U oster sezon 2012

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: U oster sezon 2012

Post »

kratownica pierwsza klasa ;:138 ;:138 ;:138 rewelacja :) jaszczurka miala szczęście że wpadła w Twoje łapki :wit
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Osterku pięknie się u Ciebie zapowiada .Jaszczurka z kleszczami ,to wielkie zdziwienie .Do głowy by mi nie przyszło ,że to jest możliwe .Pozdrawiam Cię :wit
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p
Od: 2 cze 2012, o 22:16

Post »

Wandzia odezwij się domnie :wit musimy ;:4
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p
Od: 9 mar 2011, o 15:09

Post »

Osiu! Dzięki!
Aleś Ty ranny ptaszek.
Wczoraj podglądałam Wasze wyczyny na działce. Jesteście niesamowici!

Ewo-Rozalko, witaj! U Ciebie też jest ślicznie ;:108

Z dziesiejszych działań:
Prawie, że dokończyłam rabatę z iglakami:

Obrazek

Kratownica od drugiej strony:
Obrazek

Na poniższym zdjęciu widać, w którym miejscu wypada obecnie wejście do drugiej części ogrodu;
trzeba było dostosować się do szerokości kratownic, by ich nie ciąć; przepiękna róża stoi pośrodku
wejścia. teraz ją zostawię, by dała kolejny popis, ale jesienią ją przesadzę. Może pobrać z niej sztobry?
Obrazek Obrazek

W dole też prace postępują: ciąg dalszy wykopów: śmieci, śmieci śmieci...dramat normalnie ;:202
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

I jak w filmie "Pieniądze to nie wszystko":
to nie Kopernik, u nas nie jeździ ;:185

Obrazek Obrazek

Aha, znów zostaliśmy dziadkami: ;:202 ;:131
Obrazek
Zamówienie zostało zrealizowane: rudzielec -chłopczyk, ma już swoją metę, za sześć tygodni nas opuści. Jeszcze
parka musi znaleźć domek. Obrazek

Posadziłam wieczorem rozsady porów i selerów. Więcej grzechów nie pamietam ;:202 ;:185
Awatar użytkownika
Dariusz80
100p
100p
Od: 21 mar 2013, o 20:36
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Osterko.
Jak na rewizytę przystało przeczytałem wszystko od początku. Ile razy żałowałem że nie mogę na bieżąco dodać komentarza od siebie. W ciągu dwóch lat zmieniłaś swoją posesję nie do poznania. ;:180 ;:180 ;:180
Choć nie rozpieszczano Cię w tym czasie to widzę że masz spore wsparcie. Jednak to ty głównie rządzisz.
Jestem pod wrażeniem tegorocznych zakupów. Zmieściłaś to wszystko :?:
U mnie po staremu. Stoję w miejscu. A jutro albo po jutrze forumki do nas z wizytą przyjadą. ;:202 ;:202
Pozdrawiam serdecznie.
By być szczęśliwym wystarczy zdać sobie z tego sprawę.
U Dareczka w domu: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=64606" onclick="window.open(this.href);return false;
Dareczka działeczka...... http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=66059" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

Witaj, Darku :wit :wit
Dziękuję za słowa uznania. Jasne, nie mogę narzekać na brak wsparcia w pracach fizycznych ;:108
Chodziło mi głównie o wsparcie w dogadywaniu moich pomysłów bądź o konstruktywną krytykę. ;:4
Mam tylko tę satysfakcję, że gdy dojdzie już do finiszu mojej idei, słyszę: "no, może być" :evil:
U mnie też były okresy przestoju, oj nieraz dłuższe niż by się chciało ;:145
Ale nabrałam troszkę dystansu do prac i wychodzę z założenia, że moje ogrodowe działania mają mi sprawiać
radość i dawać satysfakcję :uszy Trochę niepokoją mnie zaległości w warzywniku. Nie dam rady zrobić
tyle ile sobie zaplanowałam. Ale to też z czasem. Priorytetowe są sprawy związane teraz ze zrobieniem
porządku wokół domu: dobijają mnie te stosy śmieci wybierane z ziemi. Chcemy wyrównać teren pod
altankę i placyk przed nią. Mój brat podjąć się tej pracy ale nikt nie zdawał sobie sprawy z tego, jakie
tajemnice kryje ten teren. Nasi sąsiedzi mieszkają tu od 1947 roku. Jeśli nigdy nie mieli śmietnika, to
przez te wszystkie lata wszystkie domowe odpady leciały do tego dołu! Znajdowaliśmy w nim nawet głowy krowie,
a raczej to, co po nich zostało.

