Moja działka 4
- jacekopole71
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 maja 2012, o 17:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moja działka 4
WOW
jaki pięknie wybarwiony irysek.Hmmm

- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Lideczko ...współczuję Ci podtopień
...aż żal serce ściska , gdy człowiek tyle się narobi , nacieszy stęsknione oczy po zimie ...a tu siła wyższa i natura pokazuje swoją siłę .
U mnie też woda przelała się z błotem do ogrodu - z sąsiadki pola ...ziemia zrobiła się zielona i ubita , zamulona jak beton ...wiele roślin stało w wodzie ..musiałam grzebać w ziemi , by im powietrza dopuścić .
Wiesz , tak sobie myślę , a może by tak zrobić podwyższone rabaty i te rośliny cenniejsze powsadzać wyżej ?
Pozdrawiam serdecznie i
do

U mnie też woda przelała się z błotem do ogrodu - z sąsiadki pola ...ziemia zrobiła się zielona i ubita , zamulona jak beton ...wiele roślin stało w wodzie ..musiałam grzebać w ziemi , by im powietrza dopuścić .
Wiesz , tak sobie myślę , a może by tak zrobić podwyższone rabaty i te rośliny cenniejsze powsadzać wyżej ?
Pozdrawiam serdecznie i

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
-
- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Kontakt:
Lidziu-przyznaję, że od dłuższego czasu podczytuję Twój wąteczek, a trafiłam do niego "chodząc" po śladach Igusi
Dzisiaj się wpisuję, żeby w trakcie wiosennych poczynań nie znikł mi Twój ogród z oczu..
Masz śliczną kolekcję roślinek..Iryski pumila bomba prawdziwa.. A wszystko ładniej ujęte w formie zdjęć..
Pozdrawiam

Masz śliczną kolekcję roślinek..Iryski pumila bomba prawdziwa.. A wszystko ładniej ujęte w formie zdjęć..
Pozdrawiam

- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lidziu wszystko dobrze u Ciebie? Pewnie ganiasz po działeczce
Znowu zakwitł mi Twój irysek 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Pewnie jest zmęczona ale może w weekend zajrzy na FOewa w pisze:Lidziu wszystko dobrze u Ciebie? Pewnie ganiasz po działeczceZnowu zakwitł mi Twój irysek

- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Marysiu mar tak masz rację i oby tych strat było jak najmniej.
Jacku hmmm. odbierz PW.
Igusiu podwyższone rabaty, to bardzo dobry pomysł, u mnie jednak niewykonalny. Nie jestem w stanie nic sama zrobić, bo z poruszaniem się mam coraz większy problem.
Ewuniu evluk dziękuję, że zechciałaś odwiedzić moją działkę. Dzisiaj wpadłam też do Twojego ogrodu i zachwyciło mnie piękne zdjęcie pająka, bogactwo unikatowych roślin w Twoim ogrodzie, a szczególnie kolekcja obuwików i psiego zęba.
Ewuniu w jestem już jestem, na działce dużo pracy, ale ganiać nie daję rady, bo mam coraz większy problem z poruszaniem się.
Marysiu Masko oj żebyś wiedziała jaka zmęczona wracam wieczorem do domu, ale teraz to pewnie wszyscy tak mamy.
Ostatnio zakwitły: czosnek alfatuneński 'Purple Sensation', bodziszek żałobny, pięciornik bylinowy i kroplik piżmowy.

Jacku hmmm. odbierz PW.
Igusiu podwyższone rabaty, to bardzo dobry pomysł, u mnie jednak niewykonalny. Nie jestem w stanie nic sama zrobić, bo z poruszaniem się mam coraz większy problem.
Ewuniu evluk dziękuję, że zechciałaś odwiedzić moją działkę. Dzisiaj wpadłam też do Twojego ogrodu i zachwyciło mnie piękne zdjęcie pająka, bogactwo unikatowych roślin w Twoim ogrodzie, a szczególnie kolekcja obuwików i psiego zęba.
Ewuniu w jestem już jestem, na działce dużo pracy, ale ganiać nie daję rady, bo mam coraz większy problem z poruszaniem się.
Marysiu Masko oj żebyś wiedziała jaka zmęczona wracam wieczorem do domu, ale teraz to pewnie wszyscy tak mamy.
Ostatnio zakwitły: czosnek alfatuneński 'Purple Sensation', bodziszek żałobny, pięciornik bylinowy i kroplik piżmowy.

- Maska
- Kontakt:
Lidziu wyobrażam sobie, ogród przy domu trochę inaczej się obsługuje, Śliczne czosnki, pięciornik, a kroplik taki wdzięczny ja bratek. B.żałobny strasznie się u mnie rozrasta już go trochę tępię 

- slila1
Marysiu mojego bodziszka żałobnego mam dopiero od zeszłego roku i tez już rozrósł się w sporą kępę. Podobają mi się jego ciemne kwiaty, a więc na razie niech rośnie.
- sosna1
- 500p
- Od: 23 mar 2010, o 22:03
Piękne roślinki.
Lidko, dlaczego natura tak nierówno rozdaje swoje dary? U Ciebie za dużo wody, a u nas deszcz jeszcze w tym roku nie padał. Jest koszmarnie sucho.

- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Lidziu dobrze, że jesteś z poruszaniem sie to i ja mam problem zwłaszcza jak na działce za długo pracuję to nogi jakby nie moje były. A wiekszość prac i tak robie na kolanach lub siedząc na tyłku w trawie 

- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Podoba Mi się ten bodziszek. Szkoda tylko, że żałobny.
- slila1
Zosiu czyli masz suszę, a rozsada kwiatów już pewnie rośnie w gruncie, wiec trzeba podlewać na okrągło
Ewuś to tak samo jak ja. Czasem już nie wiem jaką pozę przy plewieniu przybrać, żeby kręgosłup i nogi nie bolały
Jurku żałobny, bo kolor ma taki ciemny. Odbierz PW.
Dzisiaj obejrzyjcie kilka z moich orlików

Ewuś to tak samo jak ja. Czasem już nie wiem jaką pozę przy plewieniu przybrać, żeby kręgosłup i nogi nie bolały

Jurku żałobny, bo kolor ma taki ciemny. Odbierz PW.
Dzisiaj obejrzyjcie kilka z moich orlików

Witaj!
Mam nadzieję,że już wyschło u Ciebie i nie ma strat w roślinkach!
Orliki śliczne! Rosły u mnie w różnych miejscach i traktowałm je troszkę po "macoszemu" do czasu, aż zobaczyłam ich kwiatuszki w powiększeniu na zdjęciach mojego M. Otoczyłam je w ubiegłym roku większą troską.. Zaczynają już kwitnąc. Kolorki mam takie same jak Twoje. Śliczne są!
Mam nadzieję,że już wyschło u Ciebie i nie ma strat w roślinkach!
Orliki śliczne! Rosły u mnie w różnych miejscach i traktowałm je troszkę po "macoszemu" do czasu, aż zobaczyłam ich kwiatuszki w powiększeniu na zdjęciach mojego M. Otoczyłam je w ubiegłym roku większą troską.. Zaczynają już kwitnąc. Kolorki mam takie same jak Twoje. Śliczne są!
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Czy pierwsza i czwarta fotka to ten sam ?
No to mnie wyprzedziłaś z orlikami.
No to mnie wyprzedziłaś z orlikami.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Maska
- Kontakt:
Bardzo lubię orliki ale moje będą pewnie za tydzień, bo dopiero pierwsze się otwierają.