Ogród piaskowy w Zakolu Dolnej Wisły cz. II
- jola1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród piaskowy w Zakolu Dolnej Wisły cz. II
Madziu bardzo współczuję rozkopów na działce ale jak mus to mus. My nie mamy nawodnienia ale i gleba u nas zdecydowanie inna i nie ma takiej potrzeby.Donice cudnie obsadziłaś szczególnie zachwyca mnie perowskia.Kupiłam dwie roślinki w ubiegłym roku i pod okryciem dobrze przetrwały zimę i już mają ładne czuprynki.
Fajnie dobralas roslinki do skrzynek, nie jest przeladowane i wyglada uroczo a jak podrosna zrobi sie atmosferka ;)
Doniczki piekne o ciekawej formie. Zrobione na kamien naturalny ale to ceramika czy cos innego?
Doniczki piekne o ciekawej formie. Zrobione na kamien naturalny ale to ceramika czy cos innego?
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
- variegata
- 1000p
- Od: 24 sie 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewa, gdybym kupiła teraz w ogrodniczym, to miałabym od razu efekt a tymczasem za dwa razy takie pieniądze mam mizerotki. Rozumiem, ze one docelowo maja być ładne i oryginalne, ale kiedy?!? Na razie jestem zła, ale jak już zakwitną i okażą się takie "och i ach" jak się nastawiłam psychicznie, to może zmienię zdanie
W doniczki lawenda oczywiście
Jolu, bardzo dziękuję
Perovskia jak przekwitnie to posadzą ją na różankę, żeby stanowiła tło dla różyczek
Zbyszku, bardzo dziękuję
Też mam nadzieje, że będzie ładnie, ale liczyłam na efekt natychmiastowy. Doniczki są z ceramiki udającej kamień. Posadzę w nie lawendę a zima będą ozdobą w domu, bo bardzo pasują do moich wnętrz 

Jolu, bardzo dziękuję

Zbyszku, bardzo dziękuję

Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Tak, lubię koty ;)
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
A więc widzę że nie tylko ja jestem rozczarowana zakupami u Adriana 

- majowa
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Skrzynie już teraz wyglądają super, a podrośnięte roślinki uczynią je na prawdę wyjątkowymi
. Co do pelasiek - na razie maleństwa.... Cóż, tak to jest z zamówieniami trochę w ciemno. Ja dostałam od Starkla zamówione Milion Bells - 9 szt. mikroskopijnych zielonych "cos tam"..
Od dwóch tygodni są w doniczkach i szybko przyrosły.... na szczęście. Ale zawiedziona byłam i to bardzo...

- variegata
- 1000p
- Od: 24 sie 2012, o 13:45
Januszu
Iwonka, to mój ostatni zakup w ciemno. Milion bells kupiłabyś podrośnięte w ogrodniczym i to takie od razu kwitnące. Pamiętam, że też chciałam je zamówić tam gdzie Ty, ale w ostatniej chwili zrezygnowałam, bo już inne zakupy porobiłam w innych miejscach. Pozostaje nam czekać na kwiat i tyle
Ciesze się, że skrzynie są wg. Ciebie ok.
Aga, Ty to w ogóle masakryczne okazy dostałaś
Moje to chociaż rokują 

Iwonka, to mój ostatni zakup w ciemno. Milion bells kupiłabyś podrośnięte w ogrodniczym i to takie od razu kwitnące. Pamiętam, że też chciałam je zamówić tam gdzie Ty, ale w ostatniej chwili zrezygnowałam, bo już inne zakupy porobiłam w innych miejscach. Pozostaje nam czekać na kwiat i tyle

Ciesze się, że skrzynie są wg. Ciebie ok.
Aga, Ty to w ogóle masakryczne okazy dostałaś

Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
Tak, lubię koty ;)
- majowa
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Ja jedną pozycję reklamowałam, dostałam kłącza dzielżana zupełnie zgniłe. Na szczęście przyjęli reklamację. Wszystko było mikroskopijne - przetaczniki, pysznogłówki, dzwonki, tylko ostnica i miłka okazała były normalne jak na te porę. Za to samo zapakowanie roślin - pierwsza klasa, w specjalne plastikowe pudełeczka, pooddzielane....To na plus!
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Madzi kompozycje w skrzyniach bardzo fajne, a o pelaśki się nie martw - moje tez nie należą do gigantów
ale szybko nadrobią 

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Madziu, ja tez skończyłam z zakupami bylin i pelargonii przez neta. Totalna porażka.
Teraz już wyglądają nieco lepiej, ale i tak szału nie ma...część przetaczników od M.Podstolca do tej pory nie wzeszła nad ziemię...
Skrzynie wyglądają super
Dobrze, ze stawiasz na wieloletnie - efekt też jest bardziej zróżnicowany i ciekawszy
Pozdrawiam serdecznie
Teraz już wyglądają nieco lepiej, ale i tak szału nie ma...część przetaczników od M.Podstolca do tej pory nie wzeszła nad ziemię...

Skrzynie wyglądają super

Pozdrawiam serdecznie

- czar_na
- 1000p
- Od: 17 kwie 2012, o 15:49
Madziu nie chcę sobie nawet wyobrażać jak wyglądały przed OIOMem. Szkoda ,że za ciężkie pieniądze przychodzi takie rozczarowanie.
Zła byłam na siebie ,że nie zamówiłam pelargonii z Wami ale widzę ,że na szczęście
Mimo wszystko kompozycje w donicach będą bajeczne. Można rzecz ,że ogród i jego dodatki dzielnie goni piękne wnętrza domu
ps. nawadniania to Ci zazdroszczę oj zazdroszczę
Zła byłam na siebie ,że nie zamówiłam pelargonii z Wami ale widzę ,że na szczęście

Mimo wszystko kompozycje w donicach będą bajeczne. Można rzecz ,że ogród i jego dodatki dzielnie goni piękne wnętrza domu

ps. nawadniania to Ci zazdroszczę oj zazdroszczę

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Madziu cóż....pelargonie faktycznie nieszczególne kolosy..... ale u Ciebie na pewno szybciutko się rozrosną i zakwitną.... moje tegoroczne sadzonki podobnej postury
Skrzynie wyglądają bardzo fajnie, jak to wszystko rozrośnie się , zagęści i zakwitnie będzie cudnie

Skrzynie wyglądają bardzo fajnie, jak to wszystko rozrośnie się , zagęści i zakwitnie będzie cudnie

- magduska81
- 500p
- Od: 11 wrz 2012, o 22:16
Witam śliczny ogródek i kawał roboty,teraz będzie wszystko rosło jak na drożdżach nawet na tym piasku.A co do zakupów u starkla hmm też jestem rozczarowana bo sadzoneczki mizerne ale dobrze zapakowane...chyba raczej tam już nie kupię,a te pelargonie też oglądałam i myślałam o nich.Pozdrawiam i życzę dużo sił na zamiary:)
Przez moj ogród przewineło się wiele osób... po każdym została jakaś pamiątka. Najdroższe są te, które pozostały w sercu.
Sprzedam/wymienię:Byliny Krzewy Kwiaty rustykalne
Moje małe co nieco
Sprzedam/wymienię:Byliny Krzewy Kwiaty rustykalne
Moje małe co nieco
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To na otarcie łez bardzo ładne nabyłaś 

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Madziu, pocieszacz na otarcie łez bardzo mi przypadł do gustu
Nawadnianie super sprawa. Co prawda u mnie tylko ździebełko ziemi do podlania, ale czasu mam mało, więc odpada dodatkowy obowiązek. Za to przy Twoich hektarach...strzał w dychę
Kochana żeby było ładnie, najpierw musi być bałagan
Obsadzenie skrzyń

Kochana żeby było ładnie, najpierw musi być bałagan

Obsadzenie skrzyń

- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Zagladam i pochwalam nasadzenia w donicach, a pocieszyciele również extra