Moje bratki , celozja pierzasta , lobelka -na parapecie, werbenka i lobelki w skrzyneczkach ,na kratce kobea. Jest jeszcze szałwia i tytoń ozdobny oraz pelargonia i begonia. Ale u was jest przepięknie - aż chce się oglądać
Pozdrawiam
Piękne te wasze roślinki
Postaram się też zrobić fotki moim skrzyneczkom i doniczkom.
Przekonałam się nie raz, że wstawiane przez forumków zdjecia są inspiracją i dodtakowo mozna podziwiać nowe nieznane kwiaty albo patrzec teżnaa te, które się dobrze zna, ale urzekają swoją urodą.
Każdy ma taki świat, jaki widzą jego oczy.
Jose Saramago
Dzień dobry!
U mnie wszystkiego po trochu, świadczy to o mojej pazerności/niezdecydowaniu/upodobaniu do pstrokacizny/majowej fantazji. Niepotrzebne skreślić
Ślicznie a jakie wielkie okazy, moje jeszcze w większości nie kwitną:( ale już zaczynają. Trochę byłam przerażona że będę miała tyle odmian, kolorów - pstrokacizna ale widzę że bardzo pięknie to wygląda. Zuzanna2418 czym nawozisz że są takie śliczne? Moje są z nasion i trochę mi smutno że są jeszcze nieduże.
Justka, Ewa2019 - bardzo się cieszę, że też macie kolorowo. Anka22639 - w ubiegłym roku używałam agrecolu do roślin balkonowych i preparatu na bazie humusu.
W tym roku jeszcze nic nie kupiłam, za to ziemkę w skrzynkach mój małż zrobił głównie z kompostu na bazie końskiego obornika i to całe towarzystwo jak się złapało korzeniami to zaczyna być dżungla. Bratki i stokrotki pewnie wypadną gdzieś w środku sezonu i trzeba będzie je czymś zastąpić. Dobrego dnia !
Możecie doradzić mi jakiś wypełniacz między niecierpki? Najchętniej wstawiłabym tam coś srebrzystoszarego. Wsadziłam mrozy, ale boję się, że nie wytrzymają północno-wschodniej wystawy
Ta odmiana niecierpka rośnie wolno i nie buja wysoko, więc musi być coś co nisko się płoży, albo zwisa.Ja bym proponowała białą smagliczkę.Może być bacopa, ale już 'komarzyca' zarośnie ten niecierpek.