W moim ogródku cz.2 - IWONA1311
- IWONA1311
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W moim ogródku cz.2 - IWONA1311
Aniu cieszę się że mnie odwiedziłaś, tak naprawdę to ja sama nie pamiętam co to miało być muszę przejrzeć Twój wątek i może wtedy sobie przypomnę, jak coś to dam Ci znać, bo np miałam mieć od kogoś te rozchodniki wysokie ale nie wiem od kogo :oops Miło mi że o mnie pamiętałaś 

- Norbitka
- Od: 7 lip 2012, o 14:01
ładną masz kolekcję host. Ja mam tylko jedną odmianę, ale i nie bardzo na razie mam miejsce dla nich. U mnie dominuje plaża
a cieniste miejsca czekają na zagospodarowanie.

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Iwonko iryski masz prześliczne, uwielbiam te maluchy
Wysokie te są przepiękne, ale te niskie mają niesamowity urok....
Hosty też wspaniałe, teraz każdego dnia coś rozwija się, rozkwita....cudny czas

Hosty też wspaniałe, teraz każdego dnia coś rozwija się, rozkwita....cudny czas

- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Iwonko czy hosta White feather już Ci wyszła ? Moja to taka bida ale byłam pewna że nie wylezie więc spore zaskoczenie.
- IWONA1311
Beatko kilka mi się uzbierało, większość to darowane, a jak bedziesz cos chciała to się z Tobą podziele. U mnie znów jest deficyt na cieniste miejsca ale tu gdzie rosną jakoś dają sobie radę.
Agnieszko z niskimi iryskami to ja dopiero zaczynam, ale masz rację śliczne są dlatego tez będą u mnie rosły. Wiosna to faktycznie niesamowity czas wszystkie roślinki, drzewa krzewy budzą się do życia i pięknie wyglądają w fazie rozwojowej.
Jolu ja tą hostę kupiłam w tym roku, było to małe kłacze w woreczku i póki rosła w doniczce w garazu to była nawet ładna, a teraz to taka bida, wszystkie listki które wypuściła wcześniej padły, dopiero teraz zaczyna powolutku ruszać. Za to widziałam u Kasi nirali że ona ma ją ładną.
Agnieszko z niskimi iryskami to ja dopiero zaczynam, ale masz rację śliczne są dlatego tez będą u mnie rosły. Wiosna to faktycznie niesamowity czas wszystkie roślinki, drzewa krzewy budzą się do życia i pięknie wyglądają w fazie rozwojowej.
Jolu ja tą hostę kupiłam w tym roku, było to małe kłacze w woreczku i póki rosła w doniczce w garazu to była nawet ładna, a teraz to taka bida, wszystkie listki które wypuściła wcześniej padły, dopiero teraz zaczyna powolutku ruszać. Za to widziałam u Kasi nirali że ona ma ją ładną.
- IWONA1311
Wczoraj zaczęłam nową rabatkę, a raczej jest to przeróbka starej małej przy małym tarasie,tak wygladała

a teraz będzie miała taki kształt

z lewej stony będzie pergola po której na razie będzie sie pięła mina, a reszta na razie tak
tu na środku chciałabym jeszcze jakieś szczepione drzewko w formie pendula i moim faworytem jest karagana syberyjska, ewentualnie myślałam o przesadzeniu modrzewia spomiędzy pniaczków

i druga strona

roślinki będę sadzić dopiero bliżej wieczora, jak się zrobi trochę chłodniej, mam tam piwonię krzewiastą, mini iglaczki kupione kiedyś w Obi (do tej pory czekały na swoje miejsce) rośnie już biały krzew Mojżesza, myślę o dosadzeniu kilku kępek ostnicy Pony Tails i na razie tyle moich pomysłów, bardzo chętnie przyjmę wszystkie sugestie.Dodam tylko że jest to rabata bardzo słoneczna bo od południowo zachodniej strony domu.
Żeby nie było tak bez kolorków to zostawiam też kilka kwiatuszków
floks kanadyjski

