Moje spełnione marzenie Małgocha1960
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 kwie 2010, o 11:08
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie Małgocha1960
Małgosiu!
Jak pielęgnujesz zawilca? W jakich warunkach rośnie?
Jak pielęgnujesz zawilca? W jakich warunkach rośnie?
Marta
- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Małgosiu, moje cleome bez przykrycia już w gruncie od kilku dni, wstawiłam zdjęcie sadzonki u siebie, ale nie dałam żadnego odnośnika, więc nie widać jakie są duże, myślę, że mają tak z 15-20cm. Obawa przymrozków chyba już minęła, ja wczoraj wysadziłam już prawie wszystko, zostało mi dosłownie kilka sztuk na dzisiaj, zaraz lecę sadzić, w domu zapanuje wreszcie porządek 

- Rewi
- 1000p
- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Kontakt:
Witaj
Śliczne roślinki

Śliczne roślinki

Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Ewa,witaj.W tej chwili prawie nic nie kwitnie,tulipany obciete,została sama zieleń.Trzeba poczekać na kwitnienie bylin i jednorocznych.
Ilonko,tak jak pisałam u ciebie pewnie okaże się,że hodowałam nie kleome tak jak w ubiegłym roku stokrotke hiszpańską.Moje liscie sa maleńkie i chyba bardziej podobne do jakiejś odmiany aksamitki.Pewnie jak długo nie wschodziło to posiałam na jej miesjce jakąś inna roslinke.Trzeba poczekać,żeby zobaczyc co.

Marto,zawilce mam większościowo pierwszy rok,nawet nie wiem gdzie je wszystkie posadziłam.Jutro mam spotkanie forumowe u siebie to mam nadzieję,że Marzenka rozpozna gdzie co rosnie.
Gosiu,bardzo żałuję,ze nie bedziesz mogła jutro przyjechac,może kiedyś....

Jadziu ,niczym nie dokarmiam jej,nawet nie wiedziałam co to jest,ale nie zachwyciłam się nia jak do tej pory.
Ewa,podobno ona sama sie rozsiewa,ale ja jestem ciekawa tylko talarków jakie wytwarza.
Misiu,witaj.Mało czasu na forum,człowiek wraca padnięty z działki i zasypia na klawiaturze.
Jolu,tulipany mam wszystkie z biedronki i niestety nie znam nazw.
Ewa witam cię wieczorowo.
Ilonko,tak jak pisałam u ciebie pewnie okaże się,że hodowałam nie kleome tak jak w ubiegłym roku stokrotke hiszpańską.Moje liscie sa maleńkie i chyba bardziej podobne do jakiejś odmiany aksamitki.Pewnie jak długo nie wschodziło to posiałam na jej miesjce jakąś inna roslinke.Trzeba poczekać,żeby zobaczyc co.

Marto,zawilce mam większościowo pierwszy rok,nawet nie wiem gdzie je wszystkie posadziłam.Jutro mam spotkanie forumowe u siebie to mam nadzieję,że Marzenka rozpozna gdzie co rosnie.
Gosiu,bardzo żałuję,ze nie bedziesz mogła jutro przyjechac,może kiedyś....

Jadziu ,niczym nie dokarmiam jej,nawet nie wiedziałam co to jest,ale nie zachwyciłam się nia jak do tej pory.
Ewa,podobno ona sama sie rozsiewa,ale ja jestem ciekawa tylko talarków jakie wytwarza.
Misiu,witaj.Mało czasu na forum,człowiek wraca padnięty z działki i zasypia na klawiaturze.
Jolu,tulipany mam wszystkie z biedronki i niestety nie znam nazw.
Ewa witam cię wieczorowo.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Mało czasu na forum, ale jeszcze mniej na ogród. Przynajmniej ja tak mam. Zazwyczaj zaczynam pracę w ogrodzie dopiero od 19.
Nawet w soboty nie jest mi dane popracować
Nawet w soboty nie jest mi dane popracować
- malgocha1960
- BOGULENKA
- 500p
- Od: 23 lis 2012, o 13:28
Witaj Małgosiu, znaczy się jutro się widzicie z dziewczynami? To dlatego Marzenka pytała o przepis na sałatkę. Życzę Wam udanego spotkania.
- malgocha1960
Gosiu,przy pracy zawodowej to normalne,ze trudno pogodzic to wszystko.Ja nie pracuje i nie wyrabiam sie.

