Ale wcale się nie dziwię, bo masz śliczne roślinki!
Gymnocalycium super, po ostatnim zakupie znów mam chęć na więcej takich....
Witaj Mariuszu,chaveiro pisze:No i z rewizytą wpadłem przeglądając calutki wątek, super te grubosze twoje, mam takie pytanko, czy jeżeli są variegaty lub tricolory i takie listki ukorzenia się to, czy nowe roślinki z tych listków też są variegatami i tricolorami, czy może dzieje się tak jak z senseverią z żółtymi paskami czyli wypuszcza nowe roślinki jak podstawowa zielona forma? Oczywiście w tej kwestii senseverię najlepiej rozdzielić kłącza, a nie ukorzeniać kawałków liści.
Niektóre kwiaty kaktusów tak mają ;wieczorem się zamykają,a następnego dnia znowu się otwierają.kotolin21 pisze:Chłopcy, zakwitło na czerwono. Oczywiście jak to u mamy obiad najlepiej smakuje, więc do domu wróciłam po 21.oo czyli już po zachodzie słońca, a kwiata mego już nie byłoJednakze jeszcze nie przekwitł, tylko sie zamknąl i znowu jest poczkiem. Czy to mozliwe? Taka zabawa w chowanego? Kupilam inteligentnego kaktusa
![]()
![]()
a poniewaz nigdy nie miałam kwitnacego kaktusa jest to dla mnie nowe i nawet zabawne. Mam nadzieje, że uda mi się dzisiaj obejzec i ofocic mojego malucha