floks płożący

floksy szydlaste

a teraz będzie miała taki kształt

z lewej stony będzie pergola po której na razie będzie sie pięła mina, a reszta na razie tak
tu na środku chciałabym jeszcze jakieś szczepione drzewko w formie pendula i moim faworytem jest karagana syberyjska, ewentualnie myślałam o przesadzeniu modrzewia spomiędzy pniaczków

i druga strona

roślinki będę sadzić dopiero bliżej wieczora, jak się zrobi trochę chłodniej, mam tam piwonię krzewiastą, mini iglaczki kupione kiedyś w Obi (do tej pory czekały na swoje miejsce) rośnie już biały krzew Mojżesza, myślę o dosadzeniu kilku kępek ostnicy Pony Tails i na razie tyle moich pomysłów, bardzo chętnie przyjmę wszystkie sugestie.Dodam tylko że jest to rabata bardzo słoneczna bo od południowo zachodniej strony domu.
Żeby nie było tak bez kolorków to zostawiam też kilka kwiatuszków
floks kanadyjski

floks płożący

floksy szydlaste

- Mufka
- Od: 11 lut 2009, o 20:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Witaj Iwonko,by nacieszyć oczy wiosennymi kwiatami spacerowałam po znajomych ogródkach i trafiłam również do Twojego

Nowa rabata ma świetny kształt, bardzo zyskała po powiększeniu

Życzę nowych, ciekawych zdobyczy do Twojego zielonego raju. Bo teraz to już tylko same rarytasy mogą przybyć !
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Lubię floksiki każde
Hostusie masz ładniutkie,
niezdażyłam zajrzeć jakie masz,ale widzę,że te co Ci wybrałam są inne,to dobrze,,,,w poniedziałek wyślę

Hostusie masz ładniutkie,

niezdażyłam zajrzeć jakie masz,ale widzę,że te co Ci wybrałam są inne,to dobrze,,,,w poniedziałek wyślę

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Nowa rabata zdecydowanie korzystniejsza
Teraz czekamy na zdjęcia obsadzonej 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Iwonko świetny pomysł z powiększeniem rabatki, będzie pięknie wyglądało..... i ile nowych roślinek się zmieści 

- Norbitka
- Od: 7 lip 2012, o 14:01
Super rabatkę robisz. Floksiki śliczne.
Kupiłam dzisiaj delospermę
Kupiłam dzisiaj delospermę

- IWONA1311

Aniu ja też lubię wszystkie floksiki. Za hostusie

Agnieszko dziękuję za miłe słowa, tamta rabatka była tymczasowa i został na niej tylko krzew Mojżesza, wieczorem posadziłam roślinki, ale na efekt trzeba będzie troszeczkę poczekać, zdjęcia z roślinakmi będą jutro.
Beatko dziękuję.
Widziałam już Twoje zakupy, kupiłaś ciekawą paproć.
Na dobranoc kilka zdjęć - sasankowe pomponiki

pierwiosnek?

epimedium

zakwitł bodziszek żałobny

firletka alpejska

ukwap też się już szykuje

jeden kwiatek na białych narcyzach, a pamiętam jak kiedyś rosły ogromne kępy w ogródku mojej babci i pięknie kwitły...

czosnki

paprotka nn

obrazki włoskie (ciekawe czy mi zakwitną?)

lada dzień tamaryszek obsypie się różowiutkimi kwiatuszkami

- Mufka
- Od: 11 lut 2009, o 20:02

Zdjęcia na medal !
Widzę jednak, że oprócz roślinek masz domową, prywatną hodowlę szarańczy w sasankowych pomponikach

Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
- venezzzia
- 100p
- Od: 8 lis 2012, o 14:19
Ładnie się zapowiada nowa
- powiększona rabatka 

Nowa rabatka zapowiada się piękna...hi, hi trawnik znika błyskawicznie
za rok nie będzie co kosić