Witajcie!
Wreszcie mamy upragniony weekend

Niestety, dla nas będzie mało wypoczynkowy, bo wyjazdowy...

Uroczystości komunijne na drugim końcu Polski
W ogrodzie codziennie pojawia się coś nowego, większość róż ma już pączki, czosnki kwitną w najlepsze, byliny zyskują nowe pędy i liści, a cebulowe powoli się kończą...

Kwitną pierwsze powojniki, glicynia rozpościera kwitnący i pachnący (!!!) parasol nad ogrodem, a upojny zapach czuć nawet na tarasie
Marzenko, lawendę zawsze możesz dosadzić, lepiej zostawić sadzonkom więcej miejsca
Krysiu, planowałam zakup szczepionych Shirotae, na wysokości ok. 170 cm zatem wyższe nie będą, tylko urośnie korona i pień. Fajnie, że czeka Cię weekend targowy, my jutro będziemy w Lublinie, a tam też targi ogrodnicze! Mam nadzieję, że uda się choć na chwilę wyskoczyć na wystawę..

Udanego weekendu!
Agnieszko, witaj! Bardzo mi miło Cie gościć ponownie, a przeprosiny należą się Tobie, bo zaniedbałam Twój wątek
Majeczko, czekam zatem na Twój wątek i pierwsze pączusie! U mnie zakwitła pierwsza róża! Z wiosennych nasadzeń, nieco podpędzonych...

Pozdrawiam
Dorotko, na giełdzie kupiłam margerytki, tradycyjnie są w donicy na rabacie.
Kupiłam też heliotrop na pniu
Ciekawe kiedy mój siany zakwitnie..

I margerytki..
Asiu, mam nadzieję, że jednak uda nam si wyskoczyć, może zrobimy sobie w jakiś dzień wagary na szkółking?
Alejka z wiśni miałaby by wzdłuż podjazdu, po stronie z sosnami, co o tym sądzisz?
April, dzięki za cynk w sprawie cięcia rh, kilk sztuk u mnie zmarniało, będę ciąć
Dorciu, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa... Miłego weekendu!
Ewa, u mnie chwasty też rosną na potęgę, ale omijam aparatem ;-)) Zapowiada się pracowity weekend u Ciebie, powodzenia!
I update z ogrodu..
Zakwita pierwsza róża! Kupiona niedawno, z pączkami.
Gertrude Jekyll - upojnego zapachu niestety nie czuć na zdjęciach...
Czosnki
Glicynia szaleje....kwiaty mają 40-50 cm długości i obłędnie pachną
Albina Plena
Purple Spider
Hakuro mają różowe listki
Lilaki Meyera na pniu zakwitają...
I takie tam...