Ogródek Robaczka cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 8

Post »

Po porannej porcji widoków Twojego ogrodu zdecydowanie łatwiej zwlec się z łóżka... ;:196 Glicynia przepiękna ;:138 .
Pozdrawiam środowo :wit
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To niesamowite ;:oj Jeszcze niedawno był zimno, a tu parę tygodni i przyroda wręcz "buchnęła" zielenią i kolorami. Do tego te róże ... ;:173 U mnie nie są tak zaawansowane, ale 2 - 3 tygodnie i nadrobią :heja Byle nie pod względem szkodników :evil: Na razie spokój. Nawet na kalinie nie ma mszyc, ale mrówki są w gotowości :;230
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

Kasiu Twój ogród zachwyca ;:196 piękny, kolorowy taki jak lubię ;:138

Myślałam , że parosol od glicynni poległ w zeszłym roku podczas wichury ;:14 a Ty masz nadal tylko uzbrojony :;230 prezentuje sie rewelacyjnie . Kusisz mnie tylko gdzie ja to wsadzę ;:124
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Dzień dobry!
Dzisiaj od rana świeci słonko i jest tak fajnie, ze mam ochotę na dezercję z fabryki... ;:224
Niestety dzień zapowiada się długo i pracowicie, a ogród musi zaczekać do wieczora... ;-)

Edytko, glicynia była kilka razy potargana wichurach więc dostała stelaż ;-)) Sami go zbijaliśmy, więc trochę kulawy, ale spelnia rolę, więc na razie zostaje. To drzewo potrzebuje dużo miejsca, więc jeśli planujesz je posadzić to przemyśl miejsce :uszy
Sweety, ja też nie mogę uwierzyć, ze jeszcze 6 tygodni temu była zima ;:oj Przyroda rwie się do życia i codziennie przybywa pączków :tan Szkodniki się budzą powoli, więc miej się na baczności ;:333
Asiu, dzięki! Jedziemy w piątek do Świątnik?milego dnia!
Agness, dziękuję! Na takie widoki glicynii warto czekać ;:170 Pozdrawiam!
Ewa, zazdroszczę miejsca na nowe nasadzenia, u mnie więcej róż się nie zmieści ;:145
Bozuniu, z bruzdownicami nie ma żartów - jak wejdzie w pędy róży, cały pęd zamiera...więc na rózach, które kwitną tylko raz kwiatów nie zobaczę ;:185 Wiem, ze tulipany to grupa Virchic, ale poszczególnych imion nie pamiętam ;:131

Obrazek

Miłego dnia :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Kasiu, ta glicynia.........kiedy moja taka będzie. :roll: Próbuję ją prowadzić na drzewko,zobaczymy co z tego wyjdzie. Te boki, które mają tworzyć pień trzeba przycinać z odrostów? Róże mają pączki,u mnie też nieśmiało zaczynają się pokazywać, na pewno zobaczę kwiaty Variegaty di Bologna, w tamtym roku nie kwitła, a w tym ma pączki. Miłego dnia. :D
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Kurczaki jak u Ciebie juz kolorowo - gdyby nie tulipany, to powiedziala bym ze prawie letnio ;:108
U mnie tez zapowiada sie piekny dzien ;:138
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu, Twój ogród w majowej odsłonie coraz bardziej zachwycający... dostrzegłam zakwitające czosnki - moje tez już pękają :)
Glicynia prezentuje się znakomicie i szczerze mówiąc - mimo braku miejsca - sama zaczynam się zastanawiać co tu zrobić żeby ją mieć. Ale pewnie podobnie jak Ty z wiązu, będe musiała się z tego pomysłu wyleczyć.
Podziwiam widoki ogólne - jak zawsze u Ciebie pieknie i kolorowo.
Dezercja z fabryki to jest to, o czym myślę od rana ;-)
Buziaki!
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aguś, jedne czosnki pękają, a inne już kwitną! Sama zobacz :D

Obrazek

Obrazek

Zastanawiam się nad glicynią u Ciebie, ale ona potrzebuje bardzo mocnej podpory...tylko trejaż przy tarasie by się nadawał..ale tam masz róże pnące..a właśnie, jak przetrwały zimę?
Dziękuję za odwiedziny i dobre słowo ;:196
Julek, piękna pogoda, pewnie zaraz pomykasz do mini? Wyczochraj Oskara i Felixa ode mnie :wit
Beatko, a ile lat ma Twoja glicynia? Jeżeli chcesz prowadzić na pniu, to obcinaj boczne odrosty i formuj koronę z silnych pędów. Ciekawa jestem tej róźyczki, nie mam jej u siebie ;:173
Pozdrowionka :wit

Dzisiaj podobno Dzień Niezapominajki
:D

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu, nie znajduję dobrego miejsca na glicynię u siebie... trejaż zajęty różami Ilse Krohn Superior (przezimowały bardzo dobrze i są już bardzo wysokie), a domek ogrodnika hortensją pnącą - muszę sobie dać na wstrzymanie, a podziwiać ją u Ciebie ;:173
Czosnki wyglądają fantastycznie! Bardzo lubię fiolety w tym odcieniu :)
Miłego!
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Kasiu ogród pięknie z dnia na dzień i róże mają już pączki. Nie wyrabiam na zakrętach przy Tobie i podziwiam za tak piekne skomponowanie ogrodu. Twoje tulipany są rewelacyjne, zwłaszcza te różowe maźnięte zielonym i papuzie (chyba już to było pisane).
Jadąc do Sulejowa zboczysz na kawkę do mnie?
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Wpadłam powzdychać nad uroczą wisterią( :twisted: moja ma już wyznaczona przyszłą lokalizację ...za domem ;:224 )i cudownym ogrodem...rajskie widoki!!
Buziaki ;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Kasiu przyszłam się przywitać ;:196
jejku jak u Ciebie w ogrodzie już kolorowo ;:173 u mnie jeszcze wszystko zielone, nawet jednego pączusia
na różach nie widziałam. :wink:
Czosnki mają już wysunięte zielone kulki na długich łodyżkach.... ciekawe czy też będą takie ładne jak u Ciebie.
Czekam na Twoje różyczki i odsłonę nowych rabatek. ;:65 ;:65
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Kasia gratuluje ci tak pięknej glicynii, robiłam na ogródku u takiej pani u niej dopiero liście wychodzą.
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

To ja chyba jednak, tego paskudztwa nie mam, w ogóle wydaje mi się, że moje róże (nie zapeszając) są dość zdrowe, ale będę bacznie obserwować, w razie czego już wiem czym pryskać, dzięki. A wisteria po prostu urocza, piękny parasol ;:108
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Kasia twoja glicynia wierci mi niemiłośiernie dziurę w bebechach ;:306 jak mnie urobi to polece po nią ...matko jakie u ciebie widoki....no mniodzio ,mniodziunio ;:172
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”