 1000? :) Resztę muszę wyplewić, bo mi z rabaty cienistej zrobi dębowy gaj....

A właśnie takiego pieska chciałabym mieć, zamiast tego wkurzającego wiejskiego kurdupelka... ;:224
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08

Post »

Witaj Misiu.
Nareszcie znalazłam chwilkę żeby wstąpić z rewizytą ;:131
Masz chyba duży ogród myślę widząc taką dużą różnorodność roślin.
Bardzo podoba mi się taki ciemny lilak, uwielbiam takie intensywne kolory...nie mam takiego i muszę sobie sprowadzić. Już raz kiedyś zdobyłam taka sadzonkę, ale mąż zamordował ją kosiarką ;:174
Widzę, ze masz spora szkółkę w doniczkach...ale chyba zbyt sucho na sadzenie :roll: , u nas już od dawna nie padało :(
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Misiu aja to bym Ci z naszych lasów..."pożyczyła" :wink:... dębów czerwonych one sa cudne ale ciężko się przyjmują ja mam 7-letniego a nie wiele wyższy ode mnie.Maja piękne czerwone liście jesienią.
Piesek jest szczęśliwym stworzeniem, widać ;:108
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit :wit Pati nasz piesio był zabrany z schroniska miał 3m...a następne 3miesiące mieszkał na drugim piętrze razem z nami właściwie ze mną i Dominikiem a reszta domowników odgruzowywała stary dom ...nauczyłam go nie wskakiwać na łóżko ... jak ja szłam spać to on szedł na swoje posłanie i tak jest do dzisiaj siedzi przy mnie dokąd jestem przy kompie... :) a w jakim wieku przybył do Was...kloniki rosną...
Maryś widziałam jesionowy żywopłot... :)
Milenko u mnie klonu jest bardzo dużo bo proboszcza skarpa jest obsadzona już bardzo starymi klonami... :)
Aguś a na miejscu ściętych drzew przy płocie :?:
dzisiaj było w Lublinie szaleństwo ogrodowe ..ja nie byłam ale Ulkonie tak i kupiła mi Celozje...
Obrazek
..pierwsze iryski..a za nimi trojeść ..ale nadrabia wiosObrazeknę...
...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Misiu Ty to masz dobrze, na targi nie idziesz, a kwiaty same do Ciebie przychodzą ;:65
A u mnie klony się sieją , bo klona mam i rok temu nawyrywałam się byle ile, dwa lata temu rozsiał się jesion sąsiadów i też wyrywałam ;:173 Teraz jeszcze sieją mi się kasztany od sąsiada. Dąb jest po drugiej stronie ulicy, ale też czasem wychodzi jakaś sadzonka, bo pewnie ptaszki gubią :lol:
Dzisiejszy dzień przeszedł, a od jutra znowu praca i jeżeli w nocy jak zapowiadają nie popada to poniedziałek zacznę od podlewania. ;:224
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

..oj coś mi kompa robi psikusy znowu ..czy jakieś ufo mi przeszkadza wcięło mi to co napisałam... :evil: :?:
Maryś ano dobrze mi.... gorzej tylko jak dzwoniła Ula to musiałam oczami wyobraźni pracować... ;:306
Basiu czerwony dąb ale musi być cudny widok... :)
Judytkowitaj w moim niby ogródku ..ja to mam misz-masz... :)
Obrazek oto mój pierwszy
orlik ale jestem dumna :)
jeszcze raz maczki...dobrze zrobiła im śnieżna zima ...Obrazekhe, he a co ja na tym kawałku skarpy nie mam ;:306
..piesio pilnuje obejścia...musze pobielić kamienie żeby ślimaki nie zjadły mi dużej hosty...moje rh byle jakie ... :cry:
Obrazek
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

jak można piesia wykorzystywać do pilnowania włości? a ZUS ma choć biedactwo opłacony co by na stare lata dostał jaka taka emeryturkę hahahaha

Nie badz taka skromna masz nie dość zaopatrzeniowca to jeszcze jakie cwietki, irysy ida jak burza a orlik przepięknej urody.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”