Obrazek

Mój warzywnik prosi o zaopiekowanie:
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek
Jeszcze sporo roślin czeka na posadzenie, prawdopodobnie wisterię, winorośle i powojniki posadzę właśnie na dole;
tu też chcę mieć ślicznie
URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/513 ... 9178f.html]Obrazek[/URL] Obrazek

Mam nadzieję, że "kawałek po kawałku wyrwiemy tej dziczy" teren do relaksu - jak mówi mój braciszek ;:333

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Kontakt:

Post »

Witaj Wandziu :wit
Jakoś dawno mnie u Ciebie nie bywało, nie wiem czemu tak powychodziło. Ależ pracy macie, ale będzie jeszcze ładniej i jeszcze piękniej. A kratka super :) Oj przydałby się i mi taki brat :D
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

Witaj Remi :wit :wit Rzeczywiście trochę czasu minęło. Ale nie przejmuj się, nie jest mi obce uczucie
niesmaku spowodowanego brakiem możliwości odwiedzania wszystkich poznanych wcześniej forumków
i ich działeczek. Taka jest prawda. I chyba wszyscy to wiemy. Doba powinna mieć 124 a nie 24 h :(
Pozdrawiam Cię serdecznie i dziękuję za odwiedziny
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

Dzisiejszy dzień przyniósł niewielki, ale jakże pożądany postęp:
między domem a kratownicą było zakrzewienie potężne; wykopałam wszystkie tawuły Douglasa, pięknie kwitnące latem i
przesadziłam wraz z mężusiem na dół: (znaczy mężusia nie przesadzałam ;:oj ), jedynie mi pomógł
Obrazek

przed kratką zostały tylko pięknotki tawuły wczesne, już kwitną. Bardzo szybko rozkrzewiły się;
są u mnie od roku, a były to niewielkie krzaczki kupione w Tesco. Drugie zdjęcie zrobione już przy lekkim
zmroku, niewyraźne:
Obrazek Obrazek

Obrazek
Jeszcze daleko do wymarzonego porządku, ale krok po kroku... Donikąd mi się nie spieszy ;:333 :uszy

Zostały dwie wielkie budleje Davida, ale dokąd je przesadzić ;:131
Obrazek

Wysadziłam kwiaty: sześciopaki z surfiniami i lobeliami do doniczek docelowych ;:oj
Bardzo się cieszę, bo łatwiej podlewać, ale zdjątka jutro; dziś zapomniałam.

No i przechodzę do najważniejszej i najprzyjemniejszej części zadań na ten sezon: kącik wypoczynkowy:
dzięki bratu prace wrą. Systematycznie posuwają się do przodu, co widać na poniższych fotkach:

worki są pełne starych rozpadających się worków foliowych, reklamówek po sąsiadach;
buteleczki nasze - puste ;:333 ;:204
Obrazek

Tu będzie stać altanka w razie godziny "W"
Obrazek

Tutaj posadziłam forsycje przez się ukorzenione przed przed dwoma laty po ostrym cięci
wielkiego krzola; w tym roku zrobię to samo. Żywopłot z forsycji jest piękny
Obrazek

Przed pawilonem stoi otoczona otoczakami dzika śliwka mirabelka: myślę w jej miejsce posadzić drzewko
magnolii a pod nią zrobić hostowisko, jest tu zacisznie, słonecznie, sennie (kiedy dzieci nie ma) ;:202 ;:219
Obrazek Obrazek

Pomału robi się naprawdę fajnie. Tylko brat wie, ile pracy go to kosztuje. A z okien domu prawie nic nie widać ;:224
Obrazek Obrazek

Jak ja lubię oglądać te fotki :tan :tan
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