-- 17 maja 2013, o 21:56 --
Tak Bogusiu,jutro Marzenka rano bedzie u mnie, o 9,30 jadę po nią na przystanek,wreszcie sie nagadamy i mam nadzieję,ze rozpozna mi wiele roslin.

-- 17 maja 2013, o 21:56 --
Tak Bogusiu,jutro Marzenka rano bedzie u mnie, o 9,30 jadę po nią na przystanek,wreszcie sie nagadamy i mam nadzieję,ze rozpozna mi wiele roslin.
- dwostr
- Od: 25 mar 2008, o 15:38
Widzę Gosiu,że też skusiłaś się na hostę White Father.Kilka lat temu też się nią zachwyciłam. Mam nadzieję ,że posadziłaś ją w głębokim cieniu,bo inaczej słonko spali jej delikatne liście.Ja swoją ,niestety, straciłam-widocznie za dużo u mnie dla niej słońca.
Serdecznie pozdrawiam Danuta
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Małgosiu, pisałaś ze siałaś kiedyś stokrotkę hiszpańską - mi tez wzeszlo kilka i wsadzilam już do donic na zewnątrz, ciekawa jestem co z nich będzie
Rododendron piękny!
Pozdrawiam

Rododendron piękny!
Pozdrawiam

- malgocha1960
Witam wieczorowa porą,dziewczyny juz pojechały,dzień zleciał w mgnieniu oka.Mam mało zdjęc,znajoma robiłą dobrym aparatem,ale pewnie będą dopiero za 2 tygodnie,bo zostaje na działce nad jeziorem dłużej.
Danusiu,tą hostę mam juz trzeci sezon,rosnie w zupełnym cieniu i tam jej pasuje,ale słabo wyjatkowo sie rozrasta.Szkoda tylko,ze krótko ma biały kolor i potem jest zielona.
Kasiu,ja w ubiegłym roku posiałam stokrotke hiszpańska i wzeszły mi dwie rosliny ,jedna to pokrzywa,druga roslina okazała sie pomidorem.
Betina witam cię.Zielska mam co niemiara,ale staram sie w miarę systematycznie je usuwać.Na zdjeciach staram się nie pokazywać go.
Danusiu,tą hostę mam juz trzeci sezon,rosnie w zupełnym cieniu i tam jej pasuje,ale słabo wyjatkowo sie rozrasta.Szkoda tylko,ze krótko ma biały kolor i potem jest zielona.
Kasiu,ja w ubiegłym roku posiałam stokrotke hiszpańska i wzeszły mi dwie rosliny ,jedna to pokrzywa,druga roslina okazała sie pomidorem.
Betina witam cię.Zielska mam co niemiara,ale staram sie w miarę systematycznie je usuwać.Na zdjeciach staram się nie pokazywać go.
- malgocha1960
- malgocha1960
- kasia126126
- 1000p
- Od: 8 cze 2010, o 18:21
Gosiu, dziękujemy za przemiłe spotkanie. Było na prawdę przesympatycznie (jak zawsze zresztą). Mam nadzieję, że nie zamęczyliśmy was naszym gadulstwem. Serdecznie pozdrawiam
P.s. Roślinki już posadzone. Nie-dziękuję

P.s. Roślinki już posadzone. Nie-dziękuję

- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Uch ale fajne spotkanie miałyscie i basenik dla ochłody a gdzie alkomat? do basenu tylko trzeżwi