Działka Romy wśród jezior cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
ella52
200p
200p
Od: 8 lut 2011, o 18:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działka Romy wśród jezior cz. 5

Post »

:wit
Ślicznie o Ciebie, tulipany to I klasa ;:333 Widok na jezioro bezcenny.
Pozdrawiam Ela
Maleńki ogródek Eli
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Romciu ale masz jezioro :lol: i kwiatuszków pełno a ten dyptam to jest chyba duży, bo zdjęcie zrobiłaś bardzo nietypowo.
Jabłonki szczepiłam w tym roku i wygląda że z powodzeniem, ale o rajskim to nie wiem nic - czy na takiej samej podkładce?
Za rok pojadę po podkładki i spróbuję moją zaszczepić. A nuż się uda :lol:
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

;:3
Ja też proszę o nazwę tej mąki z drożdżami. Może wreszcie uda mi się zrobić drożdżówkę. ;:oj
W pełni zgadzam się z Basią. Też tak bym chciała, żeby u mnie wszystko tak pięknie kwitło, a ja bym siedziała na tarasie i podziwiała. ;:173
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Jaki dyptam masz tak mi się wydaję że niebieski,ale duży jest mój malutki ;:180 No popatrz ja się tyle narobiłam a Tobie wszystko samo urosło ,jesteś szczęściara ;:196
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Ja obstawiam,że roślinka o którą pytasz to gęsiówka.A wiesz,że moją kocimiętkę koty jedzą jak krowy trawę? :;230
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52

Post »

Romeczko -jagoda kamczacka jest bardzo wczesna i kwitnie u Ciebie prawidłowo natomiast borówka w zależności od odmiany owocuje w różnych terminach wczesna w lipcu a póżniejsze od sierpnia przynajmniej ja mam takie doświadczenia ;:3 życzę Ela
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Cofam firletkę na rzecz gęsiówki ;:108
Dyptam niebieski??? nie widziałam takiego - myślałam że są tylko białe i różowe...
Moja jagoda kamczacka już przekwitła prawie. To zdjęcie robione 25 kwietnia :D
Obrazek
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Witam wieczorkiem :wit Piękna pogoda dzisiaj oby tak dalej .
Basiu ,miło by było posiedzieć razem nad jeziorkiem . To na zdjęciach tak wygląda, nie pokazuję miejsc gdzie jest dużo pracy :wink:
Misiu cieszę się że mnie odnalazłaś ;:196 Bałam się że Cię czymś uraziłam ;:173 Prześlę Ci fotkę mąki już zrobiłam ;:306 Bardzo się dziwił mój eM..po co tę mąkę focisz :?: Może Marysia mnie nauczy, to bym spróbowała zaszczepić jabłonkę ,byłabyś druga w kolejce ;:306
Dorotko ,miła jesteś ;:196
Elu ,tulipanki wymroziła poprzednia zima i mam pięć na krzyż ,muszę dokupić .Jeżeli chodzi o jezioro to się z Tobą zgadzam :lol:
Marysiu ,tez bym chętnie spróbowała ,będziemy w kontakcie . Dyptam ma może z 50 cm. ale cyknęłam mu fotkę z góry ;:138
Helenko ,wrzucę Ci na pw. a drożdżowe samo się robiące próbowałaś .Ja też nie mam daru do drożdżowego, a to mi wychodzi pięknie i jest pyszne . To tylko tak wygląda bo aparat omija miejsca nie fotogeniczne ;:306
Elunia ,mój ma cztery lata i chyba jest różowy ...........poszukam fotkę z ubiegłego roku ;:173 Ty się narobiłaś a przede mną jeszcze cała robota ;:108
Mirusia , dzięki za rozpoznanie .Ja nie mam kotków ,ale wiem że bardzo lubią się tarzać w kocimiętce ;:138
Elu ,moja jagoda do tej pory jak miała trzy, lub pięć jagódek ,to było wszystko :wink: Pierwszy raz tak ładnie kwitnie . Borówkę zbieram w lipcu ,muszę jeszcze dokupić ze dwa krzewy :heja Może mi jakieś polecisz :?:
Jagusiu ,może być gęsiówka .. Piękna twoja jagódka .......może wcześniejsza :?: Mój dyptam jest chyba różowy ,poszukam fotkę ;:108
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Romcia borówki sobie tak dobierz żebyś miała owoce do września ;:196
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Drożdże samo się robiące? Pierwsze słyszę. Dawaj wszystko na ten temat. Zaczynam serio myśleć o drożdżówce. ;:306
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52

Post »

Swoje -1- kupowałam na Barlickim facet od razu zaproponował 2 żeby się wzajemnie zapylały i ponieważ borówka to roślina wrzosowata polecił w pobliżu posadzić wrzosy tak też zrobiłam i przy sadzeniu podsypałam trochę ziemi z wrzosowiska , kazał tez podlewać , z tym to różnie bywało jak byłam to podlewałam a jak nie, to dostały tyle wody ile z nieba nakapało ale się "wybrały" i rosną nie najgorzej następne kupowała koło siebie na ul Janosika / Telefoniczna spory mieli wybór więc kupiłam od wczesniejszych po średnio wczesne bo moja -1- jest późniejsza i owocki zbieram do przymrozków a resztę zostawiam ptaszkom :D
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Romciu jesteś jeszcze ;:oj Ja znowu szpital i krew ;:223
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Dziewczyny witajcie :wit Przyszła dziś przesyłka roślinek i lokowałam je na działce u koleżanki ;:138 Jutro od rana pójdę poprzesadzać do większych doniczek i będą czekać na transport ;:138 Mogę polecić sprzedawca rzetelny i roślinki super a ceny wyjątkowo korzystne ,jutro wstawię fotki ponieważ aparat zostawiłam na działce :wink:
Ewuniu , może mi coś podpowiesz jak wiesz ;:138
Helenko ,nie drożdże a ciasto samosię robiące ;:306 Jak mnie wychodzi to Tobie też wyjdzie masz tutaj link http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=224 ;:138 Polecam
sprawdziłam ;:138
Elu ,ja bym chciała żeby mi owocowały ........lipiec ,sierpień ;:138
Eluniu ,czy będziesz tam gdzie poprzednio :?: Walcz kochana, będzie dobrze ale trzeba walczyć i się nie poddawać ;:196 Jestem jeszcze bo mój Mirek wczoraj wrócił ze szpitala ..........w niedzielę mamy komunię ,a w środę znowu szpital ............może wtedy pojedziemy ;:173 Fotki z działki jeszcze wstawię ..............
ROZCHODNIK WARIEGATA .........
Obrazek
SKOSZONA TRAWA ...........WYMULCZOWANE POD DRZEWKAMI WDG.WĄTKU MARIOLKI
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
:wit
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Romuś teraz to się nie dziwię, że znikasz na całe lato :D piękna działka, jeziorko tylko pozazdrościć ( oczywiście pozytywnie)
Romuś moje petunie z nasionek od Ciebie maja już pączki , a jak się cieszę :tan
bardzo duże ;:196
na razie papa :wit
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Romciu bardzo ciekawy ten ,,wariegacki,, rozchodnik . Ja je w ogóle bardzo lubię w każdej fazie wzrostu, nawet jak nie kwitną, a taki z kolorowymi listeczkami jest jeszcze piękniejszy :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”