W poprzednim poście nie chciały mi wchodzić zdjęcie.
Tego ananaska obserwowałam na dole, gdy coś łowił, za czymś sprytnie ganiał.
Po złapaniu tego czegoś przemaszerował obok mnie z dumą; poszłam za nim do góry z aparatem, ale
karta została na dole :evil: Zanim wróciłam z gotowym aparatem do góry, rudy zniknął. Odnalazłam go, czekał na mnie
bym zobaczyła, jaki to przydatny kocur! Jak myślicie, co miał pod łapkami:
Obrazek

Kiedy podeszłam, by wyswobodzić biedulkę, zostawiła mi ogon w ręce, a rudzielec za nią!
Złapałam ja pierwsza ;:224 ;:108 :tan
Biedna, be ogona ;:202 A przecież ja jej nic nie zrobilam ;:145
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

jej ale u ciebie praca wre ;:180 nie zazdroszczę tej podartej foli i odpadów w ziemi , wiem coś o tym ja w tym roku wykopałam kilka butów , folię, no i całą masę nakładek sedesowych w ofoliowanych woreczkach, głowy krowy nie :lol: no ale każdy ma co innego na swojej ziemi :lol: trzymam mocno kciuki za postępy w pracach, kącik gdzie chcesz posadzić magnolię i hosty jest na prawdę uroczy ;:108
Awatar użytkownika
Dariusz80
100p
100p
Od: 21 mar 2013, o 20:36
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oby tak dalej, a będziesz miała swój mały raj. Miłego dnia. ;:87
By być szczęśliwym wystarczy zdać sobie z tego sprawę.
U Dareczka w domu: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=64606" onclick="window.open(this.href);return false;
Dareczka działeczka...... http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=66059" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

Lodziu, dziękuję za kolejne odwiedziny :wit
Mam nadzieję, że ten plan dojdzie do skutku, bo ja z tych, co sto pomysłów na godzinę miewają :evil: .
U mnie pełny spontan :tan

Daruś dzięki. I z wzajemnością :wit

Piątki mam przegrane z założenia: rano dziewczynki do szkoły, powrót z zakupami z dziećmi zakupy
to wózek niepotrzebnych artykułów a o niezbędnych sobie w domu przypominam. Nauczona wieloletnim
doświadczenie wpadam do sklepów po odstawieniu towarzystwa do szkół. Wracam, to już jest dziesiąta bądź
dalej, nic nie zrobię w ogrodzie, a trzeba po dziewczyny do szkoły zasuwać. Wracam o trzynastej,
coś przekąsimy i do Pyrzyc do Łukaszka do ośrodka. Wracamy około piętnastej i właściwie przy trójce już nic się nie zrobi, bo kłótnie, awantury, leją się i rozsądź, kto zaczął, kto zawinił, kogo ukarać :evil: :evil:
A dzisiejszy dzień na dodatek rozpoczął się niemożebnym bólem głowy - wstałam dopiero o dziewiątej! ;:202
Dziewczynek do szkoły nie wiozłam, ledwie zwlokłam się, by dać im śniadanie. Wzięłam leki na migrenę i pomału dojrzewałam.
Tak więc nic w ogrodzie, wieje od kilku dni tak silnie, że trzeba podlewać, bo wywiewa wilgoć z ziemi.
Dziś jedynie oplewiłam i popodlewałam młode sadzonki hakkuro, zauważyłam, że u niektórych
więdły młode listeczki.
Chociaż na dole brat działa bez przestojów; krok po kroku. Pozostało jakieś cztery kubiki ziemi i śmieci i
będzie git :uszy :
Obrazek Obrazek

A kiedy poszłam na chwilę przed położeniem się do łóżka, bez pachniał obłędnie, cisza i spokój zachęcały
do chwili kontemplacji... a tu: mamooooooooo, gdzie jesteś? mamoooooo, odezwij się.... mamuuuuniuuu, ja bez ciebie nie
zasneeeeę....
a było tak miło :evil: :twisted:

Obrazek Obrazek
:cry: :cry: :cry:
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj kobieto, brata na rękach noś, taki pomocnik mi by się przydał ;:215 ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p
Od: 2 cze 2012, o 22:16

Post »

I mi również ;:306 ;:306 ;:306 to się Wandzia uśmieje :uszy
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”