Świat roślin ewy-rozalki część piąta

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Świat roślin ewy-rozalki część piąta

Post »

Różaneczników mam tylko kilka, ale na pewno nie chcę już azalii japońskich, choć bardzo mi się podobają. Na zimę muszę je porządnie zabezpieczać, jeśli chcę widzieć kwiaty. Tego roku pokaże się coś, ale nie jest to kwitnienie jak z katalogu :? W dodatku zima była stosunkowo łagodna i należy traktować ją jak wyjątek.
Mam słońce :D Jest jeszcze trochę chłodno (cieplej bywało :wink:), ale jak na zimną Zośkę nieźle :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewuniu ależ masz morze azalii i rododendronów...... już nie mogę się doczekać widoku jak zakwitną ;:oj Mam nadzieję, ze nie będziesz żałowała nam fotek :D Widok na pewno jest jak w raju :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Celinko ja bardzo lubię prace ogrodowe ,chociaż jak by mi ktoś pomógł od czasu do czasu ,to wcale by mi nie przeszkadzało w miłości do moich zakątków .Ale jakoś ludzie się nie rwą . ;:185
Jadziu masz rację człowiek się starzeje .Coraz częściej myślę o tym ,jak ten ogród będzie wyglądał gdy nie będę mogła w nim pracować .Ogarnia mnie wtedy wielki smutek .Zastanawiam się czy tylko ja tak mam . ;:218

-- 15 maja 2013, o 06:23 --

Ewciu ja mam kilka japonek .Też zimowały bez okrycia ,ale miejscami podmarzły .Też więcej nie planuję ich zakupu .Mam te co mam i to wystarczy .U mnie chłodno na razie ,a ja już szykuję się do ogrodu .Pielenie to moje drugie imię . ;:306
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

Ewciu ja mam kilka japonek .Też zimowały bez okrycia ,ale miejscami podmarzły .Też więcej nie planuję ich zakupu .Mam te co mam i to wystarczy .U mnie chłodno na razie ,a ja już szykuję się do ogrodu .Pielenie to moje drugie imię . ;:306

-- 15 maja 2013, o 06:26 --

Agniesiu zdjęć na pewno nie zabraknie ;:196
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa, ja też mam dwa imiona ;:306 Najpierw muszę wybrać się do pracy, potem przyjdzie czas na ogród. Mam zamiar posadzić wreszcie siewki jednorocznych, zimna Zośka na razie nie jest taka oziębła, jak można było się obawiać.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

Ewuś ja już wszystko wsadziłam ,wreszcie nie muszę się o nie troszczyć .Wierz mi nieźle się nagimnastykowałam ,żeby to upchnąć .Ale już po bólu ;:138
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przymrozki na szczęście nas ominęły i na razie zapowiadają tylko upały . Ja tez już prawie wszystko wsadziłam do ziemi, jeszcze tylko kilka kwitnących już dalii (bałam się o nie) i późno wysiana szałwia.
Człowiek całe życie musi pracować , bez tego nic się samo nie zrobi, a szkoda ;:24
A co będzie z naszymi ogrodami jak nam sil zabraknie- lepiej nie martwic się na zapas , trzeba cieszyć się tym co jest teraz, każdym kwiatkiem, który teraz zakwita, bo niestety wszystko tak szybko przemija. Póki mamy siły , korzystajmy z nich aby świat czynić piękniejszym :D Są ludzie ,którzy nawet nie widzą piękna kwiatów i nie potrafią się nimi cieszyć i to jest prawdziwe nieszczęście
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam nadzieję na taką gimnastykę wieczorem, kiedy trochę ogarnę róże-tam pójdzie większość siewek heliotropu, szałwii omączonej, żeniszka i osteospermum. A w zasadzie tylko między róże :D Pochwalę się, że wysiałam begonię stale kwitnącą i mam swoje sadzonki. Mniejsze niż dostępne w sprzedaży, ale mam trochę, a myślałam, że nic z tego nie będzie.
O dalekiej przyszłości nie mam zamiaru myśleć i się dołować. Dziecku co jakiś czas powtarzam, że zarobi majątek zajmując się sprzedażą moich roślin ;:306
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

Beatko masz rację w każdym słowie ,ale człowiek nie może zapanować nad myślami i czasem go atakują bez umiaru ;:202
Ewciu to prawda .Jakby wysprzedać te nasze rośliny ,to z głodu by nikt nie umarł przez długi czas :uszy
Awatar użytkownika
avalonne
500p
500p
Od: 9 wrz 2012, o 22:21

Post »

:wit Dzisiaj ładnie słoneczko świeci - nawet u nas, przedziera się przez chmury. A u Ciebie, Ewo, pewnie ciepło i przyjemnie. ;:3 Życzę więc miłego dnia i proszę się nie kłopotać smutnymi myślami ;:196
Pozdrawiam.
Celinka
Planuję ogród nieśmiało
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No nie wiem bo każdy chciałby za pół darmo .Wole na razie nie myśleć o przyszłości i cieszyć sie każdym dniem spędzonym wśród roślinek .Zaraz spadam na ogródek ,tylko skończę obiadek .Do wieczora :wit
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Aga789
200p
200p
Od: 21 lut 2013, o 13:07
Kontakt:

Post »

Ewcia: taka piękna pogoda, a Ty się dołujesz myślami "co by było gdyby"? kobitko, tak juz jest, że małe ptaszyny (dzieci) są w gnieździe tylko do czasu, kiedy nie założą swojej rodziny i nie ma co oczekiwać od nikogo, że będzie dalej spełniał nasze marzenia, lub o nie się troszczył. Takie życie. Jeśli dzieciaczki zechcą kontynuować Twoja pracę w ogrodzie to fajnie, ale nie ma co oczekiwać, że pokochają go jak Ty:) Wiem to po sobie. Moi rodzice mają cudny ogród i dużo większy niż nasz. To jednak nie to samo co mieć swój, w którym samemu posadziliśmy roślinki. Nie dołuj się takimi myślami. Jesteśmy wszyscy tu tylko na chwilę i każdy dzień wykorzystajmy z uśmiechem na twarzy :)
Pozdrawiam Agnieszka
Niewielki ogródek wielu barw
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

Celinko u mnie cieplutko ,robota szla jak burza .Plany wykonane ,jeszcze tylko parę konewek wody i koniec na dziś . ;:136
Jadziu ja tak stale nie myślę ,tylko czasem mnie najdzie . ;:173
Agniesiu masz rację są weselsze tematy i tego się trzymajmy :lol:

na przykład nowe fotki :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
majka1971
500p
500p
Od: 31 sie 2012, o 14:07

Post »

Witaj Ewo ja teraz tylko na kawę i zerkam na forum.
Ogród pięknie wygląda taki dopieszczony,ilość roślin i pięknie posadzone robią kolosalne wrażenie chylę czoła ;:108 .
Ja od 7 do 13 pracuję w szkólce roślin głównie iglaki i wrzosy, a ile rorodendronów i azali ma właścicielka posadzone wokół domu to można dostać oczopląsów. :wit
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

Maju ,ale Ci dobrze .Też bym mogla pracować tak jak Ty .Dzięki za mile słowa . ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”