Mój ogród - moja pasja

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród - moja pasja

Post »

Witaj Aniu
Nie wyobrażam sobie mieszkać w mieście, całe życie na wsi więc tutaj jest mi najlepiej.
Miłej niedzieli życzę z dużą dawką słoneczka na niebie ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Aniu,cieszę się,że roślinki ładnie rosną,twój ogród jest imponujący,a w tym małym lasku wkopuj na 10 cm (tak pod darń trawy) odpadki z oczyszczonych grzybów,albo stare,przejrzałe grzyby,to za 1-2 lat będziesz miała pełno grzybków ja posadziłam też taki lasek na końcu ogrodu ale mam jeszcze brzozy to zbieramy grzyby w jesieni czasem 40 szt dziennie, masz rację,że cudnie jest móc co rano zrobić obchód swojego ogródka pozdrawiam
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Witaj Aniu :)
Jak minął Ci dzień? U mnie w ogródku rosną maślaczki tzn koło sosenek. Innych gdzybków jadalnych nie ma. Pozdrawiam i miłego wieczoru życzę.
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Witaj Aniu
Miłego dnia życzę i ;:3, pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 16:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przepraszam,że dopiero dzisiaj odpisuję ale ostatnio bardzo zajęły mnie sprawy inne niż ogrodnicze a wieczorem jestem tak zmęczona,że nie siadam nawet do kompa.

Iwonko,nie zawsze nasze marzenia się spełniają wiem coś o tym.Ale to cudownie,że znalazłaś swoje miejsce,które sprawia ci tyle radości.

Madziu,miejsce zamieszkania nie jest takie ważne.Najważniejsze jest to aby w swoim miejscu zamieszkania czuć się dobrze i być szczęśliwym.A Tobie się to udało lubisz miasto,a że kochasz roślinki to masz i działeczkę i wszystko jest ok.

Sylwia,jak już pisałam od urodzenia mieszkam na wsi więc jestem związana z otaczającą mnie naturą.Niedziela minęła w miłej atmosferze ze słoneczkiem.
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Pozdrawiam Ania :)
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p

Post »

Marta,dzięki za dobre rady dotyczące grzybków tak zrobię była by to duża frajda mieć grzyby tak blisko domu.Fajnie jest tak pochodzić i poobserwować wzrost roślinek ja robię to kilka razy dziennie a jak jestem w domu to gapię się przez okno.Faktycznie roślinki od Ciebie ładnie rosną i dobrze się u mnie już zaaklimatyzowały,a złotnica ma już pąk kwiatowy.

Sylwia,ostatnio brakuje mi czasu na forum,zaniedbałam swój wątek,mam ostatnio sporo spraw do załatwienia.Za chwilę wychodzę kosić trawę w drzewkach bo już mlecze zakwitły wygląda to okropnie.Dzięki za słoneczko,u mnie od niedzieli prawdziwe upały.Tobie również miłego dnia i dużo ;:3
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Witaj Aniu. Jak tam twój patat/ batat?
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Aniu, a ja wiem, że się spełniają, ale te realne, tylko bardzo trzeba chcieć ;:168
jarzebinka82
200p
200p
Od: 10 lip 2012, o 16:34

Post »

Aniu ;:7 . Wspaniały skalniak! A rabata ;:oj , ogromna :D . Pozdrawiam cieplutko ;:196 .
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p

Post »

Madziu,patat już posadzony do gruntu na razie się musi zaaklimatyzować zobaczymy jak będzie rósł.

Iwonko,ja też mam marzenia bardzo przyziemne powoli się spełniają.Napisałam,że nie wszystkie się spełniają bo niektóre jeszcze czekają w na swoją kolej.

Kasiu,dziękuję za miłe słowa.Skalniak mam dość okazały sporo z nim pracy.Rabata też spora ale z rabatkami jeszcze nie koniec.Jeszcze muszę zagospodarować przy domu.
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

No ciekawe z tym patatem/batatem. Zrobiłaś nim furorę na forum :)
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p

Post »

Trochę kwiatków: :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Witaj Aniu - na pierwszym zdjęciu to pewnie nasz bohater - batat :) U mnie niestety w gruncie nie wykiełkował. Siedzi sobie co prawda, bo przecież "jeść nie woła" :wink:, ale raczej nic z niego nie będzie. Pewnie przysypałam go zbyt grubą warstwą ziemi, powinien trochę wystawać nad powierzchnię. A może faktycznie w jakiś sposób został "zabezpieczony" przed kiełkowaniem w transporcie i potem w sklepach. Szkoda. Pozostaje mi podziwiać go u Ciebie :) Skalnica już chyba któryś sezon u Ciebie? Spora kępka ;:108 Karmnik ościsty też znalazł u mnie miejsce - cała jego uroda tkwi w jego delikatności. Podobno dobrze sobie radzi udeptywany w mało uczęszczanych miejscach - muszę pomyśleć nad wypełnieniem nim szpar w kamieniach przed wejściem na taras.
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p

Post »

Madziu,patat(batat) trochę mnie rozczarował wybarwieniem liści jak był jeszcze w domu to te najmłodsze listki miał ciemniejsze teraz wszystkie zielone.

Milenko,szkoda wielka że patat ci nie wykiełkował.Może jeszcze wyrośnie nie spisuj go jeszcze na straty.Skalnicę mam już trzeci rok trochę się już rozrosła i w tym roku wyjątkowo ładnie kwitnie.Posiałam w tym roku skalnicę z nasionek taki mix zobaczymy jakie będą kolorki w następnym roku.Karmnik mam dopiero rok jest rzeczywiście taki delikatny moja córcia się nim zachwyca.
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Witaj :wit
Aniu może patat na za dużo słońca i dlatego sie wybarwił na zielono? Kurcze nie wiem co może byc tego przyczyną. Piękne skalnice. Pozdrawiam ;:168
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”