Mój Piękny Ogród - Mija
- izabella1004
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Uroczy ten tarasik
ale jak to wszystko obsadzisz i sobie usiądziesz to będzie uczucie ,a jak tak dłużej posiedzisz to będziesz myśleć co by tu przesadzić i tak w kółko
ja tak mam

Pozdrawiam - Krystyna
Wiejski ogród - kamixsa
Wiejski ogród - kamixsa
Ty mówisz niepokój ja bym to nazwała chorobą niewyleczalną
ale to przyjemny stan 

Pozdrawiam - Krystyna
Wiejski ogród - kamixsa
Wiejski ogród - kamixsa
Mija przecudny taras wykombinowałaś. Te kratki z donicami faknei zdobią,będą dawały cień kiedy bedziesz piła kawkę. Już Ci zazdroszczę ja cały czas myślę nad moim tarasem, zeby go zaciemnić:)
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
Tak już wcześniej pisałam, perfekcja w każdym calu (naprawdę nie słodzę). Suuuuuuper taras!!! 

Mój wąteczek
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=14941" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=14941" onclick="window.open(this.href);return false;
Bardzo się Cieszę, że mnie odwiedziłyście.
Szkoda, że nie możemy usiąść razem na tarasie i wypić poranną (niespieszną) kawkę i pogadać o .... ogrodach
Mariolu/coma95
Możemy się zamienić. Ja dam Ci mój taras, a Ty mi swój piękny i tajemniczy ogród! Co ty na to?
Aneczko, przy samym tarasie, aż tak się nie napracowałam. Od kilku tygodni przygotowywałam sobie roślinki i później je tylko ustawiłam (częściowo przy pomocy M.). Resztę zrobili panowie/stolarze. To co najbardziej pracochłonne dopiero mnie czeka. Mam krzewy i byliny, które tłoczą się w donicach od prawie 2 miesięcy i choć bym miała do nocy harować, muszę je w sobotę wsadzić. Znowu się nawyginam przy usuwaniu trawy ...... ale efekt mam nadzieję zostanie osiągnięty.
Zymaasiu, dziękuję pięknie za miłe słowa. Oblałam się rumieńcem
Zuziu, zaplanowałam i narysowałam rabatę wokół tarasu. Pewnie życie zweryfikuje czy na pewno wszystko wsadzę wg projektu, a może coś pozamieniam w ostatniej chwili
Szczegóły mojego planu znajdziesz na stronie nr 5
Jeszcze raz pozdrawiam Was dziewczyny. Przyjemności w ogrodzie
Szkoda, że nie możemy usiąść razem na tarasie i wypić poranną (niespieszną) kawkę i pogadać o .... ogrodach

Mariolu/coma95

Aneczko, przy samym tarasie, aż tak się nie napracowałam. Od kilku tygodni przygotowywałam sobie roślinki i później je tylko ustawiłam (częściowo przy pomocy M.). Resztę zrobili panowie/stolarze. To co najbardziej pracochłonne dopiero mnie czeka. Mam krzewy i byliny, które tłoczą się w donicach od prawie 2 miesięcy i choć bym miała do nocy harować, muszę je w sobotę wsadzić. Znowu się nawyginam przy usuwaniu trawy ...... ale efekt mam nadzieję zostanie osiągnięty.
Zymaasiu, dziękuję pięknie za miłe słowa. Oblałam się rumieńcem

Zuziu, zaplanowałam i narysowałam rabatę wokół tarasu. Pewnie życie zweryfikuje czy na pewno wszystko wsadzę wg projektu, a może coś pozamieniam w ostatniej chwili

Jeszcze raz pozdrawiam Was dziewczyny. Przyjemności w ogrodzie

Monika
- hanka55
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Miju, proponowałabym skuteczniejsze oddzielenie trawnika od rabaty

Poprzez odcięcie drogi korzeniom, czyli wykopanie szpadlem ostrego dołka
w kształcie litery V, na głebokość ok. 5-10 cm.
Wtedy korzenie trawy nie będa mogły wchodzić na rabatkę,
a pojedynczych desantowców (odcinanie) usuwa się tylko 1-2 x w roku.
I może lekko zaokrąglić rabatki posadowione wzdłuż granicy, by zmniejszyć formalność kształtu? Wężykiem, wężykiem...?
Taras - świetny, oddziela Was od świata i tworzy pokój na powietrzu.
Siuper!

Poprzez odcięcie drogi korzeniom, czyli wykopanie szpadlem ostrego dołka
w kształcie litery V, na głebokość ok. 5-10 cm.
Wtedy korzenie trawy nie będa mogły wchodzić na rabatkę,
a pojedynczych desantowców (odcinanie) usuwa się tylko 1-2 x w roku.
I może lekko zaokrąglić rabatki posadowione wzdłuż granicy, by zmniejszyć formalność kształtu? Wężykiem, wężykiem...?
Taras - świetny, oddziela Was od świata i tworzy pokój na powietrzu.
Siuper!