i ciąg dalsz ogrodu: Kwitnące juki jedna z nich ma 7 lat a druga 5.
Pęcherznica Luteus
Tuja kulista Globosa aktualna wysokość 1,5 m
Cis pospolity Elegantissima
Świerki Conica - 10 letnie
Jałowiec sabiński Variegata - 12 lat
Zywopłot z tui Szmaragd
Czy Ty musisz na noc pokazywać takie piękności hortensje piękne ,róża bardzo ładna i reszta też ,juki pięknie Ci kwitną, moja jedna zakwitła ta która ma 2 lata , a starsza jeszcze cała w pąkach .Więcej proszę na noc takich pięknych fotek nie pokazywać
Pozdrawiam serdecznie
Witaj Isiu dziękuje za odwiedziny w moim ogrodzie.Roślin kwitnących jest co raz mniej,
w tej chwili kwitną obficie róże,juki,hortensje,niektóre krzewy ozdobne i byliny które
już prezentowałem. Ogród mój jak dobrze wiesz w przeważającej częsci porastają iglaki,
które lubię i w miarę możliwości kolekcjonuję. Życzę miłego dnia.
Witam Zenku!
Pospacerowałam z wielką przyjemnością po Twoim ogrodzie.
Co za bogactwo krzewów!!!
A jaka klasa w urządzeniu terenu!!! Pięknie !
Chciałabym chyba mieć tak ukształtowany ogród... jestem zauroczona.
Czy owoce borówki wskazuja już ,że nadchodzi jesień...
Pozdrawiam.
Dodam tylko,ze mam ogromne wątpliwości co do rozpoznanego krzewu przez darob jako parczeline.
Parczelina trójlistkowa to drzewo.
Natomiast krzew jaki pokazuje darob to tawlina jarzębolistna.
Można to sprawdzić w grafice w sieci.
Zenku obejrzałam twoje piekne borówki napisz mi prosze jak je pielegnujesz moje zakupione w zeszłym roku owocowały ale nie przycinałam ich w tym roku nawoziłam tylko na wiosnę owoców w tym roku jest nie wiele i bardzo marne, glebe mam kwasną ale stoją od wschodu może stanowisko mają nie takie jak lubią. Pozdrawiam Isia
Witaj Zenku ogród jak zwykle piękny , urządzony z rozmachem,
kwiaty też kwitną z rozmachem, dorodne, duże, pięknie wybarwione
Twoje hortensje są boskie,chyba zostanę ich miłośniczką
Witaj Kati dziękuje za odwiedziny w moim ogrodzie i miłe słowa.Podzielam Twoje
watpliwosci co do nazwy wymienionego krzewu, i w dalszy ciągu poszykuję odpowiedzi
na stronach internetu. Życzę miłego dnia.
Witaj Isiu moje borówki amerykańskie rosną w obecnym miejscu od 3 lat. Posadziłem je do dołków wypełnionych kwaśnym torfem i korą.Raz w tygodniu podlewam je wodą z dodatkiem siarczanu amonu/1 łyżka stołowa na 10 l wody/ w celu utrzymania prawidłowej
kwasowości ziemi. W okresie wiosennym podsypuje nawozem do roślin kwasolubnych,i
przycinam je korekcyjnie/usuwam pędy rosnące do środka lub pokładające się/.
Piękne hortensje, szczególnie ta ogrodowa.
Mam pytanko. Planuję posadzić w grupie trzy iglaczki. Chciałabym, aby każdy miał inaczej wybarwione igły i był pokroju szmaragdu.
Czy ty jako miłośnik rośłin iglastych mógłbyś mi podsunąć jakieś nazwy.
Z góry dziękuję.